Ухвала
від 18.04.2024 по справі 346/4652/23
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/4652/23

Провадження № 2/342/59/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2024 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Федів Л.М.

за участю секретаря судового засідання Матієк І.П.

провівши відкрите підготовче засідання в залі суду в м. Городенка в цивільній справі запозовомПриватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно, -

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до ухвали Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 28 серпня 2023 р. справу за позовом Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно передано на розгляд за підсудністю до Городенківського районного суду Івано-Франківської області, на підставі п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України.

Ухвалою суддіАндріюк І.Г.від 25 вересня 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за позовною заявою Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно. Справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання в справі.

Ухвалою судувід 22листопада 2023року задоволено клопотання представника відповідача адвоката Шургот Оксани Василівни про витребування доказів. У підготовчому засіданні оголошено перерву до 13.10 год 12 грудня 2023 року.

Ухвалою судувід 22січня 2024року задоволено клопотання представника відповідача адвоката Шургот Оксани Василівни про витребування доказів та залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області. У підготовчому засіданні оголошено перерву до 14.15 год 09 лютого 2024 року.

На підставі розпорядження керівника апарату суду №71 від 06.02.2024, вказану справу за повторним автоматизованим розподілом справ передано судді Федів Л.М. 09лютого 2024року прийнято справу № 346/4652/23 за позовомПриватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови ОСОБА_2 до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно, до свого провадження.

Постановлено розгляд справи розпочати спочатку за правилами загального позовного провадження. Повідомлено сторони, що підготовче засідання в справі відбудеться 06.03.2024 о 11 год. 30 хв.

Підготовче засідання 06.03.2024 відкладено за клопотанням представника відповідача ОСОБА_3 .

Підготовче засідання 21.03.2024 відкладено у зв`язку з неявкою відповідача ОСОБА_1 .

В підготовче засідання 18.04.2024 учасники справи не прибули, про час та місце проведення підготовчого засідання по справі були повідомлені у встановленому законом порядку, подали заяви про розгляд справи без їх участі. Також, відповідачі подали до суду заяви про визнання позовних вимог, представник позивача ОСОБА_4 подала заяву про те, що позивач не заперечує щодо поданих заяв відповідачами про визнання позовних вимог.

У зв`язку з неявкою в підготовче засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, відповідно до положень ч.2 ст.247 ЦПК України.

Суд, оглянувши матеріали справи, приходить до наступного.

Як зазначалося вище, відповідачі подали до суду заяви про визнання позовних вимог.

Згідно ч. ч. 3, 4 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем. Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Частиною 2 ст.206 ЦПК України визначено, що до ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Частиною 4 ст.206 ЦПК України визначено, якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

В поданих відповідачами заявах про визнання позовних вимог не зазначено про те, що їм зрозумілі наслідки відповідних процесуальних дій.

Також, у зв`язку з неявкою відповідачів в підготовче засідання, суд позбавлений можливості відповідно до ч.2 ст.206 ЦПК України, до ухвалення судового рішення у зв`язку з визнанням позову відповідачами, роз`яснити сторонам наслідки відповідних процесуальних дій.

Відповідно до ч. 1ст. 128 ЦПК Українисуд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Згідно п. 5 ч. 2ст. 223 ЦПК Українисуд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що для з`ясування усіх обставин справи, повного та об`єктивного її розгляду, зокрема: надання пояснень учасниками справи, що стосуються предмету спору, з`ясування питання мирного врегулювання спору між сторонами та розгляду заяв відповідачів по справі щодо визнання позову, необхідна особиста участь представника позивача, представника відповідача Фермерського господарства «Органік Ясенів» та відповідача ОСОБА_1 в судовому процесі, для дачі ними особистих пояснень що стосуються предмету спору, а також роз`яснення відповідачам та з`ясування у відповідачів розуміння наслідків подання заяв про визнання позову, а тому суд вважає за необхідне визнати явку представника позивача Приватного фермерського господарства «ОВІС», представника відповідача Фермерського господарства «Органік Ясенів» та відповідача ОСОБА_1 в підготовче засідання обов`язковою.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.128,223, 197-198, 260-261,353-355 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Визнати обов`язковою явку та участь в підготовчому засіданні представника позивачаПриватного фермерськогогосподарства «ОВІС»,представника відповідачаФермерського господарства«Органік Ясенів»та відповідача ОСОБА_1 по цивільній справі за позовом Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно, яке відбудеться в приміщенні Городенківського районного суду за адресою: Івано-Франківська область, м.Городенка, вул. Героїв Євромайдану, 7 о 11 год. 00 хв. на 15 травня 2024 року, для дачі пояснень, що стосуються предмету спору, а також роз`яснення відповідачам та з`ясування у відповідачів розуміння наслідків подання заяв про визнання позову.

Направити копію ухвали та судову повістку представнику позивачаПриватного фермерськогогосподарства «ОВІС»,представнику відповідачаФермерського господарства«Органік Ясенів»та відповідачу ОСОБА_1 - до обов`язкового виконання.

Судове засіданнявідкласти до 11 год. 00 хв. 15 травня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118473067
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —346/4652/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні