Ухвала
від 07.11.2023 по справі 366/2459/23
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 366/2459/23

Провадження № 2/366/443/23

У Х В А Л А

07 листопада 2023 року Іванківський районний суд Київської області в складі: головуючого судді Ткаченка Ю.В., за участю секретаря судових засідань Морозової Я.Р., розглянувши в підготовчому судовому засіданні в смт. Іванків Київської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Вишгородської районної державної адміністрації Київської області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група», Державне підприємство «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» про визнання недійсним розпорядження про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та виділення її в натурі,

В С Т А Н О В И В :

11 серпня 2023 року ОСОБА_1 (даліПозивач) звернулася до суд з позовом до Вишгородської районної державної адміністрації Київської області (далі Відповідач), треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група» (далі Третя особа 1), Державне підприємство «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» (даліТретя особа2) про визнання недійсним розпорядження про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та виділення її в натурі.

Ухвалою суду від 14 серпня 2023 року відкрито провадження у справі та призначено до підготовчого судового засідання на 26 вересня 2023 року /а.с. 23/. Також задоволено клопотання позивача про витребування доказів, зокрема, ухвалено:

«Зобов`язати Державне підприємство«Науково-досліднийта проектнийінститут землеустрою» (03115, м. Київ вул. Серпова,3, код ЄДРПОУ 00699773) надати суду копію проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) КСП ім. Комітерну, розташованих за межами населених пунктів на території Іванківської селищної ради Іванківського району Київської області, схеми поділу земель колективної власності на земельні частки (паї) КСП ім. Комінтерна Іванківського району Київської області, інших матеріалів щодо розподілу земельних ділянок між власниками земельних часток (паїв) КСП ім. Комінтерна, які використовувалися при розробці проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) КСП ім. Комінтерну.

Зобов`язати Головне управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (03115, м. Київ вул. Серпова,3/14, код ЄДРПОУ 39817550) надати суду копії наступних документів: проект землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) КСП ім. Комінтерну, розташованих за межами населених пунктів на території Іванківської селищної ради Іванківського району Київської області, схема поділу земель колективної власності на земельні частки (паї) КСП ім. Комінтерна Іванківського району Київської області, державний акт на право колективної власності на землю КСП ім. Комінтерну Іванківського району Київської області з додатками до нього (список членів КСП-пайовиків), документи, згідно яких комісією КСП ім. Комінтерну Іванківського району Київської області обчислено розміри земельної частки (паю) по КСП ім. Комінтерну Іванківського району Київської області, витяг з рішення цієї комісії, де визначено розмір земельної частки (паю) під № 308 та № 309».

26 вересня 2023 року на виконання ухвали суду від 14.08.2023 року ДП «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» надіслали до суду копії витребуваних документів /а.с. 47-218/.

Підготовчий розгляд справи було відкладено на 07 листопада 2023 року в зв`язку з ненаданням Третьою особою 2 витребуваних доказів по справі згідно ухвали суду від 14.08.2023 року /а.с. 220/.

10 жовтня 2023 року на виконання ухвали суду від 14.08.2023 року ГУ Держгеокадастр у м. Києві та Київській області надіслали до суду копії витребуваних документів /а.с. 221-282/.

У підготовче судове засіданні сторони не з`явилися, про розгляд справи судом повідомлені вчасно.

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про розгляд підготовчого судового засідання без її участі, не заперечує проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду.

Представник відповідача - Вишгородської РДА Київської області у підготовче судове засідання не з`явилися, про розгляд справи судом повідомлені вчасно.

Представники третіх осіб - ТОВ «Українська експертна група», ДП «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» в підготовче судове засідання не з`явилися, про розгляд справи судом повідомлені вчасно. Заяв та клопотань не надіслали.

На підставі ч. 2ст. 247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою технічного засобу не здійснюється.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Статтею 189 ЦПК Українивизначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Вишгородської районної державної адміністрації Київської області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група», Державне підприємство «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» про визнання недійсним розпорядження про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та виділення її в натурі, до розгляду у відкритому судовому засіданні на13 год. 00 хв. 13 грудня 2023 року в залі судових засідань Іванківського районного суду Київської області.

Про час і місце судового засідання повідомити сторін у справі.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: Юрій ТКАЧЕНКО

Дата ухвалення рішення07.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115088078
СудочинствоЦивільне
Сутьзатвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та виділення її в натурі

Судовий реєстр по справі —366/2459/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні