Ухвала
від 23.11.2023 по справі 542/1017/23
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 542/1017/23

Провадження № 2-о/542/59/23

У Х В А Л А

про поновлення провадження у справі

23 листопада 2023 року смт Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Шарової-Айдаєвої О.О., присяжних Герман Т.Г. та Курбацького Ю.П., розглянувши цивільнусправу зазаявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Великосорочинської сільської ради Миргородського району Полтавської області, орган опіки та піклування виконавчого комітету Новосанжарської селищної ради Полтавського району Полтавської області, Новосанжарський дитячий будинок-інтернат, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуном,

ВСТАНОВИВ:

28 червня 2023 року до Новосанжарського районного суду Полтавської області через систему «Електронний суд» надійшла заява ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Виконавчий комітет Новосанжарської селищної ради Полтавського району, Полтавської області, Виконавчий комітет Великосорочинської сільської ради Миргородського району Полтавської області, Новосанжарський дитячий будинок-інтернат, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, за змістом якої заявник просила:

- визнати недієздатною громадянку ОСОБА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку с. Великий Байрак, Миргородський район, Полтавська область, що зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- встановити опіку та призначити опікуном над громадянкою ОСОБА_2 її матір ОСОБА_1 , реєстраційний номер обліку податника податків НОМЕР_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки с. Великий Байрак, Миргородський район, Полтавська область, що зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Ухвалою судді Новосанжарського районного суду Полтавської області від 05 квітня 2023 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення вказаних в ухвалі недоліків (а.с. 30-31).

Ухвалою суду від 06 липня 2023 року заява прийнята до розгляду, відкрито провадження у справі, вирішено розглядати справу в порядку окремого провадження, призначено судове засідання на 02 серпня 2023 року (а.с. 91-92).

Зі змісту прохальної частини заяви вбачається, що заявник просила призначити судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану громадянки ОСОБА_2 .

Ухвалою суду від 02 серпня 2023 року у справі призначено судово-психіатричну експертизу, провадження у справі зупинено на час проведення експертизи (а.с. 106-107).

Відповідно статті 254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Відповідно до пункту 9 частини 1 статті 253 ЦПК України, провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 5 частини 1 статті 252 цього Кодексу, - на час проведення експертизи.

22 листопада 2023 року до суду надійшов висновок судово-психіатричного експерта № 542 від 07 листопада 2023 року (а.с. 121-125).

З огляду на викладене, підстава зупинення провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Великосорочинської сільської ради Миргородського району Полтавської області, орган опіки та піклування виконавчого комітету Новосанжарської селищної ради Полтавського району Полтавської області, Новосанжарський дитячий будинок-інтернат, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуном, - усунута.

Враховуючи те, що судом отримано висновок експертизи, до отримання якого провадження зупинялось, суд вказує на необхідність поновлення провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись статтями 253, 254, 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Великосорочинської сільської ради Миргородського району Полтавської області, орган опіки та піклування виконавчого комітету Новосанжарської селищної ради Полтавського району Полтавської області, Новосанжарський дитячий будинок-інтернат, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуном, поновити.

Призначити судове засідання за правилами окремого провадження з повідомленням (викликом) учасників справи на 14грудня 2023року об11год 00 хв у приміщенні Новосанжарського районного суду Полтавської області (площа Перемоги, 11, смт Нові Санжари, Полтавська область).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду справи на офіційному веб-порталі судової влади в мережі інтернет за даним посиланням https://court.gov.ua/sud1621/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя О.О. Шарова-Айдаєва

Присяжні Т.Г. Герман

Ю.П. Курбацький

СудНовосанжарський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115130527
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —542/1017/23

Рішення від 14.12.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Рішення від 14.12.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні