Ухвала
від 25.08.2023 по справі 363/4608/23
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"25" серпня 2023 р. Справа № 363/4608/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25серпня 2023року суддя Вишгородський районний суд Київської області Шубочкіна Т.В., розглянувши матеріали позовної заяви адвоката Пушкарьова Олексія Олексійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК Дебт Коллекшн»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Кудрановський Юрій Володимирович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, яка надійшла разом із заявою про забезпечення позову, -

ВСТАНОВИВ:

24 серпня 2023 року в провадження Вишгородського районного суду Київської області надійшла позовна заява адвоката Пушкарьова Олексія Олексійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК Дебт Коллекшн»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Кудрановський Юрій Володимирович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, разом із заявою про забезпечення позову.

Розглянувши надані матеріали, прихожу до висновку про необхідність направлення справи за підсудністю, виходячи з наступного.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що позивач (далі боржник) ОСОБА_1 зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

За правилами частин першої та другої наведеної статті виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу.

Приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника-фізичної особи, за місцезнаходженням боржника-юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника. Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.

Виходячи зі змісту статті 24Закону України«Про виконавчепровадження» місцем виконання є місце провадження виконавчих дій з його примусового виконання. Такі виконавчі дії провадяться за місцем проживання боржника, місцем його перебування, роботи або за місцем знаходженням його майна.

Верховна РадаУкраїни постановоювід 17липня 2020року №807-ІХ«Про утвореннята ліквідаціюрайонів» ліквідувала всі райони в межах областей України та утворила нові райони з визначенням затверджених Кабінетом Міністрів України територій територіальних громад, що ввійшли до їх складу.

Відповідно до вказаної постанови у Київській області утворено, зокрема, Вишгородський район (з адміністративним центром у місті Вишгород) у складі територій Вишгородської міської, Димерської селищної, Іванківської селищної, Петрівської сільської, Пірнівської сільської, Поліської селищної, Славутицької міської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

У той же час, як встановлено вимогами п. 3-1Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів»до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинностіПостановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеногоУказом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року.

Враховуючи, що місце реєстрації позивача (боржника) є АДРЕСА_1 , суд вважає, що даний позов підсудний Іванківському районному суду Київської області, за місцем проведення виконавчих дій ( за місцем реєстрації боржника).

Тобто, вказана цивільна справа підсудна Іванківському районному суду Київської області.

Відповідно до п.1 ч.1ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Таким чином враховуючи те, що справа не підсудна Вишгородському районному суду Київської області, та з огляду на п. 3-1Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів», коли зміна системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів ще не відбулася, вказану справу слід передати на розгляд до Іванківського районного суду Київської області, який уповноважений на розгляд цієї справи.

Відтак, підстав для розгляду справи Вишгородським районним судом Київської області згідно вимог ст.ст.27-30ЦПК України не встановлено.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.28,31,32, 260 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Матеріали справи за позовною заявою адвоката Пушкарьова Олексія Олексійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК Дебт Коллекшн»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Кудрановський Юрій Володимирович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та заяву адвоката Пушкарьова Олексія Олексійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 про забезпечення позову - передати за підсудністю на розгляд до Іванківського районного суду Київської області.

Спір про підсудність справи між судами не допускається.

Копію ухвали надіслати позивачу та представнику позивача для відома.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Т.В. Шубочкіна

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113076906
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000)

Судовий реєстр по справі —363/4608/23

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Корчков А. А.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Корчков А. А.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Корчков А. А.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Корчков А. А.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Корчков А. А.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Шубочкіна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні