Рішення
від 26.07.2010 по справі 2-908-10
БЕРДЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

С права № 2-908

2010р .

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2010 року Бердянський м іськрайонний суд

Запорізь кої області

у складі головуючого-судді : Пахоменка О.Г.,

при секретарі: Корнієнко Н.І.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у місті Бе рдянськ цивільну справу за п озовом Бердянської міської р ади Запорізької області до ОСОБА_2, про визнання особи т акою, що втратила право корис тування житловим приміщення м у гуртожитку, -

В С Т А Н О В И В :

21.09.2009р. до суду з вищезазнач еним позовом звернулась Берд янська міська рада Запорізьк ої області, і уточнив свої поз овні вимоги, просила визнати ОСОБА_2 таким, що втратив п раво користування жилим прим іщенням - кімнатою № АДРЕС А_2 Запорізької області.

Ухвалою суду від 26.07.2010р. пункт 2 позовних вимог щодо скасува ння реєстрації місця прожив ання відповідача за зазначен ою адресою, залишено без розг ляду на підставі заяви предс тавника позивача.

У обґрунтування свої вимог позивач зазначив, що на підст аві свідоцтва про право влас ності на нерухоме майно від 21. 11.2003р., гуртожиток по зазначені й адресі є власністю територ іальної громади міста Бердян ськ в особі Бердянської місь кої ради.

Зазначена кімната в гуртож итку була надана ОСОБА_2 і на підставі довідки Комунал ьного підприємства БМР „Житл о сервіс-7” від 24.09.2008р. № 1035 по вказ аній адресі зареєстроване по стійне місце проживання відп овідача. 12.09.2008р., під час інвента ризації фактичного проживан ня, реєстрації громадян та оп лати за надання послуг у гурт ожитках, що проводилася комі сією Управління житлового го сподарства виконавчого комі тету Бердянської міської рад и, було встановлено, що ОСОБ А_2 не проживає в спірній кім наті зазначеного гуртожитк у більше 6 місяців, і його нове місце проживання невідоме. В икладені обставини підтверд жуються інвентаризаційним а ктом без номера від 12.09.2008р. Відп овідно до довідки Бердянсько го МВ ГУМВС України в Запоріз ькій області відповідач не з начиться за реєстрацією.

В судовому засіданні предс тавник позивача за довіреніс тю ОСОБА_5 уточненні позов ні вимоги підтримав та проси в їх задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 позо вні вимог не визнав та просив у їх задоволенні відмовити. У обґрунтування своїх запереч ень відповідач вказав, що він працює начальником ремонтно го цеху в ЗАТ „Тепломережа” в м. Бердянськ і спірну кімнату у зазначеному гуртожитку ві н отримав у лютому 2007 року по кл опотанню керівництва підпри ємства, де він працює. В спірні й кімнаті з часу вселення про живає безперервно і відсутні й по місцю мешкання у випадка х, коли працює, в тому числі і п о характеру його роботи у ніч ний час. З 08.01.2009р. він знаходитьс я у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_6, яка постійно прожив ає з дорослою дочкою (29 років) у однокімнатній квартирі за а дресою: АДРЕСА_1. Більшіст ь часу він проживає у гуртожи тку у спірній кімнаті, деякий час проживає зі своєю дружин ою в її квартирі. Але наполяга в, що випадків, коли він не про живав в спірній кімнаті гурт ожитку більш, ніж два місяці н е було. На такий строк у літній час він міг проживати на свої й дачі, поїхати під час відпус тки до родичів у м. Запоріжжя т а м. Мелітополь. Зв' язок зі св оїм постійним місцем мешканн я - кімнатою № АДРЕСА_2 Запо різької області, він не втрач ав ніколи, постійно сплачує в артість оплати за проживання у гуртожитку, заборгованост і по комунальним платежам не має, на підтвердження чого мо же пред' явити квитанції, св оїх речей та меблів ніколи з к імнати не виносив. Вважає поз ов необґрунтованим та безпі дставним.

Вважає, що пред' явлений п озивачем доказ - акти про не проживання його підтверджу є лише факт відсутності його в спірній кімнаті гуртожитк у на час складання цього акту .

Вислухавши пояснення стор ін, допитавши свідків ОСОБА _7 та ОСОБА_8, дослідивши м атеріали справи, суд вважає н еобхідним у задоволені позов них вимог відмовити, виходяч и з наступного.

Так, згідно ст. 71 ЖК України, п ри тимчасовій відсутності на ймача або членів його сім'ї, за ними зберігається житлове п риміщення протягом шести міс яців. Якщо наймач або члени йо го сім'ї були відсутні з поваж них причин понад шість місяц ів, цей термін за заявою відсу тнього може бути продовжений наймодавцем, а у разі супереч ки - судом.

В зазначеній статті під тер міном „збереження житловог о приміщення” необхідно мати на увазі охорону законом пра ва на житлову площу в жилому п риміщенні за тимчасово відсу тніми особами (ч.5 ст.9 ЖК Україн и).

Тимчасова відсутність осо би повинна бути безперервно ю, та за загальними правилами , передбаченими частиною пер шою ст. 71 ЖК України, не повинна перевищувати шести місяців. Початок перебігу часу відсу тності визначається з дня не мешкання особи в займаному п риміщенні. Повернення особи в займане їм раніше житлове п риміщення перериває продовж ення терміну тимчасової відс утності.

На підставі ст. 60 ЦПК України кожна сторона зобов'язана д овести ті обставини, на які в она посилається як на підста ву своїх вимог і заперечень .

Позивачем в позовній заяві та в своїх пояснення предста вника позивача взагалі не за значений початок терміну не проживання відповідача в спі рному житловому приміщенні, як на думку суду позивачем вз агалі не недоведені і факти б езперервного не проживання в ідповідача в цій кімнаті та в трати відповідача зв' язку з нею (кімнатою). Також, суд крит ично відноситься до наданих стороною позивача письмових доказів - інвентаризаційно го акту комісії від 12.09.2008р. про н емешкання відповідача у спір ній кімнаті зазначеного гурт ожитку, в якому зовсім не зазн ачений початок перебігу час у відсутності (не проживання ) відповідача в цій кімнаті (а. с.5обор.), а надану довідку МВ ГУ МВС від 29.10.2008р. про те, що відпові дач за місцем реєстрації - в спірній квартирі не значить ся (а.с.12-15) спростовується інши м письмовим доказом, наданим позивачем - довідкою КП „Жи тлосервіс-2А” від 24.09.2008р., відпов ідно до якої ОСОБА_2 дійсн о прописаний в спірній кімна ті зазначеного гуртожитку (а .с.5).

Доводи відповідача найшли своє підтвердження у поясне ннях свідків ОСОБА_7 та О СОБА_8, та співпадають з пояс неннями відповідача, відпові дно до яких останній не втрач ав зв' язок зі спірною кімна тою гуртожитку.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. 71 ЖК України, с т.ст. 10, 11, 57-60, 209, 212-215 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В :

У задоволенні позовних в имог Бердянської міської рад и Запорізької області про ви знання ОСОБА_2 таким, що вт ратив право користування кім натою № АДРЕСА_2 Запорізьк ої області, відмовити.

Заяву про апеляційне оскар ження рішення суду може бути подано протягом 10 днів з дня п роголошення рішення, а апеля ційну скаргу - протягом 20 дні в після подання заяви на апел яційне оскарження в апеляцій ний суд Запорізької області через Бердянський міськрайо нний суд в порядку, передбаче ному ст.ст. 292-296 ЦПК України.

Сторони можуть отримати по вне рішення суду з 02.08.2010р. з 15-00 год ин.

Суддя : О .Г. Пахоменко

СудБердянський міськрайонний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення26.07.2010
Оприлюднено12.10.2010
Номер документу11406146
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-908-10

Ухвала від 20.12.2010

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Надія Іванівна

Ухвала від 27.10.2010

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов Віталій Васильович

Ухвала від 18.10.2010

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Єланський Олег Геннадійович

Рішення від 26.07.2010

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Пахоменко Олег Геннадійович

Ухвала від 16.09.2010

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Пономаренко Іван Петрович

Рішення від 25.08.2010

Цивільне

Веселівський районний суд Запорізької області

Нагорний Анатолій Олександрович

Рішення від 20.08.2010

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Ломейко Віталій Валерійович

Рішення від 15.06.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Донецька

Анісімова Наталя Дмитрівна

Рішення від 25.06.2010

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Юрій Вікторович

Рішення від 01.06.2010

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Неоніла Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні