Ухвала
від 25.09.2023 по справі 346/4652/23
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/4652/23

Провадження №2/342/523/2023

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

25 вересня 2023 року м. Городенка

Городенківський районнийсуд Івано-Франківськоїобласті ускладі головуючої суддіАндріюк І.Г., ознайомившись з матеріалами позовної заявиПриватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно,

в с т а н о в и в:

Відповідно до ухвали Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 28 серпня 2023 р. справу за позовом Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно передано на розгляд за підсудністю до Городенківського районного суду Івано-Франківської області на підставі п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України.

Статтею 32ЦПК Українивизначено,що спориміж судамипро підсудністьне допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Адвокат ТимофєєваЛілія Андріївна, яказдійснює адвокатськудіяльність заадресою: АДРЕСА_1 ,звернулася досуду зпозовом вінтересах Приватногофермерського господарства«ОВІС» вособі в.о.голови ОлексюкаСтепана Степановича(місцезнаходження:вул.Залізнична,38,с.Ясенів-Пільний,Коломийський район,Івано-Франківськаобласть) до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича (місцезнаходження: вул. І. Франка, 8, с. Ясенів-Пільний, Коломийський район, Івано-Франківська область), ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 , третя особабез самостійнихвимог настороні відповідачівдержавний реєстраторГвіздецької селищноїради Івано-Франківськоїобласті ГригорівОлексій Петрович(місцезнаходження:вул.Українська,3,смт Гвіздець,Коломийський район,Івано-Франківськаобласть) та просить: визнати недійсним договір оренди земельної ділянки від 18 серпня 2022 року, укладений між орендодавцем ОСОБА_1 та орендарем ФГ «Органік Ясенів» на земельну ділянку площею 0,96 га, кадастровий номер 2621688600:04:002:0048, строком на 15 років; скасувати в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно - державну реєстрацію права оренди на земельну ділянку площею 0,96 га, кадастровий номер

2621688600:04:002:0048 (номер запису про інше речове право 47794208), дата державної реєстрації 05.09.2022 строком на 15 років, закінчення якого 18.08.2037; стягнути з ФГ «Органік Ясенів» на користь позивача судові витрати які становлять: судовий збір у сумі 2 684,00 грн та орієнтовні витрати з надання правової допомоги в сумі 22 000 грн.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Судовий збір сплачено згідно з вимогами законодавства. Представник позивача має належні повноваження.

Відповіддю № 232662 від 19.09.2023, сформованою засобами підсистеми ЄСІТС «Електронний суд» на виконання вимог ч.8 ст.187 ЦПК України, стверджується, що в Єдиному державному демографічному реєстрі відсутня інформація про відповідачку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

За даними реєстру територіальної громади відповідачка ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 ,що стверджується повідомленням Городенківської міської ради Івано-Франківської області від 22.09.2023 № 3280.

Справа підсудна Городенківському районному суду Івано-Франківської області. Відомості про обставини, які перешкоджають відкриттю провадження у справі, на даний час відсутні.

Згідно п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України в ухвалі про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

На дотримання вимог ст. 19, ч.4 ст.274 ЦПК України справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження. Проведення підготовчого засідання у справі є необхідним.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 19, 32, 181, 187, 190, 191, 193, 199, 260, 261, 274 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання в справі відбудеться 23 жовтня 2023 р. о 10.15 год у приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (вул. Героїв Євромайдану, 7, м. Городенка, Коломийський район, Івано-Франківська область, зал судових засідань № 4).

У випадку заперечення проти позову, надати відповідачам строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше першого підготовчого засідання у справі, для подання до суду відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, його копію та додані до відзиву документи відповідачі повинні надіслати (надати) іншим учасникам справи. Попередити відповідачів, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Відповідно до вимог ст.179-180 ЦПК України позивач може подати до суду відповідь на відзив, а відповідачі - заперечення щодовідповіді позивача на відзив протягом п`яти днів з дня вручення відповідного відзиву чи запереченняна відзив,

але не пізніше початку розгляду справи по суті. Одночасно з надісланням (наданням)до суду зазначених документів, їх копії сторона повинна надіслати (надати) іншим учасникам справи.

Згідно ч.1 ст.193 ЦПК України відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Повідомити третю особу, якане заявляєсамостійних вимогщодо предметаспору настороні відповідачів про її право подати суду у строк до початку розглядусправи посуті письмові пояснення щодо позову або відзиву, які повинні відповідати правилам, встановленим частинами третьою-шостою статті 178 ЦПК України.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до початку розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.9 ст.83 ЦПК України копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, її учасники можуть отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України, веб-адреса сторінки суду - https://court.gov.ua/sud0905/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Андріюк І.Г.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113713421
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —346/4652/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні