Ухвала
від 14.09.2023 по справі 342/923/23
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/923/23

Провадження № 2/342/452/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 вересня 2023 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Федів Л.М.,

з участю секретаря судового засідання Матієк І.П.

за участю:

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача Дзібій Полячок Н.М.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі Городенківського районного суду цивільну справу за позовом ОСОБА_2 , в інтересах якого діє представник-адвокат Жарський Тарас Володимирович до Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім. Т.Г. Шевченка про усунення перешкод в користуванні майном шляхом повернення земельної ділянки та скасування державної реєстрації права оренди землі,

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_2 , житель АДРЕСА_1 , в інтересах якого діє представник-адвокат Жарський Тарас Володимирович, звернувся до Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім. Т.Г. Шевченка (місцезнаходження: вул. Незалежності, 13 с. Тишківці Коломийського району Івано-Франківської області), в якому просить: 1) зобов`язати відповідача усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою з кадастровим номером 2621686200:02:002:0042, площею 0,4207 га, що розташована на території Тишківської сільської ради Коломийського району (раніше Городенківського району) Івано-Франківської області, урочище Аміачна, шляхом поверненння земельної ділянки у користування позивача; 2 ) скасувати державну реєстрацію права оренди земельної ділянки Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім. Т.Г. Шевченка щодо земельної ділянки з кадастровим номером 2621686200:02:002:0042, площею 0,4207 га від 25.05.2012 року; 3) стягнути з відповідача на користь позивача 2147,20 грн. витрат на сплату судового збору та 13000 грн. витрат на професійну правничу допомогу.

Ухвалою суду від 02серпня 2023року відкрито провадження у справі, та призначено підготовче засідання.

Представник позивача ОСОБА_2 - адвокат Жарський Тарас Володимирович в підготовчому засіданні просив залучити до участі в даній справі Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, 76014, вул. Академіка А. Сахарова, 34 , м.Івано-Франківськ, у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача. Обгрунтовуючи дану заяву вказує, що результати справи можуть вплинуть на права та обов`язки Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, оскільки однією із вимог у даній справі є скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки.

Представник відповідача Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім. Т.Г. Шевченка - адвокат Дзібій Полячок Н.М. не заперечила щодо задоволення даного клопотання.

Суд, розглянувши клопотання, вислухавши пояснення учасників судового засідання, приходить до наступного.

Відповідно до ч.ч. 1, 4, 5, 6 ст.53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається; на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі . Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі . Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановленістаттею 43цього Кодексу . Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Приймаючи до уваги положенняст.53 ЦПК України, суд вважає, що для з`ясування усіх обставин справи, повного та об`єктивного її розгляду, а також те, що результати справи можуть вплинуть на права та обов`язки Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, то слід клопотання представника позивача задовольнити та залучити до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, 76014, вул. Академіка А. Сахарова, 34 , м.Івано-Франківськ.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження.

Суд приходить до висновку, що наявні підстави для відкладення підготовчого засідання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.53, 197, 198,258,260-261 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_2 до Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім. Т.Г. Шевченка про усунення перешкод в користуванні майном шляхом повернення земельної ділянки та скасування державної реєстрації права оренди землі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, 76014, вул. Академіка А. Сахарова, 34 , м.Івано-Франківськ.

Підготовче засідання відкласти до 04 жовтня 2023 року, 14 год. 00 хв.

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Головному управлінню Держгеокадастру в Івано-Франківській області надіслати копії: позовної заяви, відзиву, відповіді на відзив з копіями доданих до них документів.

Повідомити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, про її право подати суду у строк до 04жовтня 2023року письмові пояснення щодо позову або відзиву, які повинні відповідати правилам, встановленим частинами третьою-шостою статті 178 ЦПК України.

Відповідно доч.9 ст. 83 ЦПК України копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформацію щодо справи, якарозглядається, її учасники можуть отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України,веб-адреса сторінки суду - https://court.gov.ua/sud0905/

Копію ухвали надіслати учасникам по справі для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення14.09.2023
Оприлюднено15.09.2023
Номер документу113448936
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —342/923/23

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні