Ухвала
від 30.11.2023 по справі 711/1339/22
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-ц/821/2110/23 Справа № 711/1339/22Придніпровський районний суд м. Черкаси

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

30 листопада 2023 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі суддів Новікова О.М., Фетісової Т.Л., Гончар Н.І., вирішуючи питанняпро відкриттяапеляційного провадженняза апеляційною скаргою 2 державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області на рішення Придніпровського районного суду м. Черкаси від 23 жовтня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до 2 державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, третя особа: ОСОБА_2 про стягнення грошових коштів в рахунок відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я,-

в с т а н о в и в :

Апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

В апеляційній скарзі2державний пожежно-рятувальногозагін Головногоуправління Державноїслужби Україниз надзвичайнихситуацій уЧеркаській областіпросить поновити строк на подання апеляційної скарги.

В обґрунтування клопотання про поновлення строку на оскарження посилається на те, що повний текст судового рішення отримано скаржником 30 жовтня 2023 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно з ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ураховуючи, що наведені скаржником причини пропуску строку на апеляційне оскарження зумовлені отриманням стороною відповідача тексту рішення 30 жовтня 2023 року, що підтверджується інформацією з картки руху судового документа з електронного кабінету відповідача у ЄСІТС, клопотання про поновлення строку підлягає задоволенню, а строк на апеляційне оскарження поновленню.

Зазначені ст. 357 ЦПК України підстави для залишення апеляційної скарги без руху або повернення апеляційної скарги відсутні.

За таких обставин, апеляційна скарга підлягає прийняттю до розгляду в апеляційному порядку в порядку спрощеного провадження.

Згідно з пунктом 4 статті 359 ЦПК України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття провадження.

Відповідно до ст. 360 ЦПК України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом апеляційної інстанції в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Керуючись ст. 359 ЦПК України,

у х в а л и в :

Клопотання 2державного пожежно-рятувальногозагону Головногоуправління Державноїслужби Україниз надзвичайнихситуацій уЧеркаській областіпро поновлення строку апеляційного оскарження рішення Придніпровського районного суду м. Черкаси від 23 жовтня 2023 року задовольнити.

Поновити 2державному пожежно-рятувальномузагону Головногоуправління Державноїслужби Україниз надзвичайнихситуацій уЧеркаській областістрок на апеляційне оскарження рішення Придніпровського районного суду м. Черкаси від 23 жовтня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою 2 державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області на рішення Придніпровського районного суду м. Черкаси від 23 жовтня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до 2 державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, третя особа: ОСОБА_2 про стягнення грошових коштів в рахунок відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я.

Встановити, що відзив на апеляційну скаргу може бути подано протягом десяти днів з дня отримання копії даної ухвали та повинен відповідати вимогам ст. 360 ЦПК України, який надсилається на адресу апеляційного суду (вул. Верхня Горова, 29, м. Черкаси, 18033) з обов`язковим посиланням на номер апеляційного провадження.

До відзиву обов`язково додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Витребувати матеріали даної цивільної справи із Придніпровського районного суду м. Черкаси.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді

СудЧеркаський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115294427
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —711/1339/22

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Рішення від 12.10.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Рішення від 12.10.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні