Ухвала
від 25.08.2023 по справі 364/603/23
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 364/603/23

Провадження № 2/364/190/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження

25.08.2023 року суддя Володарського районного суду Київської області Глазкова Ю.О., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовом заступника керівника Білоцерківської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Білоцерківської районної державної адміністрації до Володарської селищної ради Білоцерківського району Летечевського Віталія Миколайовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача «ДП «Ліси України» в особі філії «Білоцерківське лісове господарство» про усунення перешкод у здійсненні права користування, скасування рішення про державну реєстрацію права приватної власності та повернення земельної ділянки,

встановив:

Заступник керівника Білоцерківської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Білоцерківської районної державної адміністрації звернувся до Володарського районного суду із вищезазначеним позовом.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст. ст.175,177 ЦПК України, підсудна Володарському районному суду Київської області, підстав для залишення цієї позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

Судовий збір, передбаченийЗаконом України «Про судовий збір», сплачено в повному обсязі.

Відповідно до ч. 1 ст.187 ЦПК Україниза відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу.

Згідно з п. 4 ч. 2ст. 187 ЦПК Українипро прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Підстав для розгляду даного позову у спрощеному позовному провадженні у відповідності до ст. 274 ЦПК України, суд не вбачає, а тому судовий розгляд слід проводити за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог передбачених ч. 1ст. 189 ЦПК Українисуд призначає підготовче засідання у справі.

Керуючись ст.ст.19,31,32,84, 175,177,187,274,353 ЦПК України, суд

постановив:

Прийнятипозовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою заступника керівника Білоцерківської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Білоцерківської районної державної адміністрації до Володарської селищної ради Білоцерківського району ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача «ДП «Ліси України» в особі філії «Білоцерківське лісове господарство» про усунення перешкод у здійсненні права користування, скасування рішення про державну реєстрацію права приватної власності та повернення земельної ділянки.

Розгляд зазначеної цивільної справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити зазначену цивільну справу до розгляду у підготовчому засіданні на 25 вересня 2023 року о 10 годині 00 хвилин у приміщенні Володарського районного суду Київської області, розташованому за адресою: 09301, Київська область, Білоцерківський район, смт Володарка, вул. Миру, 25.

Про дату, час і місце підготовчого судового засідання повідомити учасників справи.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачам разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.ч. 4, 5ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи із одночасним наданням доказів на підтвердження надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд, на підставі ч. 8ст. 178 ЦПК України, вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Запропонувати позивачу та його представнику протягом трьох днів з дня отримання копії відзиву відповідача надати до Володарського районного суду Київської області відповідь на відзив, який має відповідати вимогам, встановленим ч. 3-5ст. 178 ЦПК України, разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву відповідачу.

Запропонувати відповідачам протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив подати до Володарського районного суду Київської області заперечення, які мають відповідати вимогам, встановленим ч. 3-5ст. 178 ЦПК України, разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечень позивачу.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень на позов, роз`яснивши, що пояснення мають відповідати вимогам частини третьої п`ятоїстатті 178 ЦПК України, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://vl.ko.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю. О. Глазкова

СудВолодарський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.08.2023
Оприлюднено29.08.2023
Номер документу113051277
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —364/603/23

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Глазкова Ю. О.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Глазкова Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні