Ухвала
від 11.09.2023 по справі 708/450/22
ЧИГИРИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 708/450/22

Номер провадження № 2-во/708/7/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 вересня 2023 року

Чигиринський районний суд Черкаської області в складі:

головуючої - судді Івахненко О.Г.,

при секретарі Тендітній Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чигирині заяву ОСОБА_1 про виправлення описки, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду із заявою про виправлення описки в ухвалі Чигиринського районного суду Черкаської області від 22.08.2023 року у справі за заявою Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" від імені якого діє відокремлений структурний підрозділ "Смілянські енергетичні мережі" Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" в особі Чигиринської філії відокремленого структурного підрозділу "Смілянські енергетичні мережі" Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" про заміну сторони стягувача у виконавчому провадженні та видачу нового виконавчого листа.

В обгрунтування заяви зазначає, що в ухвалі суду пропущено текст з аргументацією того, який саме випадок має місце у заміні Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" в особі Чигиринської філії відокремленого структурного підрозділу "Черкаські районні енергетичні мережі" Публічного акціонерноготовариства "Черкасиобленерго", код ЄДРПОУ 25204599, субєктом - Публічне акціонерне товариство "Черкасиобленерго" від імені якого діє відокремлений структурний підрозділ "Смілянські енергетичні мережі" Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" в особі Чигиринської філії відокремленого структурного підрозділу "Смілянські енергетичні мережі" Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго", код ЄДРПОУ 25204548.

Тому просить виправити описку в ухвалі суду, яка полягає в доповненні мотивувальної частини висновком про те, який саме випадок заміни боржника суд вважає таким, що відбувся по факту.

У судове засідання сторони не викликалися згідно з положеннями ч. 2 ст. 269 ЦПК України.

Розглянувши заяву ОСОБА_1 , суд приходить до таких висновків.

Як передбачено ч. 1 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень (частина друга статті 269 ЦПК України).

Описка - це зроблена судом механічна (мимовільна, випадкова) граматична помилка в рішенні, яка допущена під час його письмово-вербального викладу (помилка у правописі, у розділових знаках тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належать написання прізвищ та імен, адрес, зазначення дат та строків тощо.

Вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (постанові або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення.

Аналогічний правовий висновок викладений у постанові Верховного Суду від 20 травня 2020 року у справі № 520/15285/17, відповідно до якого описка - це зроблена судом механічна (мимовільна, випадкова) граматична помилка в рішенні, яка допущена під час його письмово-вербального викладу (помилка у правописі, у розділових знаках тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належать написання прізвищ та імен, адрес, зазначення дат та строків тощо. Вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (постанові або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення.

З матеріалів цивільної справи№ 708/450/22вбачається,що підчас постановленнясудом 22серпня 2023року ухвали щодо заміни сторони стягувача у виконавчому провадженні та видачу нового виконавчого листа заяву Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" від імені якого діє відокремлений структурний підрозділ "Смілянські енергетичні мережі" Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" в особі Чигиринської філії відокремленого структурного підрозділу "Смілянські енергетичні мережі" Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" про заміну сторони стягувача у виконавчому провадженні та видачу нового виконавчого листа задоволено частково, зокрема, замінено стягувача Публічне акціонерне товариство «Черкасиобленерго» в особі Чигиринської філії відокремленого структурного підрозділу «Черкаські районні енергетичні мережі» Публічного акціонерноготовариства «Черкасиобленерго» (р/р № НОМЕР_1 в філії - Черкаське обласне управління АТ "Ощадбанк", МФО 354507, код ЄДРПОУ 25204599, ІПН 228007323019, свідоцтво платника ПДВ № 22800735, юридична адреса: 20901, м. Чигирин, вул. Гайдамацька, 69 Черкаської області) у виконавчому листі, виданому по цивільній справі № 708/450/22 (номер провадження 2/708/132/22) за позовом Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" в особі Чигиринської філії відокремленого структурного підрозділу «Черкаські районні енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за використану електричну енергію щодо виконання рішення Чигиринського районного суду Черкаської області від 08 вересня 2022 року - на Публічне акціонерне товариство "Черкасиобленерго" від імені якого діє відокремлений структурний підрозділ "Смілянські енергетичні мережі" Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" в особі Чигиринської філії відокремленого структурного підрозділу "Смілянські енергетичні мережі" Публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" (р/р НОМЕР_2 в філії -Черкаське обласнеуправління АТ"Ощадбанк",МФО 354507,код ЄДРПОУ25204548,юридична адреса:20700,м.Сміла,вул.Мазура,10,Черкаського районуЧеркаської області), у задоволенні інших вимог стягувача щодо видачі нового виконавчого листа у справі та визнання виконавчого листа від 21 липня 2023 року таким, що не підлягає виконанню, відмовлено за їх безпідставністю.

Здійснюючи заміну сторони стягувача, суд виходив із встановлення факту зміни організаційної структури ПАТ «Черкасиобленерго» у процесі здійснення підприємством господарської діяльності шляхом створення Відокремленого структурного підрозділу "Смілянські енергетичні мережі" та введення з 01.11.2022 року в підпорядкування директора ВСП "Смілянські енергетичні мережі" ПАТ «Черкасиобленерго» Чигиринської філії.

Згідно з положеннями ст. 269 ЦПК України, вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні, суд не має права змінювати його зміст, а виходячи з вимог заявника, суд фактично повинен змінити постановлену ухвалу, додавши пропущену, на думку ОСОБА_1 , частину тексту потрібного йому змісту, що є недопустимим.

Більше того, посилання ОСОБА_1 на пропущену в мотивувальній частині ухвали частину тексту грунтується лише на його припущеннях та зводиться до незгоди з постановленим судом рішенням, а відтак це не є опискою в розумінні ст. 269 ЦПК України.

З урахуванням викладеного, суд не вбачає підстав для задоволення заяви ОСОБА_1 , не вважаючи зазначені ним підстави опискою в ухвалі суду.

На підставі викладеного та, керуючись ст. 269, 354 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні заяви ОСОБА_1 про виправленняописки відмовити повністю.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя О.Г.Івахненко

Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113345763
СудочинствоЦивільне
Сутьвиправлення описки

Судовий реєстр по справі —708/450/22

Постанова від 17.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 17.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні