Ухвала
від 09.11.2023 по справі 949/2262/23
ДУБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №949/2262/23

Провадження №1-кс/949/418/23

У Х В А Л А

про надання дозволу на проведення огляду

09 листопада 2023 року слідчий суддя Дубровицького районного суду Рівненської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання начальника СД ВП №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дубровицького відділу Сарненської окружної прокуратури ОСОБА_4 по матеріалах досудового розслідування, №42022182220000075,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідувань06листопада 2023року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.358КК України про надання дозволу на проведення огляду,

В С Т А Н О В И В:

Начальник СД ВП №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Дубровицького відділу Сарненської окружної прокуратури ОСОБА_4 , звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення огляду технічної солі, яка знаходиться на території комунальної служби міста Дубровицької міської ради, що за адресою: Рівненська область Сарненський район м.Дубровиця, вул. Комунальна, 7, яку згідно договору №408 доставило ТОВ «Торговий дім «КИП І КО» Дубровицькій міській раді з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, об`єктивного, повного та всебічного досудового розслідування, встановлення або спростування факту вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Клопотання мотивовано тим, що в провадженні сектору дізнання ВП №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області перебувають матеріали кримінального провадження внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42022182220000075 від 06листопада 2023 року, за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуваннямвстановлено факт підроблення офіційного документа протоколу випробувань №1017 від 26.12.2022, виданого випробувальною лабораторією ДП «Тернопільстандартметрологія», який в подальшому подано (використано) для участі у проведенні відкритих торгів з особливостями по закупівлі UA-2023-09-07-013790-a, за результатами яких 16.10.2023 між Дубровицькою міською радою та вказаним суб`єктом господарювання укладено договір №408 про закупівлю 45 тон солі технічної кам`яної з протизлежувальною добавкою на суму 351 000 грн.

26 жовтня 2023 року до Дубровицької міської ради Сарненського району було скеровано запит про отримання інформації про те, яким чином підтверджується якість закупленої технічної солі, на який було отримано відповідь, що серед документів якості наявний протокол випробувань №1017 від 26 грудня 2022 року, виданий ДП «Тернопільським науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» випробувальною лабораторією ДП «Тернопільстандартметрологія».

31 жовтня 2023 року до ДП «Тернопільський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» скеровано запит про отримання копії протоколу випробувань №1017, який видавався випробувальною лабораторією ДП «Тернопільстандартметрологія» 26.12.2023 ТОВ «Торговий дім «КИП І КО», на який отримано відповідь, де значиться, що протокол випробувань №1017, наданий ДП «Тернопільстандартметрологія» відрізняється від протоколу випробувань №1017, який наявний на веб-порталі «Прозоро» та в Дубровицькій міській раді.

Допитаний, як свідок начальник комунальної служби міста Дубровицької міської ради ОСОБА_5 повідомив, що у вересні 2023 року Дубровицькою міською радою на веб-порталі «Прозоро» було оголошено тендер на закупівлю технічної солі для посипання доріг. Даний тендер виграло ТОВ «Торговий дім «КИП І КО» та технічну сіль, загальною масою 42,740 тон у мішках біг-бегах 01.11 і 02.11.2023 доставило на територію комунальної служби, що знаходиться за адресою: Рівненська область Сарненський район м.Дубровиця, вул. Комунальна, 7, де на даний час і зберігається.

У клопотанніначальник СД ОСОБА_3 вказує,що в ході здійснення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні огляду технічної солі, яка перебуває на території комунальної служби міста Дубровицької міської ради, що знаходиться за адресою: Рівненська область Сарненський район м.Дубровиця, вул. Комунальна, 7, яку згідно договору №408 поставило ТОВ «Торговий дім «КИП І КО» Дубровицькій міській раді. При цьому, вказана слідча дія не може будь-яким чином негативно вплинути на комунальну службу міста Дубровицької міської ради, не перешкоджає її нормальній діяльності та не спричиняє матеріальної чи нематеріальної шкоди або ж якихось його обмежень.

У судове засідання начальник СД ОСОБА_3 не з`явився, подавши заяву про розгляд клопотання без його участі.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося.

Вивчивши клопотання та додані до нього докази на його обгрунтування, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

З витягуз Єдиногореєстру досудовихрозслідувань вбачається,що за фактом підроблення офіційного документа протоколу випробувань №1017 від 26.12.2022 року, виданого випробувальною лабораторією ДП «Тернопільстандартметрологія», який в подальшому подано (використано) для участі у проведенні відкритих торгів з особливостями по закупівлі UA-2023-09-07-013790-a, за результатами яких 16.10.2023 між Дубровицькою міською радою та вказаним суб`єктом господарювання укладено договір №408 про закупівлю 45 тон солі технічної кам`яної з протизлежувальною добавкою на суму 351 000 грн., було розпочато досудове розслідування, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42022182220000075 від 06 листопада 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Згідно зі ст. 13 КПК України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Стаття 30 Конституції України визначає, що не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. У невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

У відповідності до ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Особи, у присутності яких здійснюється огляд, при проведенні цієї слідчої (розшукової) дії мають право робити заяви, що підлягають занесенню до протоколу огляду.

Отже, вказана вимога закону встановлює обов`язок слідчого, прокурора отримати вмотивовануухвалу слідчогосудді тількиколи необхідно здійснити огляд житла чи іншого володіння особи.

Згідно зі ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьої цієї статті.

Згідно положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст.223 КПК слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Беручи до уваги вищевикладене, враховуючи, що у матеріалах клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що проведення огляду технічної солі, яка перебуває на території комунальної служби міста Дубровицької міської ради, що знаходиться за адресою: Рівненська область Сарненський район м.Дубровиця, вул. Комунальна, 7, яку згідно договору №408 поставило ТОВ «Торговий дім «КИП І КО» Дубровицькій міській раді, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та може бути використано як доказ в даному кримінальному провадженні, вважаю за необхідне клопотання задоволити,

Керуючись ст. 233, 234, 235,237, 309 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника СД ВП №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дубровицького відділу Сарненської окружної прокуратури ОСОБА_4 по матеріалах досудового розслідування, №42022182220000075,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідувань06листопада 2023року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.358КК України про надання дозволу на проведення огляду - задоволити.

Надати дозвіл на проведення огляду технічної солі, яка знаходиться на території комунальної служби міста Дубровицької міської ради, що за адресою: Рівненська область Сарненський район м.Дубровиця, вул. Комунальна, 7, яку згідно договору №408 доставило ТОВ «Торговий дім «КИП І КО» Дубровицькій міській раді з можливістю відібрання зразків неообхідних для проведення експертизи.

Строк дії цієї ухвали 15 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: підпис

Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду

Суддя Дубровицького

районного суду Рівненської області ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114813321
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —949/2262/23

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 26.04.2024

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 05.03.2024

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 05.03.2024

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 23.02.2024

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 21.12.2023

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні