Ухвала
від 20.11.2023 по справі 346/4652/23
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/4652/23

Провадження № 2/342/523/2023

УХВАЛА

20 листопада 2023 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючої судді Андріюк І.Г.,

з участю секретаря судового засідання Малик Г.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду м. Городенка заяви представника фермерського господарства «Органік Ясенів» - адвоката Шургот Оксани Василівни та представника приватного фермерського господарства «ОВІС» - адвоката Тимофєєвої Лілії Андріївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,

в с т а н о в и в :

В провадженні Городенківського районного суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно, яка передана за підсудністю відповідно до ухвали Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 28 серпня 2023 р.

Ухвалою Городенківського районного суду Івано-Франківської області від 25.09.2023 відкрито провадження у даній справі, справу постановлено розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначено на 13 год 20 хв 22.11.2023 у приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (вул. Героїв Євромайдану, 7, м. Городенка, Коломийський район, Івано-Франківська область, зал судових засідань № 4).

Представник фермерського господарства «Органік Ясенів» - адвокат Шургот О.В. 15.11.2023 за допомогою підсистеми «Електронний суд» надіслала до суду заяву, з доказами надіслання її іншим учасникам справи, про участь у судовому засіданні, призначеному на 22.11.2023 о 13.20 год, та у наступних судових засіданнях по даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та системи відеоконференцзв`язу в Електронному кабінеті у підсистемі Електронний суд ЄСІТС через електронну пошту ІНФОРМАЦІЯ_2з метою недопущення загрози життю учасників судового провадження через введення на території України воєнного стану у зв`язку із військовою агресією російської федерації проти України. З вимогами Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку та відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених в режимі відеоконференції під час судового засідання у адміністративному, цивільному та господарському процесах ознайомлена.

17.11.2023 представник приватного фермерського господарства «ОВІС» - адвокат Тимофєєва Л.А. через підсистему «Електронний суд» надіслала до суду заяву, з доказами надіслання її іншим учасникам справи,про проведення судового засідання, призначеного на 22 листопада 2023 р. о 13 год 20 хв, та всіх наступних судових засідань по справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Електронна пошта для приєднання до судового засідання: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Учасники справи у підготовче засідання 20.11.2023 не викликалися. Відповідно до положень ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вирішуючи заяви, суд зазначає таке.

Частиною 7 статті 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» визначено, що учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Згідно ч.1 та ч.2 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Частиною 3 даної статті визначено, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

У зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» № 64/2022 від 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан, який діє і на даний час.

Із копії ордеру на надання правничої (правової) допомоги, виданого 06.11.2023, вбачається, що адвокат Тимофєєва Л.А. надає правову допомогу позивачу - ПФГ «Овіс» на підставі договору про надання правової допомоги № 31-23 від 02.08.2023 у Городенківському районному суді Івано-Франківської області; адреса робочого місця адвоката - вул. Ак. Сахарова, 34, офіс 4, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область.

Адвокат Шургот О.В. надає правову допомогу відповідачу - фермерському господарству «Органік Ясенів»на підставі договору про надання правової допомоги № 2-37/23 від 01.09.2023 у Городенківському районному суді Івано-Франківської області; адреса робочого місця адвоката - вул. Галицька, 41А, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, що стверджується копією ордеру на надання правничої (правової) допомоги, виданого 07.11.2023.

Отже, адреси робочих місць адвокатів знаходяться на значній відстані від місця розгляду справи.

Оскільки представниками позивача та відповідача - адвокатами Тимофєєвою Л.А. та Шургот О.В. подано заяви про участь у судовому засіданні, призначеному на 22 листопада 2023 р. о 13 год 20 хв, та всіх наступних судових засідань по справі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та системи відеоконференцзв`язу в Електронному кабінеті у підсистемі Електронний суд ЄСІТС, зважаючи на наявну технічну можливість проведення розгляду справи в такому режимі та враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд приходить до переконання, що заяви адвокатів Шургот О.В. та Тимофєєвої Л.А. слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 212, 247, 260, 261 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в :

Заяви представника фермерського господарства «Органік Ясенів» - адвоката Шургот Оксани Василівни та представника приватного фермерського господарства «ОВІС» - адвоката Тимофєєвої Лілії Андріївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Підготовчі та судові засідання по справі за позовом приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з представником фермерського господарства «ОВІС» - адвокатом Тимофєєвою Лілією Андріївною та представником фермерського господарства «Органік Ясенів» - адвокатом Шургот Оксаною Василівною з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Попередити представника позивача - адвоката Тимофєєву Лілію Андріївну та представника відповідача - адвоката Шургот Оксану Василівну, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати представнику позивача - адвокату Тимофєєвій Лілії Андріївні та представнику відповідача - адвокату Шургот Оксані Василівні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Текст ухвали складено 20.11.2023.

Суддя: Андріюк І.Г.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено21.11.2023
Номер документу115004975
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —346/4652/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні