Ухвала
від 09.11.2023 по справі 372/3661/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/3661/23

Провадження 1-кс-1378/23

ухвала

Іменем України

09 листопада 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

представників володільця майна ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

розглянувши в залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «Кубертен 22» про скасування арешту майна,

В С Т А Н О В И В:

03.11.2023 року представник володільця майна ТОВ «Кубертен 22», звернувся до суду з клопотанням про скасування арешту майна, яке було вилучено під час проведення обшуку у ТОВ «Кубертен 22» в рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12023111230001806, а саме: усю бухгалтерську документацію, комп`ютерну техніку, програмне забезпечення, камери відео-спостереження, носії інформації на жорстких дисках, сервери, мобільну телефони, документацію та інші речі. Обґрунтовуючи клопотання, зазначив, що вилучення зазначеного в клопотанні майна спричинило обмеження у здійсненні господарської діяльності ТОВ «Кубертен 22», належні ТОВ «Кубертен 22» речі, в тому числі особові справи співробітників підприємства, бухгалтерська документація, комп`ютерна техніка, мобільні телефони та інші документи не є знаряддям вчинення кримінальному правопорушення, не зберегли на собі його сліди та не містять інших відомостей, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а постанова слідчого про визнання речовими доказами, на яке міститься посилання в ухвалі, є формальною постановою, не може ґрунтуватися на вимогах закону та бути належним чином вмотивованою, не вбачається, у чому саме полягає доказове значення арештованих речей при розслідуванні даного кримінального провадження, а тому ТОВ «Кубертен 22» вимушене звернутися до суду з даним клопотанням.

Представники володільця майна ОСОБА_4 , ОСОБА_5 в судовому засіданні вимоги клопотання підтримали в повному обсязі та просили його задовольнити, посилаючись на обставини викладені в клопотанні.

Прокурор Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_3 в судовому засідання заперечила проти вимог клопотання, посилаючись на його передчасність. Також надала для огляду в судовому засіданні матеріали кримінального провадження № 12023111230001806 від 03.08.2023 року.

Слідчий СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області в судове засідання не з`явився, про причини неявки суду не повідомив, хоч про день, час та місце слухання справи повідомлявся належним чином.

Вислухавши думку представників володільця майна, думку прокурора, оглянувши під час розгляду справи матеріали кримінального провадження № 12023111230001806 від 03.08.2023 року, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню у зв`язку з наступним.

Згідно з ч. 1 ст. 174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Обґрунтовуючи клопотання володілець майна посилається на те, що вилучення зазначеного в клопотанні майна спричинило обмеження у здійсненні господарської діяльності ТОВ «Кубертен 22», належні ТОВ «Кубертен 22» речі, в тому числі особові справи співробітників підприємства, бухгалтерська документація, комп`ютерна техніка, мобільні телефони та інші документи не є знаряддям вчинення кримінальному правопорушення, не зберегли на собі його сліди та не містять інших відомостей, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а постанова слідчого про визнання речовими доказами, на яке міститься посилання в ухвалі, є формальною постановою, не може ґрунтуватися на вимогах закону та бути належним чином вмотивованою, не вбачається, у чому саме полягає доказове значення арештованих речей при розслідуванні даного кримінального провадження, а тому ТОВ «Кубертен 22» вимушене звернутися до суду з даним клопотанням.

З наданих слідчому судді матеріалів, пояснень учасників процесу вбачається, що:

Слідчим відділом Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розслідується кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023111230001806, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03 серпня 2023 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 135, ч. 2 ст. 367 КК України.

07.08.2023 року Обухівським районним судом Київської області поставлено ухвалу про задоволення клопотання прокурора Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно у кримінальному провадження № 12023111230001806 від 03.08.2023 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 135, ч. 2 ст. 367 КК України.

03.08.2023 року приблизно о 15 год. 00 хв. на території спортивно-оздоровчого комплексу «Олімпік Віледж», що розташований за адресою: Київська обл., Обухівський р-н., с. Підгірці, вул. Олімпійська, буд. 1, в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12023111230001806 від 03.08.2023 року за фактом зникнення малолітнього ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проведено невідкладний обшук. Під час даного обшуку було вилучено майно, документи та речі, що належать ТОВ «Кубертен 22».

31 жовтня 2023 року адвокат ОСОБА_4 , отримав від Обухівського РУП ГУНП в Київській області відповідь на клопотання, направлене в порядку ст. 220 КПК України. Із тексту клопотання зрозуміло, що по вилучених в ході обшуку речах, було призначено 15 судових комп`ютерно-технічних експертиз, з яких на даний час проведено і закінчено у 12.

Водночас, результаті вказаного обшуку у ТОВ «Кубертен 22» було вилучено усю бухгалтерську документацію, комп`ютерну техніку, програмне забезпечення, камери відео-спостереження, носії інформації на жорстких дисках, сервери, мобільні телефони, документацію та інші речі, що спричинило суттєве обмеження у здійсненні господарської діяльності ТОВ «Кубертен 22».

Згідно ст. 170 ч. 1,2,6 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Арешт майна допускається з метою забезпечення: збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди. Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Описані вище доводи володільця майна під час розгляду справи прокурором не спростовано, досліджені слідчим суддею матеріали кримінального провадження також не містять доказів, які б вказували на обставини, що спростовували твердження володільця майна.

На даний час відсутні підстави для арешту частини майна, а саме: системний блок марки «НР» та системний блок марки «DELL», поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України»; монітор марки «Lenovo» та системний блок марки «VINGA», поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України»; флешка «Kingston 32GB», поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України» № WAR1156340; системний блок «НР» № С2С0012HBQ, який належним чином опечатано з відповідними написами; флешки «goodram», «AaLLy», «16 GB», «Transcend» 2 шт., «Mibrand», поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України» № WAR1156342; накопичувачі «HIKVISION» 2 шт., серійні номера № С21564162 та № G72523621, блок живлення 2 шт., зовнішній жорсткий диск «Western Digital» модель WD10EZEX-08WN4A0, зовнішній жорсткий диск «Western Digital» модель WD10EZEX-00MFCA0, зовнішній жорсткий диск «Western Digital» модель WD10EZEX-08WN4A0, зовнішній жорсткий диск «Western Digital» модель WD10EZEX-00MFCA0, жорсткі диски «Kingston» № DC450R 4 шт., жорсткі диски «НР» 4 шт., поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061370; відеокамера «HIKVISION» серійний № IDS-7216HQHI-M2/S, блок живлення, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061370; комп`ютерний монітор «Acer» № 21-612 2шт., поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061372; паперовий конверт з написом «Крестик 28.01.2022» з вмістом срібного кільця, срібного хрестика, срібного ланцюжка з зеленим камінням, паперовий конверт з написом «№ 21 ОСОБА_7 забыли в номере подвеску жили 17-18.08» з вмістом чорного шнурка з каменем, зазначені речі поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України» № WAR1156349; мобільний телефон марки «РОСО», чорного кольору, який поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061389; відео реєстратор «Hiseeu» модель HSY-A1004NS, поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061373; камера «HIKVISION» з флеш кою «Micro SD 8GB», поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України» № SUD3001037; системний блок «VINGA», системний блок Б/Н, належним чином опечатані та підписані; 5 аркушів А4 з відтисками печаток; грошові кошти в загальній сумі 26,942 гривень, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України» № WAR1156343.

З матеріалів провадження вбачається, що накладення арешту на вище перелічене майно не виправдовує такий ступінь втручання у права і свободи власника майна потребам досудового розслідування і при вказаних обставинах явно порушує справедливий баланс між інтересами власника майна, гарантованими законом і завданням цього кримінального провадження, що у свою чергу нівелює накладення арешту на вилучене майно з метою забезпечення збереження речових доказів.

Разом з тим вивчивши матеріали клопотання, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню частково, оскільки дані, викладені в матеріалах клопотання дають підстави для висновку про те, що скасування арешту майна переліченого вище, є необхідним, але відповідних доказів щодо підстав для скасування арешту майна, а саме: документи, фотозображення, свідоцтва про народження, які поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України» № SUD3105432; мобільний телефон марки «РОСО», чорного кольору, який поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061361; документація з сейфу, поміщена до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061358; мобільний телефон марки «РОСО», зеленого кольору, який поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061252; документація, поміщена до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061359; документація, поміщена до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061357; документація, поміщена до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061356; 5 чеків, поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України» № WAR1156344; особові справи, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061365; особові справи, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061367; документи, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061368; особові справи, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061364; особові справи, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061363; особові справи, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061362; особові справи, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061366; документація, поміщена до паперової коробки, яку належним чином опечатано з відповідними написам; мобільний телефон марки «РОСО», чорного кольору, який поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061390 представниками володільця майна не надано. Враховуючи викладене у вказаній частині клопотання є необґрунтованим.

Згідно ч. 1 ст. 174 КПК України арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому в застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Відповідно до п.п. 10, 15, 16 ч.1 ст.7 КПК України зміст та форма кримінального провадження повинні відповідати загальним засадам кримінального провадження, до яких, зокрема, відносяться змагальність сторін та свобода в поданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, забезпечення доведеності вини, безпосередність дослідження показань, речей і документів.

Згідно ч. 1 ст. 8 КПК України кримінальне провадження здійснюється з додержанням принципу верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави.

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 9 КПК України під час кримінального провадження суд, слідчий суддя, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий, інші службові особи органів державної влади зобов`язані неухильно додержуватися вимог Конституції України, цього Кодексу, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, вимог інших актів законодавства. Прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

В межах цього клопотання слідчому судді подано докази, які вказують на те, що в подальшому існуванні заходів забезпечення кримінального провадження відносно частини вилученого майна відпала потреба.

Відповідно до ч.1 ст.2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Є доцільним звернення до основоположних принципів законності, верховенства права та недоторканності права власності, які вимагають вирішення питання про скасування арешту майна і поновлення права власності особи, яке обмежується в даному випадку без достатніх підстав.

За змістом положень ст. 2 КПК України, при застосуванні будь-якого заходу забезпечення кримінального провадження має бути забезпечено дотримання прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, умов, за яких жодна особа не була б піддана необґрунтованому процесуальному обмеженню.

Статтями 7, 16 КПК України встановлено, що загальною засадою кримінального провадження є недоторканість права власності. Позбавлення або обмеження права власності під час кримінального провадження здійснюється лише на підставі вмотивованого судового рішення, ухваленого в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Крім того, право власності підлягає захисту, що закріплено міжнародними стандартами та усталеною практикою, яка закріплена в численних Рішеннях Європейського суду з прав людини з цих підстав.

Так, у відповідності до норм КПК України учасникам кримінального провадження, власникам тимчасово вилученого майна та іншим особам надано право на звернення до слідчого судді у відповідності до вимог ст.174 КПК України, яким передбачено право на звернення з клопотанням про скасування арешту майна, у відповідності до ст.303 КПК України на дії та бездіяльність слідчих, прокурорів.

Закріплення у КПК права потерпілого та інших осіб на звернення до прокурора, слідчого судді або суду з клопотанням, в якому викладаються обставини, що обумовлюють необхідність здійснення кримінального провадження (або окремих процесуальних дій) у більш короткі строки, ніж ті, що передбачені КПК втілює міжнародно-правовий стандарт, на необхідність якого неодноразово звертав увагу Європейський суд з прав людини.

Зокрема, у справах «Бакланов проти росії» (рішення від 9 червня 2005 року), «Фрізен проти росії» (рішення від 24 березня 2005 року) ЄСПЛ зазначив, що досягнення справедливого балансу між загальними інтересами суспільства та вимогами захисту основоположних прав особи лише тоді стає значимим, якщо встановлено, що під час відповідного втручання було дотримано принципу «законності» і воно н було свавільним.

У справі «Кудла проти Польщі» від 26.10.2000 суд сформулював принцип, згідно з яким внутрішній суд зобов`язаний гарантувати введення окремої судової процедури, яка стане ефективним засобом правового захисту при подачі скарги на тривалий розгляд справи, а неможливість внутрішнього законодавства забезпечити подібний засіб правового захисту прирівнюється до порушення ст.13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, вимогами якої передбачено, що кожен, чиї права та свободи, визнані в цій Конвенції, було порушено, має право на ефективний засіб юридичного захисту в національному органі, навіть якщо таке порушення було вчинене особами, які здійснювали свої офіційні повноваження.

Ураховуючи практику ЕСПЛ, положення КПК, можна визначити, що під розумним строком доцільно розуміти найкоротший строк розгляду і вирішення кримінальної справи, проведення процесуальної дії або винесення процесуального рішення, який достатній для надання своєчасного судового захисту порушених прав, свобод і інтересів, досягнення мети процесуальної дії та взагалі завдань кримінального провадження.

Право особи на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб спрямоване насамперед на реалізацію гарантованого ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод права на справедливий суд. Забезпечення такого права є однією з важливих гарантій ухвалення правосудного рішення у кримінальному провадженні.

Стаття 55 Конституції України зазначає, що права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

Із цього приводу Конституційний Суд України у рішенні від 25.12.1997 №9-зп у справі за зверненням жителів м. Жовті Води зазначив, що суд не може відмовити у правосудді, якщо ущемляються права і свободи громадян, інакше це було б порушенням права на судовий захист, яке згідно зі ст.64 Конституції України не може бути обмежене.

Положеннями ч.2 ст.8 КПК України визначено, що принцип верховенства права у кримінальному провадженні застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

Як вбачається зі ст.17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» від 23.02.2006 №3477-IV, суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та практику Європейського суду з прав людини.

У рішенні по справі «Bellet v. France» ЄСПЛ зазначив, що ст.6 §1 Конвенції містить гарантії справедливого судочинства, одним з аспектів яких є доступ до суду. Рівень доступу, наданий національним законодавством, має бути достатнім для забезпечення права особи на суд із огляду на принцип верховенства права в демократичному суспільстві. Для того, щоб доступ був ефективним, особа повинна мати чітку практичну можливість оскаржити дії, які становлять втручання у її права.

Згідно положень статті 1-ї Першого протоколу до Європейської конвенції про захист прав та основоположних свобод людини, кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном, ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права.

У відповідності до практики Європейського Суду з прав людини, в контексті вищевказаних положень, володіння майном повинно бути законним (див. рішення у справі "Іатрідіс проти Греції" [ВП], заява N 31107/96, п. 58, ECHR 1999-II). Вимога щодо законності у розумінні Конвенції вимагає дотримання відповідних положень національного законодавства та відповідності принципові верховенства права, що включає свободу від свавілля (див. рішення у справі "Антріш проти Франції", від 22 вересня 1994 року, Series А N 296-А, п. 42, та "Кушоглу проти Болгарії", заява N 48191/99, пп. 49 - 62, від 10 травня 2007 року). Будь-яке втручання державного органу у право на мирне володіння майном повинно забезпечити "справедливий баланс" між загальним інтересом суспільства та вимогами захисту основоположних прав конкретної особи. Необхідність досягнення такого балансу відображена в цілому в структурі статті 1 Першого протоколу. Необхідного балансу не вдасться досягти, якщо на відповідну особу буде покладено індивідуальний та надмірний тягар (див., серед інших джерел, рішення від 23 вересня 1982 року у справі "Спорронг та Льонрот проти Швеції", пп. 69 і 73, Series A N 52). Тобто, має існувати обґрунтоване пропорційне співвідношення між засобами, які застосовуються, та метою, яку прагнуть досягти (див., наприклад, рішення від 21 лютого 1986 року у справі "Джеймс та інші проти Сполученого Королівства", n. 50, Series A N 98).

Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності, зазначене гарантується ст.41 Конституцією України.

Достатніх правових і фактичних підстав для подальшого втручання у права власника саме в межах і для потреб цього кримінального провадження не вбачається.

Згідно ч.1 ст.131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно ч.2 ст.131 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, дізнавач, прокурор не доведе, що:

1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження;

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, дізнавача, прокурора;

3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, дізнавач, прокурор звертається із клопотанням.

Під час розгляду клопотання слідчим чи прокурором, не було доведено достатності підстав для подальшого існування арешту частини майна, як заходу забезпечення кримінального провадження.

Вважаю, що під час розгляду справи частково доведено, що в подальшому в застосуванні цього заходу забезпечення кримінального провадження відпала потреба, що вказує на можливість скасування арешту.

Достатніх правових та фактичних підстав для відмови у задоволенні клопотання не вбачається.

За таких обставин, клопотання слід задовольнити частково.

Керуючись ст.ст. 7-9, 98, 131, 167, 170, 173, 174, 376 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Скасувати накладений у кримінальному провадженні № 12023111230001806від 03.08.2023 року ухвалою слідчого судді Обухівського районного суду Київської області від 07 серпня 2023 року (справа № 372/3661/23) арешт майна, а саме такого майна:

-системний блок марки «НР» та системний блок марки «DELL», поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України»;

-монітор марки «Lenovo» та системний блок марки «VINGA», поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України»;

-флешка «Kingston 32GB», поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України» № WAR1156340;

-системний блок «НР» № С2С0012HBQ, який належним чином опечатано з відповідними написами;

-флешки «goodram», «AaLLy», «16 GB», «Transcend» 2 шт., «Mibrand», поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України» № WAR1156342;

-накопичувачі «HIKVISION» 2 шт., серійні номера № С21564162 та № G72523621, блок живлення 2 шт., зовнішній жорсткий диск «Western Digital» модель WD10EZEX-08WN4A0, зовнішній жорсткий диск «Western Digital» модель WD10EZEX-00MFCA0, зовнішній жорсткий диск «Western Digital» модель WD10EZEX-08WN4A0, зовнішній жорсткий диск «Western Digital» модель WD10EZEX-00MFCA0, жорсткі диски «Kingston» № DC450R 4 шт., жорсткі диски «НР» 4 шт., поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061370;

-відеокамера «HIKVISION» серійний № IDS-7216HQHI-M2/S, блок живлення, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061370;

-комп`ютерний монітор «Acer» № 21-612 2 шт., поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061372;

-паперовий конверт з написом «Крестик 28.01.2022» з вмістом срібного кільця, срібного хрестика, срібного ланцюжка з зеленим камінням, паперовий конверт з написом «№ 21 ОСОБА_7 забыли в номере подвеску жили 17-18.08» з вмістом чорного шнурка з каменем, зазначені речі поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України» № WAR1156349;

-мобільний телефон марки «РОСО», чорного кольору, який поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061389;

-відео реєстратор «Hiseeu» модель HSY-A1004NS, поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ4061373;

-камера «HIKVISION» з флешкою «Micro SD 8GB», поміщено до спеціального пакету «Національна поліція України» № SUD3001037;

-системний блок «VINGA», системний блок Б/Н, належним чином опечатані та підписані; 5 аркушів А4 з відтисками печаток; грошові кошти в загальній сумі 26,942 гривень, поміщені до спеціального пакету «Національна поліція України» № WAR1156343.

В задоволенні іншої частини вимог клопотання відмовити.

Виконання ухвали та здійснення інформування заінтересованих осіб доручити слідчому, який здійснював досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12023111230001806від 03.08.2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115305261
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти життя та здоров'я особи Умисне вбивство

Судовий реєстр по справі —372/3661/23

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 07.11.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Рибак Іван Олексійович

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 02.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 03.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 03.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 02.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 22.09.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні