Ухвала
від 18.10.2023 по справі 758/17833/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/17833/21

У Х В А Л А

18 жовтня 2023 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Анохіна А.М.,

за участю секретаря судового засідання - Лазуренко А.В.,

представника позивача - Глущенка А.В.,

представника відповідача 3 - Мирець Д.С.,

представника третьої особи 3 - Яценка С.А.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом Київської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Трейд Інвест Сервіс Компані», Товариства з обмеженою відповідальністю «Автопарк Девелопмент», Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВК Спойл», ОСОБА_1 , треті особи- приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Манойло Наталія Григорівна, державний реєстратор комунального підприємства «Правочин» Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області Дев`яткін Олексій Андрійович, Товариство з обмеженою відповідальністю «Оптимум - Капітал» про визнання протиправними та скасування рішення про державну реєстрацію права приватної власності,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

22 червня 2023 року представником позивача Глущенком А.В. до суду були подано клопотання про витребування доказів в якому просить суд:

-зобов`язати Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надати засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 19.05.2016 № 29672905 на об`єкт нерухомого майна, площею 219 кв.м, що знаходиться за адресою вулиця Кожум`яцька, 12з у Подільському районі м. Києва, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 925842180000 за ТОВ «ТРЕЙД ІНВЕСТ СЕРВІС КОМПАНІ», а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій;

-зобов`язати Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надати засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 15.07.2016 № 30479820 на об`єкт нерухомого майна, площею 219 кв.м, що знаходиться за адресою вулиця Кожум`яцька, 12з у Подільському районі м. Києва, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 925842180000 за ТОВ «АВТОПАРК ДЕВЕЛОПМЕНТ», а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій;

-зобов`язати Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надати засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 19.07.2016 № 30529011 на об`єкт нерухомого майна, площею 219 кв.м, що знаходиться за адресою вулиця Кожум`яцька, 12з у Подільському районі м. Києва, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 925842180000 за ТОВ «АВТОПАРК ДЕВЕЛОПМЕНТ», а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій;

-зобов`язати Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надати засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 27.05.2019 № 47057827 на об`єкт нерухомого майна, площею 219 кв.м, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 925842180000 за ОСОБА_1 , а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій;

-зобов`язати Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надати засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 31.05.2019 № 47135128 на об`єкт нерухомого майна, площею 219 кв.м, що знаходиться за адресою вулиця Кожум`яцька, 12з у Подільському районі м. Києва, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 925842180000 за ТОВ «ТВК СПОЙЛ», а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій.

Вважає, що витребувані документи мають значення для вирішення справи.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні підтримав подане клопотання та просив його задовольнити.

Представник відповідача 3 в підготовчому судовому засіданні заперечувала щодо витребування доказів.

Представник третьої особи 3 в підготовчому судовому засіданні заперечував щодо витребування доказів.

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Манойло Н.Г. в підготовче судове засідання не з`явилася, подано до суду заяву про розгляд справи без участі.

Інші сторони в підготовче судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, про причини неявки суд до відома не поставили.

Заслухавши думку представників сторін, дослідивши клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Як вбачається з позовної заяви, предметом даного позову є визнання протиправними та скасування рішення про державну реєстрацію права приватної власності.

Отже, для повного та своєчасного розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача Київської міської ради - Глущенка А.В. - задовольнити.

Витребувати у Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 19.05.2016 № 29672905 на об`єкт нерухомого майна, площею 219 кв.м, що знаходиться за адресою вулиця Кожум`яцька, 12з у Подільському районі м. Києва, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 925842180000 за ТОВ «ТРЕЙД ІНВЕСТ СЕРВІС КОМПАНІ», а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій.

Витребувати у Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 15.07.2016 № 30479820 на об`єкт нерухомого майна, площею 219 кв.м, що знаходиться за адресою вулиця Кожум`яцька, 12з у Подільському районі м. Києва, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 925842180000 за ТОВ «АВТОПАРК ДЕВЕЛОПМЕНТ», а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій.

Витребувати у Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 19.07.2016 № 30529011 на об`єкт нерухомого майна, площею 219 кв.м, що знаходиться за адресою вулиця Кожум`яцька, 12з у Подільському районі м. Києва, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 925842180000 за ТОВ «АВТОПАРК ДЕВЕЛОПМЕНТ», а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій.

Витребувати у Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 27.05.2019 № 47057827 на об`єкт нерухомого майна, площею 219 кв.м, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 925842180000 за ОСОБА_1 , а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій.

Витребувати у Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 31.05.2019 № 47135128 на об`єкт нерухомого майна, площею 219 кв.м, що знаходиться за адресою вулиця Кожум`яцька, 12з у Подільському районі м. Києва, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 925842180000 за ТОВ «ТВК СПОЙЛ», а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій.

Вказані документи та інформацію направити засобами поштового зв`язку до Подільського районного суду міста Києва (04070, м. Київ, вул. Хорива, 21) в строк до 13 листопада 2023 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію цієї ухвали до відома направити учасникам процесу.

Спосіб та строк виконання цієї ухвали вказаний в її тексті.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.М.Анохін

Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114281883
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права приватної власності

Судовий реєстр по справі —758/17833/21

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Анохін А. М.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Анохін А. М.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Анохін А. М.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Анохін А. М.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Анохін А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні