Ухвала
від 16.11.2023 по справі 438/904/23
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 438/904/23 Головуючий у 1 інстанції: Крамара О.В.

Провадження № 22-ц/811/3229/23 Доповідач в 2-й інстанції: Копняк С. М.

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

16 листопада 2023 року Львівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Копняк С.М. (суддя - доповідач), Бойко С.М., Ніткевич А.В., вирішуючи питання відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Щерби Орисі Степанівни, на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 02 жовтня 2023 року в справі за позовом ОСОБА_1 до комунального підприємства «ЕКО - МІСТО» Бориславської міської ради, директора комунального підприємства «ЕКО МІСТО» Бориславської міської ради - Сороки Івана Васильовича про визнання протиправним і скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення з підприємства середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення з підприємства завданої моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

30 жовтня 2023 року адвокат Щерба Орися Степанівна в інтересах ОСОБА_1 подала до Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області апеляційну скаргу на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 02 жовтня 2023 року.

09 листопада 2023 року матеріали цивільної справи № 438/904/23 разом із апеляційною скаргою представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Щерби Орисі Степанівни, на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 02 жовтня 2023 року надійшли до Львівського апеляційного суду.

Ухвалою Львівського апеляційного суду від 13 листопада 2023 року апеляційну скаргу представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Щерби Орисі Степанівни, на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 02 жовтня 2023 року залишено без руху.

15 листопада 2023 року заявником недоліки апеляційної скарги усунуто.

Апеляційна скарга подана з додержанням вимог ЦПК України щодо форми та змісту апеляційної скарги, порядку та строку її подання.

До апеляційної скарги додано документ, що підтверджує сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Підстав для повернення апеляційної скарги та відмови у відкритті провадження, не встановлено.

Відтак, є всі підстави для відкриття апеляційного провадження.

Керуючись статтями 260, 261, 352, 359, 360, 381 ЦПК України Львівський апеляційний суд,

У Х В А Л И В:

відкрити апеляційнепровадження усправі заапеляційною скаргоюпредставника позивача ОСОБА_1 - адвоката Щерби Орисі Степанівни, на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 02 жовтня 2023 року.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, роз`яснити їм право протягом десяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, подати відзив на апеляційну скаргу, який за формою і змістом має відповідати вимогам статті 360 ЦПК України.

Відзив подається (надсилається) до суду з доказами надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

У разі подання відзиву на апеляційну скаргу в електронній формі, особі, яка його подає слід враховувати положення частини сьомої статті 43 ЦПК України.

До відзиву застосовуються правила, встановлені частиною дев`ятою статті 178 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що з 18 жовтня 2023 року введено в дію Закон України від 29 червня 2023 року № 3200-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами»,яким,зокрема встановлено,що адвокати,нотаріуси,державні таприватні виконавці,арбітражні керуючі,судові експерти,органи державноївлади таінші державніоргани,органи місцевогосамоврядування,інші юридичніособи (публічногоправа)реєструють своїелектронні кабінетив Єдинійсудовій інформаційно-телекомунікаційнійсистемі абоїї окремійпідсистемі (модулі),що забезпечуєобмін документами,в обов`язковомупорядку.Інші особиреєструють своїелектронні кабінетив Єдинійсудовій інформаційно-телекомунікаційнійсистемі абоїї окремійпідсистемі (модулі),що забезпечуєобмін документами,в добровільномупорядку. Процесуальні наслідки, передбачені ЦПК України у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Роз`яснити учасникам справи, що у відповідності до приписів частини 9 статті 43 ЦПК України, якщо апеляційна скарга подана до суду в електронній формі, особа, яка подала скаргу, має подавати до суду заяви по суті справи, клопотання та письмові докази виключно в електронній формі, крім випадків, коли судом буде надано дозвіл на їх подання в паперовій формі.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або в приміщенні іншого суду. Заява про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції повинна бути подана у строк, та відповідати за формою і змістом положенням статті 212 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, в касаційному порядку оскарженню не підлягає.

Судді: С.М. Копняк

С.М. Бойко

А.В. Ніткевич

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114964417
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі, стягнення з підприємства середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення з підприємства завданої моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —438/904/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Постанова від 18.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Постанова від 18.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Рішення від 02.10.2023

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні