Ухвала
від 05.09.2023 по справі 537/1609/20
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 2/537/9/2023

Справа № 537/1609/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частина)

05.09.2023 року Крюківський районний суд м. Кременчука Полтавської області в складі: головуючого судді Хіневича В.І., за участі секретаря судового засідання Бакай М.С., представника відповідача ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_2 , позивача ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кременчуці цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ТОВ «Алвіга», ТОВ «Даня-2008», за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: приватного нотаріуса Кременчуцького міського нотаріального округу Цемах В.А., приватного нотаріуса Кременчуцького міського нотаріального округу Ганночка О.П., про визнання правочину недійсним та витребування майна з чужого незаконного володіння,

встановив:

З огляду на складність у виготовленні повного тексту ухвали суду, на що може бути витрачений значний час, суд вважає за можливе проголосити вступну та резолютивну частини ухвали в порядку ч. 6 статті 259 ЦПК України.

Керуючись ст. 259 ЦПК України,

постановив:

Клопотання позивача про повернення до стадії підготовчого судового засідання, залучення співвідповідачів та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, зміну предмету спору, поновлення строку на подання клопотання про витребування доказів та їх витребування - задовольнити.

Визнати поважними причини неподання Інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкту нерухомого майна від 19.07.2023 року, номер інформаційної довідки 339628265 та приєднати інформаційну довідку №339628265 від 19.07.2023 року до матеріалів справи.

Повернутися у даній справі зі стадії судового розгляду до стадії підготовчого провадження.

Прийняти заяву позивача про зміну предмету позову, згідно якої позивач прохає:

- ухвалити рішення, яким витребувати з чужого незаконного володіння від ОСОБА_5 , ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) на користь ОСОБА_3 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_2 ) нерухоме майно - 1/2 частину нежитлового приміщення, загальною площею 192,9 кв.м. за адресою АДРЕСА_1 зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за номером: 1102776253104 та витребувати з чужого незаконного володіння від ОСОБА_6 , ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_3 ) на користь ОСОБА_3 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_2 ) нерухоме майно - 1/2 частину нежитлового приміщення, загальною площею 192,9 кв.м. за адресою АДРЕСА_1 зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за номером: 1102776253104.

Залучити до участі у даній справі в якості співвідповідачів:

- ОСОБА_5 (адреса: АДРЕСА_2 );

- ОСОБА_6 (адреса: АДРЕСА_3 ).

Залучити до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог не предмет спору:

- приватного нотаріуса Кременчуцького міського нотаріального округу Полтавської області Вариводу Вікторію Вікторівну (місцезнаходження: 39605, м. Кременчук, вул. Троїцька буд. 37-В прим. 10, тел. НОМЕР_4 , адреса електронної пошти - ІНФОРМАЦІЯ_3 ).

Поновити позивачу строк на подання клопотання про витребування доказів судом та витребувати у приватного нотаріуса Кременчуцького міського нотаріального округу Вариводи Вікторії Вікторівни належним чином засвідчену копію договору купівлі-продажу, що укладений 19.08.2020 року між Товариством з обмеженою відповідальністю «Даня-2008» та ОСОБА_5 і ОСОБА_6 , посвідчений приватним нотаріусом Кременчуцького міського нотаріального округу Вариводою В.В., реєстровий № 3980.

Документи, що витребовуються слід направити на адресу Крюківського районного суду м. Кременчука до призначеного судового засідання.

Докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Призначити підготовче судове засідання 09.00 години 05 жовтня 2023 року.

Направити відповідачам та третій особі копію даної ухвали та позовної заяви з додатками.

Відповідачу запропонувати надати до суду відзив на позов, в якому викласти заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються, протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, але до початку розгляду справи по суті.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів надсилається (надається) ним іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу, що він має право у строк для подання відзиву пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити, позивачу, що він має право подати до суду відповідь на відзив із зазначенням пояснень, міркувань і аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання бо відхилення, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, але до початку розгляду справи по суті.

Роз`яснити, що копія відповіді на відзив та доданих до неї документів надсилається (надається) позивачем іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Роз`яснити відповідачу, що він має право надати заперечення із зазначенням своїх пояснень, міркувань і аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотивів їх визнання або відхилення, протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив, але до початку розгляду справи по суті.

Роз`яснити, що копія заперечення та доданих до нього документів надсилається (надається) відповідачем іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Роз`яснити третій особі, що вона має право надати до суду пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання позову, але до початку розгляду справи по суті, а також має право надати до суду пояснення щодо відзиву протягом десяти днів з дня його отримання.

Роз`яснити третій особі, що копія пояснень щодо позову та пояснень щодо відзиву та доданих до них документів надсилається (надається) ним іншим учасникам справи одночасно з їх надісланням (наданням) до суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kr.pl.court.gov.ua/sud1615/.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя: В.І. Хіневич

Повний текст ухвали буде виготовлено 07.09.2023 року.

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113295332
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання правочину недійсним та витребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —537/1609/20

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні