Ухвала
від 20.09.2023 по справі 282/836/23
ЛЮБАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 282/836/23

Провадження № 2/282/184/23

У Х В А Л А

Іменем України

20 вересня 2023 року

смт.Любар

Суддя Любарського районного суду Житомирської області В.М.Носач, розглянувши клопотання ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відео конференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , інтереси якого представляє ОСОБА_1 , до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей Любарської селищної ради, Любарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) про визнання батьківства,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Любарського районного суду Житомирської області перебуває вищезазначена цивільна справа, судове засідання в якій призначено на 11 год. 30 хв. 26 вересня 2023 року.

20 вересня 2023 року до Любарського районного суду надійшло клопотання ОСОБА_1 в якому вона просить постановити ухвалу про її участь в судовому засіданні в режимі відео конференції із застосуванням власних засобів зв`язку через підсистему «Електронний суд».

Розглянувши заяву ОСОБА_1 , суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 3ст.212 ЦПК Українивстановлено що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи вищенаведене, місцезнаходження представника позивача, а також з метою оперативного розгляду вказаної справи, вважаю, що клопотання представника позивача про проведення судового засідання по даній справі в режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.212,260,353ЦПК України,суд,

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Провести судовезасідання поцивільній справіза позовом ОСОБА_2 ,інтереси якогопредставляє ОСОБА_1 до ОСОБА_3 ,треті особи:Служба усправах дітейЛюбарської селищноїради,Любарський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЖитомирському районіЖитомирської областіЦентрального міжрегіональногоуправління міністерстваюстиції (м.Київ)про визнаннябатьківства здійснити дистанційно в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу "EASYCON" з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити заявника.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбаченіЦПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Відповідно дост.212 ЦПК Україникопію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно особам, які беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.М. Носач

СудЛюбарський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113582954
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —282/836/23

Ухвала від 25.06.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні