Ухвала
від 07.11.2023 по справі 282/836/23
ЛЮБАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 282/836/23

Провадження № 2/282/184/23

У Х В А Л А

Іменем України

07 листопада 2023 року

смт.Любар

Любарський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Носача В.М.,

при секретарі судового засідання Демчук В.І.,

за участю:

представника позивача Сірої А.В.

представника третьої особи: служби у справах дітей Любарської селищної ради Шимко Д.Я.

розглядаючи у підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , інтереси якого представляє ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей Любарської селищної ради, Любарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання батьківства ,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Любарського районного суду Житомирської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

07 листопада 2023 року у підготовчому судовому засіданні суд виніс на обговорення питання про залучення до участі в справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , які утримують дитячий будинок сімейного типу, де перебуває ОСОБА_6 .

В підготовчому засіданні представник позивача не заперечувала в залученні до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Представник третьої особи: служби у справах дітей Любарської селищної ради Шимко Д.Я. в підготовчому засіданні не заперечувала в залученні до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

В підготовче засідання відповідачка не з`явилася, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлялася належним чином, і не повідомила суд про причину своєї неявки.

Представник третьої особи: Любарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) в підготовче засідання не з`явився хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином і не повідомив суд про причину своєї неявки.

Вислухавши думку учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Як убачається з матеріалів позовної заяви, позивач просить визнати його батьком ОСОБА_6 , який на даний час влаштований в дитячий будинок сімейного типу родини ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Згідно ч.1, 3, 5 ст.53ЦПК України треті особи, які незаявляють самостійних вимог щодо предмета спору,можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб,що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Оскільки у позовній заяві ставиться питання про визнання батьківства ОСОБА_1 відносно ОСОБА_6 , який влаштований в дитячий будинок сімейного типу родини ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , суд вважає необхідним залучити їх до участі в справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів, так як рішення у справі може вплинути на їх права або обов`язки.

Керуючисьст. 53 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ :

Залучити до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , інтереси якого представляє ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей Любарської селищної ради, Любарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання батьківства в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , які утримують дитячий будинок сімейного типу, надіславши останнім копію позовної заяви з додатками до неї та копію відповідної ухвали.

Запропонувати залученим третім особам подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення зазначеної ухвали.

Надання письмових пояснень є правом, а не обов`язком третьої сторони.

Відкласти підготовче судове засідання до 09 год. 30 хв. 08 грудня 2023 року.

У судове засідання викликати учасників судового процесу, а також залучених до участі в справі третіх осіб.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.М. Носач

СудЛюбарський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення07.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114707710
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —282/836/23

Ухвала від 25.06.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні