Ухвала
від 01.11.2023 по справі 278/3429/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 278/3429/23

У Х В А Л А

01 листопада 2023 року м. Житомир

Житомирський районнийсуд Житомирськоїобласті ускладі головуючогосудді ДубовікО.М.,за участюсекретаря судовогозасідання МорозК.Г.,розглянувши цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває зазначена цивільна справа.

У процесі розгляд у справи представником позивача подано заяву про збільшення розміру позовних вимог та витребування доказів.

У судове засідання позивач та її представник не з`явились, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

У попередньому судовому засіданні просили прийняти заяву про збільшення позовних вимог.

Представник відповідача у судовому засіданні просив заяву про збільшення розміру позовних вимог повернути позивачу, оскільки така була спрямована на його електронну адресу, однак отримана їм та прочитана не була; не заперечував щодо задоволення клопотання про витребування доказів.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов таких міркувань.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст.49ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Оскільки вказана цивільна справа розглядається в порядку загального позовного провадження, підготовче судове засідання не закрито, суд приходить до висновку про те, що позивачем подано заяву про збільшення розміру позовних вимог у встановлені законодавством строки.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне прийняти заяву про збільшення розміру позовних вимог.

Частиною 1 ст. 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З огляду на наведене, суд дійшов висновку про потребу у витребуванні документів.

Керуючись ч. 2 ст. 49, ч. 1 ст. 84, ст. 198, 251,260,353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні до 08:50 год 06.11.2023 року.

Прийняти заяву про збільшення розміру позовних вимог.

Визначити відповідачустрок длянадання відзивутривалістю 10днів із дня отримання копії заяви про збільшення позовних вимог.

Визначити позивачу строк для надання відповіді на відзив тривалістю 5 днів із дня отримання відзиву.

Зобов`язати позивача протягом двох днів з моменту отримання даної ухвали надіслати відповідачу засобами поштового зв`язку копії заяви про збільшення позовних вимог та матеріалів, доданих до неї в якості додатків, або спрямувати таку заяву шляхом формування її у системі "Електронний суд" . Докази такої відправки надати суду.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» (код ЄДРПОУ: 42095943, адреса: 10003, м. Житомир, майдан Перемоги, 10) наступні докази:

- належним чином завірену копію договору про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим тарифом» (або іншим договором аналогічного змісту, не обмежуючись назвою), укладений між ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Житомирська обласна енергопооігачальна компанія», усіх додатків до нього та іншого, що стосується цих правовідносин;

- інформацію стосовно сум грошових коштів (доходів), отриманих ОСОБА_2 від продажу електроенергії, виробленої сонячною електростанцією встановленою за адресою: АДРЕСА_1 , за договором про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом, укладеним між ОСОБА_2 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» з моменту встановлення станції;

- належним чином завірену копію договору про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом до договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг.

Витребувати у Приватногопідприємства «Корпораціїрадіан» (код ЄДРПОУ: 41624186, адреса: 10008, м. Житомир, Новий Бульвар, 7, офіс 16) наступні докази:

- належним чином завірену копію договору від 23 листопада 2021 року № 163/П з усіма додатками (специфікаціями) до нього, укладеного між ОСОБА_2 та ПП «Корпорація радіан»;

- належним чином завірену копію договору від 23 листопада 2021 року № 156/ВР з усіма додатками (специфікаціями) до нього, укладеного між ОСОБА_2 та ПП «Корпорація радіан»;

- іформацію стосовно того, які саме товари (сонячні панелі, інвертор, тощо) із вказівкою вартості їх придбання були придбані ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) для встановлення сонячної електростанції за адресою: АДРЕСА_1 ;

- належним чином завірену копію договору про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом до договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, що укладений відповідно до замовлення ОСОБА_2 .

Встановити вказаним вище юридичним особам строк для надання суду доказів, що не перевищує 10 днів з моменту отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити, що у разі неповідомлення суду про неможливість надати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, зокрема, штраф.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О. М. Дубовік

СудЖитомирський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено06.11.2023
Номер документу114649387
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —278/3429/23

Рішення від 03.10.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні