Ухвала
від 17.11.2023 по справі 492/1058/22
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/1058/22

провадження № 2-о/492/17/23

У Х В А Л А

про поновлення провадження у справі

17 листопада 2023 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді Гусєвої Н.Д.,

присяжних Канцир Д.П., Арікової Т.С.,

при секретарі судового засідання Гамурар І.О.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні питанняпоновлення провадженняу цивільнійсправі зазаявою ОСОБА_1 ,за участюзаінтересованих осіб:Комунального некомерційногопідприємства «Арцизькацентральна опорналікарня» Арцизькоїміської ради,Виконавчого комітетуПавлівської сільськоїради,як органуопіки тапіклування,про визнанняфізичної особинедієздатною,встановлення наднею опікита призначенняопікуна,-

встановив:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: Комунального некомерційного підприємства «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради, Виконавчого комітету Павлівської сільської ради, як органу опіки та піклування, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Ухвалою Арцизького районного суду Одеської області від 05 квітня 2023 року у справі призначено амбулаторну судово-психіатричну експертизу, провадження у справі було зупинено на час проведення експертизи.

08 листопада 2023 року до суду від Одеської філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України», надійшла вказана цивільна, яка передана головуючому судді Гусєвій Н.Д. згідно з Реєстром вхідної кореспонденції, 13 листопада 2023 року.

Питання поновлення провадження у справі суд вирішує без повідомлення учасників справи, оскільки їх участь у розгляді зазначеного питання не є обов`язковою, у зв`язку з чим судом, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, розглянувши питання поновлення провадження у справі, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про необхідність поновлення провадження у справі з наступних підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 105 ЦПК України, призначення експертизи судом є обов`язковим за клопотанням хоча б однією із сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Як вбачається з матеріалів справи, від Одеської філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України» до суду повернута наявна справа без виконання судово-психіатричної експертизи у зв`язку з неявкою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до експертної установи для проведення судово-психіатричної експертизи 13 вересня 2023 року, що підтверджується листом № 369 від 02 листопада 2023 року (а. с. 60).

Згідно з ч. 1 ст. 254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги, що обставини, що викликали зупинення провадження у наявній цивільній справі відпали, так як до суду від експертної установи надійшла наявна справа, суд дійшов висновку про наявність визначених процесуальним законом підстав для поновлення провадження у справі, призначення судового засідання для розгляду справи по суті, та з врахуванням недостатньої кількості суддів у суді (з 2017 року кількість суддів з повноваженнями зменшилася з 5 до 1), щодо яких здійснюється автоматизований розподіл справ (без урахування суддів, які хворіють, перебувають у відрядженні, знаходяться у відпустці), що створює надмірне навантаження та виключає можливість призначення справи до розгляду в строки, передбачені ЦПК України, призначити судове засідання в найближчу вільну дату роботи судді.

На підставі ст. ст. 247, 254, 258-260, 294, 353 ЦПК України, суд, -

постановив:

Поновити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: Комунального некомерційного підприємства «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради, Виконавчого комітету Павлівської сільської ради, як органу опіки та піклування, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

У зв`язку з надмірним рівнем судового навантаження судді призначити судове засідання для розгляду справи по суті у залі судових засідань Арцизького районного суду Одеської області на 12 січня 2024 року о 09 год. 00 хв.

У судове засідання викликати всіх учасників справи.

Копію наявної ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України http:/court.gov.ua/fair/sud1502/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської області Гусєва Н.Д.

Присяжні: Канцир Д.П.

Арікова Т.С.

Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115146935
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнанняфізичної особинедієздатною,встановлення наднею опікита призначенняопікуна

Судовий реєстр по справі —492/1058/22

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні