Ухвала
від 14.08.2023 по справі 366/2459/23
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 366/2459/23

Провадження № 2/366/443/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

14 серпня 2023 року суддя Іванківського районного суду Київської області Ткаченко Ю.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Вишгородської районної державної адміністрації Київської області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група», Державне підприємство «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» про визнання недійсним розпорядження про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та виділення її в натурі, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою до Вишгородської районної державної адміністрації Київської області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група», Державне підприємство «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» про визнання недійсним розпорядження про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та виділення її в натурі.

Форма і зміст позовної заяви відповідають вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України.

Даний позов підсудний Іванківському районному суду Київської області.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі немає.

Приймаючи до уваги характер спірних правових відносин, вимоги ст.ЦПК Українидана справа буде розглядатися за правилами позовного загального провадження.

Проведення підготовчого засідання по справі є необхідним.

Відповідно до ч. 1 ст.76ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до вимог п. 7 ч. 2 ст. 187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом з позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

У своїх позовних вимогах позивач просить витребувати з:

Державного підприємства«Науково-досліднийта проектнийінститут землеустрою» (03115, м. Київ вул. Серпова,3, код ЄДРПОУ 00699773) копію проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) КСП ім. Комітерну, розташованих за межами населених пунктів на території Іванківської селищної ради Іванківського району Київської області, схеми поділу земель колективної власності на земельні частки (паї) КСП ім. Комінтерна Іванківського району Київської області, інших матеріалів щодо розподілу земельних ділянок між власниками земельних часток (паїв) КСП ім. Комінтерна, які використовувалися при розробці проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) КСП ім. Комінтерну;

Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (03115, м. Київ вул. Серпова,3/14, код ЄДРПОУ 39817550) копії наступних документів: проект землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) КСП ім. Комінтерну, розташованих за межами населених пунктів на території Іванківської селищної ради Іванківського району Київської області, схема поділу земель колективної власності на земельні частки (паї) КСП ім. Комінтерна Іванківського району Київської області, державний акт на право колективної власності на землю КСП ім. Комінтерну Іванківського району Київської області з додатками до нього (список членів КСП-пайовиків), документи, згідно яких комісією КСП ім. Комінтерну Іванківського району Київської області обчислено розміри земельної частки (паю) по КСП ім. Комінтерну Іванківського району Київської області, витяг з рішення цієї комісії, де визначено розмір земельної частки (паю) під № 308 та № 309.

За таких обставин, оскільки вищевказані документи можуть містити дані, що мають значення для вирішення справи, клопотання про витребування доказів необхідно задовольнити.

Керуючись ст. ст. 76, 84, 187, 260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Вишгородської районної державної адміністрації Київської області (07301, Київська область м. Вишгород площа Шевченка,1), треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група» (03124, м. Київ вул, Василенка,7а), Державне підприємство «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» (03115,м.Київ вул.Серпова,3) про визнання недійсним розпорядження про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та виділення її в натурі.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити підготовче засідання по даній справі в судовому засіданні на26 вересня 2023 року на 14 год.в залі судових засідань Іванківського районного суду Київської області за адресою: 07201, Київська область Іванківський район смт.Іванків вулиця Івана Проскури,14а з повідомленням учасників справи.

Надіслатипозивачукопію ухвали про відкриття провадження у справі,відповідачу- копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачу подати відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів із дня його отримання.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Державне підприємство«Науково-досліднийта проектнийінститут землеустрою» (03115, м. Київ вул. Серпова,3, код ЄДРПОУ 00699773) надати суду копію проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) КСП ім. Комітерну, розташованих за межами населених пунктів на території Іванківської селищної ради Іванківського району Київської області, схеми поділу земель колективної власності на земельні частки (паї) КСП ім. Комінтерна Іванківського району Київської області, інших матеріалів щодо розподілу земельних ділянок між власниками земельних часток (паїв) КСП ім. Комінтерна, які використовувалися при розробці проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) КСП ім. Комінтерну.

Зобов`язати Головне управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (03115, м. Київ вул. Серпова,3/14, код ЄДРПОУ 39817550) надати суду копії наступних документів: проект землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) КСП ім. Комінтерну, розташованих за межами населених пунктів на території Іванківської селищної ради Іванківського району Київської області, схема поділу земель колективної власності на земельні частки (паї) КСП ім. Комінтерна Іванківського району Київської області, державний акт на право колективної власності на землю КСП ім. Комінтерну Іванківського району Київської області з додатками до нього (список членів КСП-пайовиків), документи, згідно яких комісією КСП ім. Комінтерну Іванківського району Київської області обчислено розміри земельної частки (паю) по КСП ім. Комінтерну Іванківського району Київської області, витяг з рішення цієї комісії, де визначено розмір земельної частки (паю) під № 308 та № 309.

Докази, які витребовуються, подати до Іванківського районного суду до25 вересня 2023 року.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язаніповідомити проце судіз зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Крім того, сторони мають можливість отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки:https://court.gov.ua/sud1012/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Юрій ТКАЧЕНКО

Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113076936
СудочинствоЦивільне
Сутьзатвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та виділення її в натурі

Судовий реєстр по справі —366/2459/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні