Ухвала
від 05.09.2023 по справі 365/610/21
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/610/21

Номер провадження: 2/365/10/23

У Х В А Л А

05 вересня 2023 року смт Згурівка

Згурівський районний суд Київської області в складі:

головуючого -судді ХИЖНОГО Р.В.

за участю

секретаря судового засіданняНОСОВОЇ О.О.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ТОВ «Азимут-5» ХАРЧЕНКО О.М.

представника третьої особи Згурівської селищної ради МОКРОНОС В.І.

в ходірозгляду увідкритому засіданні в залізасідань суду№ 1за правиламизагального позовногопровадження цивільноїсправи запозовом ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Азимут-5», Головного управління Держгеокадастру у Київській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:Згурівська селищна рада, ОСОБА_4 , про зобов`язання вчинити виправлення помилки в технічній документації із землеустрою,-

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Згурівського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Азимут-5», Головного управління Держгеокадастру у Київській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:Згурівська селищна рада, ОСОБА_4 , про зобов`язання вчинити виправлення помилки в технічній документації із землеустрою.

В ході судового розгляду справи позивач ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про витребування доказів, в якому просив витребувати з Головного управління Держгеокадастру у Київській області технічну документацію із землеустрою встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі на місцевості ОСОБА_5 , ОСОБА_3 для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд площею 0,15 га та для ведення особистого селянського господарства площею 0,4578 га, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , а також заяву ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ТОВ «Азимут-5» про виготовлення проектної документації на зазначені земельні ділянки. Крім того, позивач просив витребувати технічну документацію із землеустрою сусідніх землевласників на земельні ділянки, які розташовані за адресою: АДРЕСА_2 . На підтвердження неможливості отримати докази самостійно надав копію свого звернення до відповідного органу Держгеокадастру та поштові документи щодо підтвердження направлення вказаного клопотання адресату. У своєму клопотання просив також витребувати технічний паспорт на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , а також технічний паспорт на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 .

В судовому засіданні позивач та його представник клопотання про витребування доказів підтримали.

Представник відповідача ОСОБА_6 заперечувала проти задоволення клопотання, оскільки, на її думку, всі необхідні докази вже були витребувані судом чи надані сторонами.

Відповідно до ч. 1, 3, 6 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Розглянувши клопотання та заслухавши думку учасників справи, з метою забезпечення повноти судового розгляду, суд вважає за необхідне клопотання позивача задовольнити частково, а саме в частині витребування копії технічної документації із землеустрою на ім`я ОСОБА_3 та заяви на її виготовлення. Суд не знаходить підстав для задоволення клопотання в частині щодо отримання технічної документації із землеустрою та технічного паспорту на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 , що належить іншим власникам, які не є учасниками даної справи, оскільки це виходить за межі розгляду та у разі задоволення клопотання розглядатиметься як втручанням у «приватне життя» у розумінні практики ЄСПЛ. Суд не знаходить також підстав для задоволення клопотання в іншій частині, оскільки позивач не довів про відсутність можливості самостійно отримати технічний паспорт на житловий будинок, власником частини якого він є.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 84, 95 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача ОСОБА_3 про витребування доказів задовольнити частково.

Зобов`язати Головне управлінняДержгеокадастру ум.Києві таКиївській області надати до суду у десятиденний строк з моменту отримання цієї ухвали належним чином засвідчену копію технічної документації, виготовленої ТОВ «Азимут-5» 03.04.2017 із землеустрою встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі на місцевості ОСОБА_5 , ОСОБА_3 для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд та для ведення особистого селянського господарства, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , а також копію заяви ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виготовлення вищезазначеної технічної документації.

В інші частині клопотання про витребування доказів, залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та апеляційному оскарженню не підлягає.

ГОЛОВУЮЧИЙ Р.В.ХИЖНИЙ

СудЗгурівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113232787
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —365/610/21

Ухвала від 13.09.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні