Ухвала
від 13.11.2023 по справі 646/7525/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

13 листопада 2023 року

№ провадження 2/646/24/2023

Справа № 646/7525/21

У Х В А Л А

іменем України

13.11.2023 року Червонозаводський районний суд м. Харкова у складі судді Глоби М.М., розглянувши клопотання представника третьої особи Мосейчука Антона Михайловича про проведення судових засідань у режимі відеоконференції,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Червонозаводського районного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Фірма «Юнікс Трейд КО» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньої-транспортної пригоди, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 , Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Євроінс Україна».

09.11.2023року черезсистему «Електроннийсуд»до суду надійшло клопотання представника третьої особи Мосейчука А.М. про проведення судових засідань у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватногопідприємства «Фірма«Юнікс ТрейдКО» провідшкодування шкоди,завданої внаслідокдорожньої-транспортноїпригоди,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог напредмет спору ОСОБА_2 ,Приватне акціонернетовариство «Страховакомпанія «ЄвроінсУкраїна»за його участю в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Перевіривши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Положеннями ст. 212 ЦПК Українипередбачено, що суд за клопотанням сторони може постановити ухвалу про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Статтею 212 ЦПК Українивстановлено можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за заявою учасників справи.

Частиною 3 ст. 212 ЦПК Українизазначено про можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Оскільки процесуальне право на участь сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачене законом, а також дією воєнного стану, суд вважає можливим використовувати наявні технічні засоби, для проведення судових засідань в режимі відео конференції поза межами приміщення суду, у зв`язку з чим суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника третьої особи Мосейчука А.М. про його участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного, керуючисьст. 212 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання представника третьої особи Мосейчука Антона Михайловича про проведення судових засідань у режимі відеоконференції - задовольнити.

Забезпечити участь представника третьої особи Мосейчука Антона Михайловича у розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Фірма «Юнікс Трейд КО» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньої-транспортної пригоди, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 , Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Євроінс Україна» в судовому засіданні, яке призначене на 13 год. 30 хв. 22.11.2023 року та на весь час судового розгляду даної цивільної справи в приміщенні Червонозаводського районного суду м. Харкова за адресою: 61001, м. Харків, майдан Героїв Небесної Сотні, 36, 3-й під`їзд, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням програмного забезпечення «ВКЗ», порядок проведення якого затверджений Державною судовою адміністрацією України.

Копію ухвали надіслати представнику третьої особи.

Роз`яснити учасникам справи, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти та авторизуватися в системі відеоконференц зв`язку за 10 хвилин до визначеного часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру), перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи «ВКЗ»; очікувати запрошення секретаря судового засідання для участі в судовому засіданні.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом до мережі Інтернет, які дозволяють передавати аудіо сигнал та відео зображення. Ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відео конференції «ВКЗ», поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115132039
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —646/7525/21

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні