Ухвала
від 25.06.2024 по справі 282/836/23
ЛЮБАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 282/836/23

Провадження № 2/282/184/23

У Х В А Л А

Іменем України

25 червня 2024 року

селище Любар

Любарський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді - Носача В.М.,

при секретарі судового засідання - Наумчук-Їлмаз О.А.,

розглядаючи у підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , інтереси якого представляє ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей Любарської селищної ради, Романівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про визнання батьківства ,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Любарського районного суду Житомирської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

Згідно ч.1ст.196 ЦПК України, для виконання завдань підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

26 липня 2023 року відкрито загальне позовне провадження. Підготовче засідання, яке відкладалося, призначене на 11 год. 00 хв. 25 червня 2024 року.

Через канцелярію суду надійшли клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування у служби у справах дітей Любарської селищної ради письмового висновку стосовно розв`язання спору щодо доцільності визнання батьківства ОСОБА_1 , відносно малолітньої дитини ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; виклик ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання для встановлення останнім його позиції щодо визнання батьківських прав ОСОБА_1 , а також виклик свідка ОСОБА_7 , яка може підтвердити які стосунки існують між позивачем та його сином ОСОБА_8 .

25 червня 2024 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_2 про залишення без розгляду заявлених нею клопотань про витребування висновку в служби у справах дітей та виклик свідків. Не заперечує проти закриття підготовчого засідання та призначенні справи до судового розгляду.

В підготовче засідання представник третьої особи: служби у справах дітей Любарської селищної ради не з`явилася, подала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності. Позовні вимоги підтримує повністю. Не заперечує проти закриття підготовчого засідання та призначенні справи до судового розгляду.

Відповідачка ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилася, подала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності. Позовні вимоги не визнає. Не заперечує проти закриття підготовчого засідання та призначенні справи до судового розгляду.

Представник третьої особи: Романівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), треті особи,які незаявляють самостійнихвимог напредмет споруна сторонівідповідача: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 в підготовче засідання не з`явилися, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином і не повідомили суд про причину своєї неявки. Заяв та клопотань до суду не подавали.

Розглянувши та дослідивши клопотання, суд дійшов наступного висновку.

За змістом принципу диспозитивної цивільного судочинства, закріпленого у ст.13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Таким чином, особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

З огляду на те, що представник позивача ОСОБА_2 подала до суду клопотання про залишення поданих нею клопотань без розгляду, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача про витребування доказів та виклик свідків слід залишити без розгляду.

У підготовчому засіданні були проведені усі необхідні дії, передбачені ст.197,198 ЦПК України.

Згідно п. 3 ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Саме тому, суд вважає підготовче засідання закінченим, а тому відповідно вважає за доцільне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

На підставі викладеного,керуючись ст.83,84,196,197,198,200,210,211,353ЦПК України,суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Підготовче засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ,інтереси якогопредставляє ОСОБА_2 до ОСОБА_3 ,треті особи:Служба усправах дітейЛюбарської селищноїради,Романівський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЖитомирському районіЖитомирської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ),треті особи,які незаявляють самостійнихвимог напредмет споруна сторонівідповідача: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 провизнання батьківства - закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 11 год. 00 хв. 21.08.2024 року.

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування у служби у справах дітей Любарської селищної ради письмового висновку стосовно розв`язання спору щодо доцільності визнання батьківства ОСОБА_1 та виклик свідків залишити без розгляду.

Викликати в судове засідання учасників судового процесу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.М. Носач

СудЛюбарський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення25.06.2024
Оприлюднено26.06.2024
Номер документу119948805
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —282/836/23

Ухвала від 25.06.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні