Ухвала
від 09.02.2024 по справі 346/4652/23
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/4652/23

Провадження № 2/342/59/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 лютого 2024 року м. Городенка

Суддя Городенківського районного суду Івано-Франківської області Федів Л.М. ознайомившись з матеріалами позовноїзаявиПриватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно,

в с т а н о в и в:

Відповідно до ухвали Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 28 серпня 2023 р. справу за позовом Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно передано на розгляд за підсудністю до Городенківського районного суду Івано-Франківської області на підставі п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України.

Ухвалою суддіАндріюк І.Г.від 25вересня 2023року прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за позовною заявою Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно. Справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання в справі.

Ухвалою судувід 22листопада 2023року задоволено клопотання представника відповідача адвоката Шургот Оксани Василівни про витребування доказів. У підготовчому засіданні оголошено перерву до 13.10 год 12 грудня 2023 року.

Ухвалою судувід 22січня 2024року задоволено клопотання представника відповідача адвоката Шургот Оксани Василівни про витребування доказів та залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області. У підготовчому засіданні оголошено перерву до 14.15 год 09 лютого 2024 року.

На підставі розпорядження керівника апарату суду №71 від 06.02.2024, вказану справу за повторним автоматизованим розподілом справ передано судді Федів Л.М.

Відповідно до п. 2 ч. 2ст. 19 ЦПК Україницивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження.

Ч. 11 ст.33ЦПК України встановлено, що справа,розгляд якоїрозпочато однимсуддею чиколегією суддів,повинна бутирозглянута цимже суддеючи колегієюсуддів,за виняткомвипадків,що унеможливлюютьучасть суддіу розглядісправи,та іншихвипадків,передбачених цимКодексом.

Ч.12ст.33ЦПК Українивизначено,що уразі змінискладу судуна стадіїпідготовчого провадженнярозгляд справипочинається спочатку,за виняткомвипадків,передбачених цимКодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Із матеріалів справи вбачається, що у даній справі відкрито провадження у справі, постановлено справу розглядати за правилами загального позовного провадження. Справа перебуває на стадії підготовчого провадження.

Враховуючи положення ст. ст.19, 33ЦПК України, беручи до уваги, що провадження у справі відкрито, справа перебуває на стадії підготовчого провадження, приходжу до висновку, що справу слід прийняти до свого провадження, розгляд справи розпочати спочатку за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.19, 33, 260, 261 ЦПК України, суд

п о с т а н о ви в:

Прийняти справу № 346/4652/23 за позовомПриватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно до свого провадження.

Розгляд справи розпочати спочатку за правилами загального позовного провадження.

Повідомити сторони, що підготовче засідання в справі відбудеться 06.03.2024 року о 11 год. 30 хв. в приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (м. Городенка вул. Героїв Євромайдану, 7, зал судових засідань № 2).

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116881615
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —346/4652/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні