Ухвала
від 28.11.2023 по справі 380/26823/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження

в адміністративній справі

28 листопада 2023 рокусправа № 380/26823/23м. Львів, вул. Чоловського, буд. 2

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Лунь З.І. перевірила матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Львівської обласної військової адміністрації, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Міністерства охорони здоров`я України, про визнання протиправним та скасування розпорядження.

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , ел. пошта ІНФОРМАЦІЯ_1 ) звернувся до суду з позовом до Львівської обласної військової адміністрації (місцезнаходження: 79008, м.Львів, вул.Володимира Винниченка, 18, ЄДРПОУ 00022562, ел. пошта kancel@loda.gov.ua), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Міністерство охорони здоров`я (місцезнаходження: 01601, м. Київ, вул.Грушевського, 7, ЄДРПОУ 00012925, ел. пошта moz@moz.gov.ua), в якому просить суд:

-визнати незаконним та скасувати розпорядження Львівської обласної військової адміністрації від 27.07.2023 №577/0/5-23ВА «Про затвердження переліку закладів охорони здоров`я спроможної мережі госпітального округу Львівської області».

Вказаний спір виник з публічно-правових відносин та відповідно до правил предметної юрисдикції визначених статтями 19, 20 КАС України підлягає розгляду Львівським окружним адміністративним судом.

Судею встановлено, що позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 КАС України.

Підстави для повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Крім цього, в позовній заяві позивач зазначає третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Міністерство охорони здоров`я.

Відповідно до ч.3 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як видно з матеріалів позовної заяви, позовною вимогою є скасування розпорядження Львівської обласної військової адміністрації від 27.07.2023 №577/0/5-23ВА «Про затвердження переліку закладів охорони здоров`я спроможної мережі госпітального округу Львівської області», котре прийнято з метою реалізації Постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2023 №174 "Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров`я" та погодження Міністерством охорони здоров`я спроможної мережі закладів охорони здоров`я Львівського госпітального округу згідно з Додатком №2 до протоколу засідання Робочої групи, утвроненої відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 03.05.2023 №828.

З урахуванням зазначеного, оскаржуване розпорядження прийняте у зв`язку із реалізацією Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 03.05.2023 №828, а тому існують підстави для залучення Міністерства охорони здоров`я до справи третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, оскільки рішення суду може вплинути на права, інтереси та обов`язки цього Міністерства. До того ж, спір стосується групи суспільних відносин, організація та публічне управління якими здійснюється Міністерством охорони здоров`я України.

Відповідно до положень ст.ст. 257, 260 КАС України справа буде розглянута за правилами спрощеного позовного провадження, оскільки оскаржуваний акт є актом застосування норм права, бо прийнятий з метою реалізації вимог Постанови КМ України від 28.02.2023 №174, оскільки конкретизує норми означеної Постанови стосовно спроможної мережі закладів охорони здоров`я Львівського госпітального округу, тобто виконує функцію індивідуального регулювання.

Відповідно до ч. 5 ст. 262 КАС України розгляд справи буде здійснюватись без повідомленням сторін за наявними у справі матеріалами.

Керуючись ст.ст 3, 257, 258, 260, 262 КАС України суд,

У Х В А Л И В:

залучити до участі в справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Міністерство охорони здоров`я України (місцезнаходження: 01601, м. Київ, вул.Грушевського, 7, ЄДРПОУ 00012925, ел. пошта moz@moz.gov.ua).

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення судового засідання, за наявними матеріалами.

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання зазначеної ухвали, надати (надіслати) суду відзив на позов, а також всі письмові та електронні докази, роз`яснивши, при цьому про необхідність дотримання вимог ст. 162 КАС України.

Запропонувати позивачу у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позов, у разі його подання відповідачем - подати відповідь на відзив, дотримуючись, при цьому, приписів ст. 163 КАС України.

Запропонувати відповідачу у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив на позов, у разі його подання позивачем - подати заперечення на позов, дотримуючись, при цьому, приписів ст. 164 КАС України.

Запропонувати третій особі надати пояснення щодо позову протягом п`яти днів з моменту отримання копії позовної заяви.

Повідомити сторонам, що справу буде розглянуто протягом розумного строку, але не пізніше шістдесяти днів із дня відкриття провадження, відповідно до ст. 258 КАС України.

Справа розглядатиметься судом у складі судді Лунь З.І. одноособово.

Копії даної ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб - адресою: http://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/gromadyanam/csz/ на Офіційному веб-порталі судової влади України.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Лунь З.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115276430
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо охорони здоров’я

Судовий реєстр по справі —380/26823/23

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 03.01.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 15.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 28.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні