Ухвала
від 18.01.2024 по справі 363/4608/23
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 363/4608/23

Провадження № 2/366/76/24

УХВАЛА

Іменем УКРАЇНИ

18 січня 2024 року смт Іванків

Іванківський районний суд Київської області у складі головуючої судді Корчкова А.А., за участю секретаря судового засідання Іванової Л.В., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Пушкарьова Олексія Олексійовича про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «Дебт Коллекшн»</a>, треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Кудрановський Юрій Володимирович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню,

ВСТАНОВИВ:

До Іванківського районного суду Київської області за підсудністю з Вишгородського районного суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , подана через представника, ОСОБА_2 , до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «Дебт Коллекшн»</a>, треті особи, що не заявляють самостійних вимог: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович та приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Кудрановський Юрій Володимирович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Разом із вказаною позовною заявою подано клопотання про витребування доказів, яке уточнене клопотанням від 18.01.2024, а саме:

1.Витребувати уТовариства зобмеженою відповідальністю«ФК «ДебтКоллекшн» повнийі достовірнийпакет документів(кредитнийдоговір,розрахунок заборгованості,підтвердження безспірності),який булонаправлено доприватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Євгена Михайловича для вчинення виконавчого напису № 176450 від 16.06.2021;

2. Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Євгена Михайловича пакет документів, на підставі яких було сформовано виконавчий напис № 176450 від 15.06.2021;

3. Витребувати у приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Кудрановського Юрія Володимировича копію виконавчого напису нотаріуса № 176450 від 15.06.2021, заяву про відкриття виконавчого провадження з доданими документами.

Зазначене клопотання обґрунтовує тим, що у позивача відсутній виконавчий напис нотаріуса, а також повний і відповідним чином завірений пакет документів, на підставі якого було вчинено даний виконавчий напис, а саме ці документи є суттєвими для вирішення спору. Зазначає, що позивачем направлялась заява на отримання вищезазначеного виконавчого напису нотаріуса та відповідного пакету документів, проте у встановлений Законом України «Про звернення громадян» 30-денний термін для розгляду звернень громадян, документи на адресу позивача не надійшли, що унеможливлює розгляд справи по суті.

Вивчивши матеріали справи, а саме: адвокатські запити Пушкарьова О.О. до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Є.М. за вих. № 16-08-23/3 від 16.08.2023, приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Журида Сергія Миколайовича за вих. № 16-08-23 від 16.08.2023, приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Києва Кудрановського Юрія Володимировича № 16-08-23/5 від 16.08.2023 про надання вищезазначених документів, зваживши доводи клопотання та врахувавши те, що необхідність витребування доказів обґрунтована неможливістю самостійного зібрання позивачем зазначених доказів для доведення обставин справи, суд приходить до висновку про необхідність задоволення даного клопотання та витребування перелічених вище документів у Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «Дебт Коллекшн»</a>, у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Є.М. та у приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Кудрановського Ю.В.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст.13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно зі ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною 1 статті 81 ЦПК України визначено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

При цьому суд приймає до уваги, що метою витребування доказів є допомога сторонам в отриманні доказів, які вони не можуть одержати самостійно та приходить до висновку щодо необхідності задоволення клопотання про витребування доказів, оскільки позивач обґрунтував неможливість їх витребування та надання до суду.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.76, 84 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представникапозивача ОСОБА_1 ,адвоката ПушкарьоваОлексія Олексійовича, задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «Дебт Коллекшн»</a> належним чином завірені документи (кредитний договір, розрахунок заборгованості), які були направлені до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Євгена Михайловича та стали підставою для вчинення виконавчого напису № 176450 від 16.06.2021;

Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Євгена Михайловича (адреса: вул. Мала Житомирська, 6/5, м. Київ, 01001) належним чиномзавірені документи, на підставі яких було підготовлено та вчинено виконавчий напис № 176450 від 15.06.2021;

Витребувати у приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Кудрановського Юрія Володимировича (адреса:вул.Кримського Академіка,27-А,оф.234,м.Київ,03142) належним чином завірену копію виконавчого напису нотаріуса № 176450 від 15.06.2021, заяву про відкриття виконавчого провадження з доданими до неї документами.

Витребувані докази слід надати до Іванківського районного суду Київської області протягом десятиднів з моменту отримання ухвали суду.

Копію ухвалинаправити Товариствуз обмеженоювідповідальністю «ФК«Дебт Коллекшн» (ЄДРПОУ 44243120, вул. Круглоуніверситетська,7, оф. 26, м. Київ, 01024), приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Остапенку Євгену Михайловичу (адреса: вул. Мала Житомирська, 6/5, м. Київ, 01001), приватному виконавцю виконавчого округу міста Києва Кудрановському Юрію Володимировичу (адреса: вул. Кримського Академіка, 27-А, оф.234, м. Київ, 03142) для виконання.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «ФК «Дебт Коллекшн»</a>, приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Остапенку Євгену Михайловичу, приватному виконавцю виконавчого округу міста Києва Кудрановському Юрію Володимировичу, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Анатолій КОРЧКОВ

СудІванківський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116384876
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000)

Судовий реєстр по справі —363/4608/23

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Корчков А. А.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Корчков А. А.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Корчков А. А.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Корчков А. А.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Корчков А. А.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Шубочкіна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні