Ухвала
від 05.10.2023 по справі 171/1597/21
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/655/23 Справа № 171/1597/21 Суддя у 1-й інстанції - Хоруженко Н.В. Суддя у 2-й інстанції - Зубакова В. П.

УХВАЛА

Іменем України

05 жовтня 2023 року м. Кривий Ріг

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді - Зубакової В.П.

суддів - Бондар Я.М., Остапенко В.О.,

розглянувши у спрощеному позовному провадженні, у порядку ч.13ст.7,ч.2 ст.269ЦПК України,безповідомлення учасниківсправи,за наявнимиу справіматеріалами,за власноюініціативою,питання про виправлення описки у постанові Дніпровського апеляційного суду від 03 жовтня 2023 року у цивільнійсправіпо апеляційній скарзі Комунального підприємства "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" на рішення Апостолівського районного суду Дніпропетровської області від 15 серпня 2022 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства "Апостолівська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради", Комунального підприємства "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" про визнання дій протиправними та скасування діагнозу, -

В С Т А Н О В И В:

У липні2021 року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до Комунального підприємства "Апостолівська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради", Комунального підприємства "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" про визнання дій протиправними та скасування діагнозу.

Рішенням Апостолівського районного суду Дніпропетровської області від 15 серпня 2022 року позовні вимоги задоволено частково.

Скасовано діагноз «Органічний маячний розлад», поставлений громадянці ОСОБА_1 (іпн. НОМЕР_1 ) Комунальним підприємством «Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги Дніпропетровської обласної ради» на основі направлення Комунального підприємства» Апостолівська центральна районна лікарня» Дніпропетровської обласної ради» та зняти ОСОБА_1 (іпн. НОМЕР_1 ) з диспансерного обліку.

У іншій частині позову - відмовлено.

В апеляційній скарзі відповідач Комунальне підприємство "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" просив скасувати рішення суду та ухвалити нове рішення про відмову в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 про скасування діагнозу, посилаючись на порушення судом норм процесуального та матеріального права, а також невідповідності висновків суду обставинам справи.

За подання апеляційної скарги сплачено судовий збір у розмірі 1362,00 грн.

Постановою Дніпровського апеляційного суду від 03 жовтня 2023 року задоволено апеляційну скаргу відповідача Комунального підприємства "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради".

Рішення Апостолівського районногосуду Дніпропетровськоїобласті від15серпня 2022року- скасовано та ухвалено нове рішення про відмову в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Комунального підприємства "Апостолівська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради", Комунального підприємства "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" про визнання дій протиправними та скасування діагнозу.

Вирішено питання про розподіл судових витрат, однак у резолютивній частині помилково зазначено про стягнення з ОСОБА_1 судових витрат у розмірі 1362,00 грн на користь Комунального підприємства "Апостолівська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради", Комунального підприємства "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги.

Відповідно дост.269 ЦПКУкраїни судможе з власноїініціативи абоза заявоюучасників справи виправитидопущені у судовомурішенні опискичи арифметичніпомилки.Питання провнесення виправленьвирішується безповідомлення учасниківсправи,про щопостановляється ухвала.

Виходячи з наведеного, суд вважає за необхідне виправити описку, допущену в постанові Дніпровського апеляційного суду від 03жовтня 2023року тавважати вірнимстягнення з ОСОБА_1 судових витрату розмірі 1362(однатисяча тристашістдесят дві)гривні 00(нуль)копійок на користь Комунального підприємства "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" .

Керуючись ст. 269 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Виправити описку, допущену в постанові Дніпровського апеляційного суду від 03 жовтня 2023 року у цивільнійсправіпо апеляційній скарзі Комунального підприємства "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" на рішення Апостолівського районного суду Дніпропетровської області від 15 серпня 2022 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства "Апостолівська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради", Комунального підприємства "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" про визнання дій протиправними та скасування діагнозу, шляхом викладення абзацу четвертого її резолютивної частини у наступній редакції:

«Стягнути з ОСОБА_1 на користь Комунального підприємства "Гейківська Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" судові витрати у розмірі 1362 (одна тисяча триста шістдесят дві) гривні 00 (нуль) копійок».

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено06.10.2023
Номер документу113950137
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій протиправними та скасування діагнозу

Судовий реєстр по справі —171/1597/21

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Постанова від 03.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Постанова від 03.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 07.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 25.10.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні