Ухвала
від 21.09.2023 по справі 147/1027/23
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/1027/23

Провадження № 2/147/289/23

У Х В А Л А

21 вересня 2023 року смт Тростянець

Cуддя Тростянецького районного суду Вінницької області Борейко О. Г., розглянувши клопотання представника відповідача - адвоката Забродця Сергія Васильовича про проведення в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду підготовчих та судових засідань з розгляду цивільної справи за позовом Приватного підприємства «Агропромислова фірма «Іззія» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Чарівна Нива» про визнання недійсним договору оренди землі та витребування земельної ділянки,

в с т а н о в и в :

04 серпня 2023 року до суду від представника позовача - адвоката Гурби М. В. в інтересах ПП «АФ «Іззія» надійшла позовна заява з вимогами до ОСОБА_1 та ТОВ «Чарівна Нива» про визнання недійсним договору оренди землі та витребування земельної ділянки.

Судове засідання призначено на 15.00 годину 12 жовтня 2023 року.

19 вересня 2023 року від представника відповідача - адвоката Забродця С. В. надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, в обгрунтування якої зазначає, що у зв`язку із дією на всій території України режиму воєнного стану, віддаленістю Тростянецького районного суду Вінницької області від його місця проживання та роботи (місто Жашків Черкаської області), з урахуванням положень частини 1 статті 212 ЦПК України, просить провести засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Дослідивши подане клопотання, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 212 ЦПК України визначено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Статтю 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод встановлено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

24 лютого 2022 року у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Указом Президента України №64/2022 введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб. Так, строк дії воєнного стану неодноразово продовжувався, востаннє до 16 листопада 2023 року.

Верховний Суд пояснив особливості здійснення правосуддя на території, на якій введено воєнний стан. Зокрема, з роз`яснень ВС випливає, якщо суд не припинив здійснювати судочинство, учасники судових процесів мають можливість подати заяву про відкладення розгляду справ у зв`язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.

На підставі викладеного, оскільки процесуальне право на участь сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено законом, зважаючи на продовження строку дії введеного на території України воєнного стану, суд вважає за можливе використовувати наявні технічні засоби для проведення судових засідань в режимі відеоконференції, а тому клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника відповідача - адвоката Забродця Сергія Васильовича про проведення в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Проводити судовий розгляд цивільної справи за позовом Приватного підприємства «Агропромислова фірма «Іззія» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Чарівна Нива» про визнання недійсним договору оренди землі та витребування земельної ділянки, що призначений на 15.00 годину 12 жовтня 2023 року у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua за участю представника відповідача - адвоката Забродця Сергія Васильовича.

Попередити Забродця Сергія Васильовича , що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку. Відповідно до Інструкції користувача підсистеми відеоконференцзв`язку особа має зареєструватись та пройти авторизацію у підсистемі за допомогою або офіційної електронної адреси, або КЕП, або з використанням підсистеми «Електронний суд».

Попередити представника відповідача про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму), а також, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. Г. Борейко

Дата ухвалення рішення21.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113619521
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору оренди землі та витребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —147/1027/23

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Рішення від 07.11.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Рішення від 07.11.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні