Ухвала
від 06.11.2023 по справі 385/87/23
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

06 листопада 2023 року м. Кропивницький

справа № 385/87/23

провадження № 22-ц/4809/1006/23

Кропивницький апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати в цивільних справах:

Голованя А.М. (головуючий, суддя-доповідач), Дуковського О.Л., Письменного О.А.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 - Городок Яни Володимирівни про участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного сільськогосподарського підприємства «Нива», третя особа: приватний нотаріус Голованівського районного нотаріального округу Веліховська Тетяна Станіславівна про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Кропивницького апеляційного суду перебуває цивільна справа за апеляційною скаргою Приватного сільськогосподарського підприємства «Нива» на рішення Гайворонського районного суду Кіровоградської області від 30 травня 2023 року по справі позовом ОСОБА_1 до Приватного сільськогосподарського підприємства «Нива», третя особа: приватний нотаріус Голованівського районного нотаріального округу Веліховська Тетяна Станіславівна про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки.

Розгляд справи призначено на 14 листопада 2023 року на 12 год. 30 хв.

01.11.2023 від представника позивача Городок Я.В. до апеляційного суду надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши зазначене клопотання, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню.

Відповідно до частин 1-5 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язкова.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі - Положення).

У пункті 46 розділу ІІІ цього Положення визначено, що за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

За змістом п.п. 49, 50 розділу ІІІ зазначеного Положення для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Представник відповідача просить провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» представнику позивача Городок Я.В.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд

У Х В А Л И В:

Клопотання адвоката Городок Яни Володимирівни, яка представляє інтереси ОСОБА_1 , про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Розгляд справи за апеляційною скаргою Приватного сільськогосподарського підприємства «Нива» на рішення Гайворонського районного суду Кіровоградської області від 30 травня 2023 року, призначений на 14 листопада 2023 року о 12 годині 30 хвилин та всі подальші судові засідання проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи EasyCon з використанням власних технічних засобів представником позивача - Городок Яною Володимирівною за наступними реквізитами: електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_1 тел. НОМЕР_1 .

Попередити адвоката Городок Я.В., що відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя А.М. Головань

Судді О.Л. Дуковський

О.А.Письменний

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114712913
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —385/87/23

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Рішення від 12.06.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Гришак А. М.

Рішення від 30.05.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Гришак А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні