Ухвала
від 22.11.2023 по справі 346/4652/23
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/4652/23

Провадження № 2/342/523/2023

УХВАЛА

22 листопада 2023 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючої судді Андріюк І.Г.,

секретаря судового засідання Малик Г.В.

з участю представника ПФГ «ОВІС»

(у режимі відеоконференції) Неште А.І.

представника ФГ «Органік Ясенів» Шургот О.В.

розглянувши у підготовчому засіданні у залі суду м. Городенка в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно

в с т а н о в и в:

Представник приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка С.С. звернувся з позовом до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського І.С., ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів О. П. про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно.

Ухвалою від 25 вересня 2023 року відкрито провадження у справі.

Підготовчі засідання 23.10.2023, 08.11.2023 відкладено через неявку учасників справи; клопотання про відкладення розгляду справи.

22.11.2023 від представника відповідача адвоката Шургот О.В. надійшло клопотання про витребування з Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області копії поземельної книги на земельну ділянку площею 0,9600 га, яка розташована на території Ясеневопільської сільської ради Городенківського району Івано-Франківської області (власник земельної ділянки ОСОБА_1 ). Клопотання мотивоване тим, що їй відмовлено у наданні копії поземельної книги на земельну ділянку із кадастровим номером 2621688600:04:002:0048.

У підготовче засідання не з`явилась відповідачка ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів О.П., повідомлялися у встановленому законом порядку.

У підготовчому засіданні представник позивача та представник відповідача не заперечили щодо проведення підготовчого засідання за відсутності вказаних осіб.

Відповідно до вимог ст.223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

У підготовчому засіданні представник відповідача адвокат Шургот О.В. підтримала клопотання щодо витребування доказів, представник позивача не заперечили щодо задоволення клопотання.

Розглянувши клопотання по суті, суд зазначає таке.

Згідно з приписами частин шостої - восьмої статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно положень ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази у разі задоволення клопотання.

Таким чином, врахувавши, що документи, які просить витребувати представник відповідача необхідні для забезпечення всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, беручи до уваги відсутність можливості їхнього самостійного отримання стороною, суд вважає за необхідне витребувати з Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області належним чином завірену копіюпоземельної книги на земельну ділянку з кадастровим номером 2621688600:04:002:0048площею 0,96 га, яка розташована на території Ясеневопільської сільської ради Городенківського району Івано-Франківської області (власник земельної ділянки ОСОБА_1 ).

Керуючись статтями84, 252,260ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника відповідача адвоката Шургот Оксани Василівни про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області (м. Івано-Франківськ, вул. А. Сахарова, 34) належно засвідчену копіюпоземельної книги на земельну ділянку площею 0,96 га з кадастровим номером 2621688600:04:002:0048, яка розташована на території Ясеневопільської сільської ради Городенківського району Івано-Франківської області (власник земельної ділянки ОСОБА_1 ).

Копію ухвали надіслати для виконання до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області та зобов`язати надати вказані документи у п`ятиденний строк з дня отримання ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ч.7 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У підготовчому засіданні оголосити перерву до 13.10 год 12 грудня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя: Андріюк І.Г.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115087037
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —346/4652/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні