Ухвала
від 09.10.2023 по справі 401/2004/23
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про прийняття до розгляду

Справа № 401/2004/23 Провадження № 2/401/1113/23

09 жовтня 2023 року місто Світловодськ

Суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області Андріянова С.М., ознайомившись з матеріалами цивільної справи за позовною заявою:

- заступника керівника Олександрійської окружної прокуратури в Кіровоградській області Середи Сергія Сергійовича, місце знаходження: вул.Чижевського, 1А, м.Олександрія Кіровоградська область,

в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою у спірних правовідносинах,

- Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, місце знаходження: вул. Академіка Корольова, 26, м. Кропивницький,

до ОСОБА_1 ,зареєстрований заадресою: АДРЕСА_1 , РФ,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача:

- Агропромислове виробниче приватне підприємство "Украгротехнологія", місце знаходження: вул. Гагаріна, 88, с. Миронівка Світловодської ТГ Олександрійського району Кіровоградської області;

- ОСОБА_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ,

- ОСОБА_3 , зареєстрований за адресою: с. Золотарівка, Великоандрусівської ТГ Олександрійського району Кіровоградської області;

про конфіскацію земельних ділянок, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор звернувся до суду з позовом до відповідача про конфіскацію земельної ділянки. Разом з позовною заявою надійшла заява про забезпечення позову.

12.06.2023 року відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, головуючим суддею було обрано Гармаш Т.І.

27.06.2023 року відкрито провадження та призначено справу до підготовчого судового засідання.

27.06.2023 року ухвалою суду задоволено заяву про забезпечення позову, шляхом накладання арешту на земельну ділянку.

Ухвалою від 03.10.2023 року задоволено заяву про самовідвід судді Світловодського міськрайонного суду Гармаш Т.І.

03.10.2023 року справу направлено на повторний авторозподіл та визначено головуючого суддю Іващенко В.М.

Ухвалою від 05.10.2023 року задоволено заяву про самовідвід судді Світловодського міськрайонного суду Іващенко В.М.

06.10.2023 року справу направлено на повторний авторозподіл та визначено головуючого суддю Андріянову С.М.

Враховуючи те, що питання про відкриття провадження у справі було вирішено попереднім складом суду, вважаю за можливе прийняти справу до свого провадження та призначити до розгляду.

Відповідно до ч.6, ч.7 ст. 187 ЦПК України, до суду надано інформацію про місце реєстрації відповідача, за результатами якої, відомості щодо ОСОБА_1 відсутні. Відповідно до позовної заяви гр. ОСОБА_1 є громадянином російської федерації, який не проживає та не є зареєстрованим на території України.

Відповідно до ст. 498 ЦПК України, у випадку, якщо в процесі розгляду справи суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, суд України може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому Цивільним процесуальним Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України.

24 лютого 2022 року, внаслідок повномасштабного вторгнення росії на територію України, Україна заявила про розрив дипломатичних відносин з росією без розриву консульських відносин, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року.

Проте, у зв`язку з Указом Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX (зі змінами), за зверненням Мін`юсту Міністерство закордонних справ України повідомило депозитаріїв конвенцій Ради Європи, Гаазької конференції з міжнародного приватного права та ООН, а також сторони двосторонніх міжнародних договорів України про повномасштабну триваючу збройну агресією росії проти України та неможливість у зв`язку з цим гарантувати у повному обсязі виконання Українською стороною зобов`язань за відповідними міжнародними договорами та конвенціями на весь період воєнного стану.

Відповідно до частини 11 статті 128 вищезазначеного Кодексу, відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Отже, суд вважає за необхідне здійснювати виклик відповідача ОСОБА_1 через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Враховуючи викладене, справу необхідно розглядати в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 4, 19, 27, 178 - 180, 184, 187, 190 - 194, 353 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду цивільну справу за позовною заявою заступника керівника Олександрійської окружної прокуратури в Кіровоградській області Середи Сергія Сергійовича в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою у спірних правовідносинах - Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області до ОСОБА_1 , де треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Агропромислове виробниче приватне підприємство "Украгротехнологія", ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про конфіскацію земельних ділянок.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10:30 годину "06" грудня 2023 року в залі судових засідань Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області (вул. Приморська, 48 м. Світловодськ, Кіровоградська область, 27500).

Роз`яснити учасникам право подати заяву про відводи протягом 10 днів з часу отримання ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше дня судового засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет: https://court.gov.ua/sud1121/.

Роз`яснити учасникам про наявність електронної адреси: ІНФОРМАЦІЯ_1 , на яку можливо направляти документи, адресовані Світловодському міськрайонному суду Кіровоградської області.

Виклик відповідача, ОСОБА_1 ,здійснити шляхом опублікування оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Світловодського міськрайонного суду

Кіровоградської області С.М. Андріянова

Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено11.10.2023
Номер документу114011059
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —401/2004/23

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Іващенко В. М.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні