Ухвала
від 05.09.2023 по справі 161/6588/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/6588/23

Провадження № 2/161/2272/23

У Х В А Л А

про передачу цивільної справи за підсудністю

05 вересня 2023 року місто Луцьк

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ЧернякВ.В., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей, сім`ї та соціального захисту населення Боратинської сільської ради, про усунення перешкод у спілкуванні з онуками, встановлення графіку спілкування з дітьми,-

В С Т А Н О В И В:

26 квітня 2023 року позивач через свого представника звернулась до суду із вказаним позовом.

Ухвалою суду від 28 квітня 2023 року заяву залишено без руху.

Ухвалою суду від 17 травня 2023 року справу було прийнято до розгляду та відкрито провадження.

05 вересня 2023 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивача про передачу справу за підсудністю. Зі змісту клопотання вбачається, що ОСОБА_2 змінила місце проживання: АДРЕСА_1 . У зв`язку зі зміною місця проживання відповідача діти відвідують навчальні заклади: опорний заклад «Малошпаківський ліцей Дядьковицької сільської ради Рівненського району Рівненської області» ( ОСОБА_3 ), Комунальний заклад «Малошпаківський заклад дошкільної освіти ясла-садок» загального типу Дядьковицької сільської ради Рівненського району Рівненської області ( ОСОБА_4 ), що стверджується відповідними довідками.

Частиною першою статті 27 ЦПК України передбачено, що позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Оскільки діти перебувають у с. Малий Шахів, поза межами Боратинської територіальної громади, Служба у справах дітей, сім`ї та соціального захисту населення Боратинської сільської ради також позбавлена можливості з`ясування обставин справи та надання висновку щодо розв`язання спору.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення (ч.3 ст. 31 ЦПК України).

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи наведене, суд вважає, що вказану справу слід передати на розгляд до Рівненського районного суду Рівненської області за місцем перебування відповідача.

Керуючись п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей, сім`ї та соціального захисту населення Боратинської сільської ради, про усунення перешкод у спілкуванні з онуками, встановлення графіку спілкування з дітьми передати за підсудністю до Рівненського районного суду Рівненської області (33000, Рівненська область, місто Рівне, вулиця Симона Петлюри, 10).

Передачу справи здійснити на підставі цієї ухвали не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги на ухвалу суду. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Повний текст ухвали суду складено 05 вересня 2023 року.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області В.В. Черняк

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено08.09.2023
Номер документу113283070
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —161/6588/23

Рішення від 15.05.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні