Ухвала
від 31.08.2023 по справі 564/2079/21
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 564/2079/21

31 серпня 2023 року

Костопільський районний суд Рівненської області в складі:

головуючий суддя Грипіч Л. А.

з участю секретаря Вознюк Ю. В.

представника позивача - адвоката Полюхович А. В.

представника відповідача - адвоката Михайлова В. О.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції клопотання представника позивача - адвоката Полюхович А. В. про залучення до участі у справі співвідповідача у цивільній справі за позовом Колективу співвласників майнових паїв реорганізованого КСП "Мир" в особі уповноваженої особи співвласників майнових паїв реорганізованого КСП "Мир" ОСОБА_1 до Фермерського господарства "Тихомир", Фермерського господарства "Родимовка" про визнання недійсним договорів купівлі-продажу та витребування майна з чужого незаконного володіння

ВСТАНОВИВ:

Колектив співвласників майнових паїв реорганізованого КСП "Мир" в особі уповноваженої особи співвласників майнових паїв реорганізованого КСП "Мир" ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Фермерського господарства "Тихомир", Фермерського господарства "Родимовка" про визнання недійсним договорів купівлі-продажу та витребування майна з чужого незаконного володіння.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача - адвокат Полюхович А. В. заявила клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Родимовка», оскільки відповідач Фермерське господарство «Родимовка» 19.01.2023 року на підставі договору купівлі - продажу продало спірні об`єкти нерухомого майна Товариству з обмеженою відповідальністю «Родимовка».

Представник відповідача - адвокат Михайлов В. О. в підготовчому судовому засіданні не заперечував стосовно задоволення даного клопотання.

Заслухавши думку сторін та дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача є обгрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Згідно ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до ч. 4 цієї статті про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученного співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи те, що заява про залучення співвідповідача підлягає до задоволення та з метою надання співвідповідачу строку для подання відзиву на позов, суд вважає за правильне відкласти підготовче судове засідання.

Керуючись ст. 51 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача - адвоката Полюхович А. В. про залучення до участі у справі співвідповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі №564/2079/21 за позовом Колективу співвласників майнових паїв реорганізованого КСП "Мир" в особі уповноваженої особи співвласників майнових паїв реорганізованого КСП "Мир" ОСОБА_1 до Фермерського господарства "Тихомир", Фермерського господарства "Родимовка" про визнання недійсним договорів купівлі-продажу та витребування майна з чужого незаконного володіння у якості співвідповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Родимовка», (місце знаходження: 35030, с. Мирне, вул. Шкільна, 6, Рівненського району, Рівненської області, код ЄДРПОУ: 44346474).

Співвідповідачу Товариству з обмеженою відповідальністю «Родимовка» направити копію цієї ухвали та копію позовної заяви з доданими до неї додатками.

Співвідповідачу Товариству з обмеженою відповідальністю «Родимовка» в строк не пізніше 15-ти днів з дня отримання цієї ухвали подати відзив на позов.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до п.8 ст.178 ЦПК України у разі ненадання співвідповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивачу в строк не пізніше 5-ти днів з дня отримання відзиву на позов подати відповідь на відзив.

Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Співвідповідачу Товариству з обмеженою відповідальністю «Родимовка» в строк не пізніше 5-ти днів з дня отримання відповіді на відзив подати свої заперечення на відповідь на відзив позивача.

Копія заперечень на відповідь на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду.

Підготовче судове засідання відкласти до 09 год. 30 хв. 02 жовтня 2023 року.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяЛ. А. Грипіч

СудКостопільський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113912251
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —564/2079/21

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Цвіркун О. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Цвіркун О. С.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні