Ухвала
від 03.10.2023 по справі 401/2004/23
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 401/2004/23; 2/401/1113/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 жовтня 2023 р. Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Гармаш Т.І., при секретарі Липко О.А., розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом заступника керівника Олександрійської окружної прокуратури в Кіровоградській області Сергія Середи, в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою у спірних правовідносинах, Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Агропромислове виробниче приватне підприємство "Украгротехнологія", ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про припинення права власності на земельну ділянку,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Олександрійської окружної прокуратури в Кіровоградській області Середа С. звернувся до суду із позовом до відповідача про припинення права власності на земельну ділянку.

Згідно автоматизованому розподілу справу передано на розгляд судді Гармаш Т.І.

Ухвалою судді від 27.06.2023 року відкрито провадження та призначено справу до підготовчого судового розгляду.

26 вересня 2023 року представник третьої особи Агропромислового виробничого приватного підприємства "Украгротехнологія" подав клопотання про ознайомлення з матеріалам справи.

З`ясувалось, що син головуючого судді Гармаш Т.І. - адвокат ОСОБА_4 25.09.2023 року уклав з агропромислове виробниче приватне підприємство "Украгротехнологія" договір Про надання правової допомоги.

За наявності такої обставини головуючим у справі суддею Гармаш Т.І. до початку з`ясування обстави у справі та перевірки їх доказами подана заява про самовідвід.

Відповідно до п.1 частини 1 статті 36 ЦПК України суддя не може брати участі в розгляді справи і підлягає відводу (самовідводу), якщо віно є членом сім`ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внуко, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник ,член сім`ї або близький родич цих осіб) сторони або інших осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до ст. 15 розділу ІІ Кодексу суддівської етики неупереджений розгляд справ є основним обов`язком судді. Суддя має право заявити самовідвід у випадках, передбачених процесуальним законодавством, у разі наявності упередженості щодо одного з учасників процесу, а також у випадку, якщо судді з його власних джерел стали відомі докази чи факти, які можуть вплинути на результат розгляду справи. Суддя не повинен зловживати правом на самовідвід

Беручи до уваги зазначену обставину, а саме, що син головуючого судді надає правничу допомогу позивачу у справі, вважаю, що це виключає участь судді у розгляді даної цивільної справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 36,39,40 ЦПК України,-

УХВАЛИВ

Заяву про самовідвід судді Світловодського міськрайонного суду Гармаш Тамари Іванівни - задовольнити.

Справу передати до канцелярії суду для подальшого автоматизованого розподілу та визначення іншого складу суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області Т.І.Гармаш

Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113877441
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —401/2004/23

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Іващенко В. М.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні