Ухвала
від 05.12.2023 по справі 671/2696/23
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/2696/23

05 грудня 2023 року

2/671/699/2023

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

05 грудня 2023 року м. Волочиськ

Суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Андрущенко О.Ю.,

розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , в інтересах якої діє адвокат Флис Василь Володимирович, місце перебування: АДРЕСА_2 , до комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Волочиської міської ради, місцезнаходження: Хмельницька область, Хмельницький район, м. Волочиськ, вул. Незалежності, буд. 64,

про визнання наказу незаконним та його скасування, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

встановив:

Представник позивача адвокат Флис В.В. звернувся до суду з позовною заявою до КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Волочиської міської ради про визнання наказу незаконним та його скасування, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, а саме просив визнати наказ КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Волочиської міської ради № 346/к від 30.10.2023 про звільнення ОСОБА_1 незаконним та скасувати його, поновити ОСОБА_1 на посаді лікаря педіатра Волочиської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, стягнути з відповідача на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 01.11.2023 до дня поновлення на роботі та стягнути понесені позивачем судові витрати.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Таким чином,позовну заявуслід прийнятидо розглядута відкритипровадження усправі.

На підставі ст. ст. 19, 274-278 ЦПК України справа розглядається у спрощеному позовному провадженні.

Представник позивача клопотав про витребування у КП «Центрпервинної медико-санітарноїдопомоги» Волочиськоїміської ради належним чином засвідчених копій усіх сторінок трудової книжки ОСОБА_1 , оскільки, трудову книжку в день звільнення позивачці не видали на руки

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи викладене, відношення вказаної інформації для даної справи, суд приходить до висновку про необхідність задоволення вказаного клопотання та витребування відповідних доказів.

Керуючись статтями 187, 190-193, 197, 274, 353 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Флис Василь Володимирович до комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Волочиської міської ради про визнання наказу незаконним та його скасування, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у комунального підприємства«Центр первинноїмедико-санітарноїдопомоги» Волочиськоїміської ради належним чином засвідчені копії усіх заповнених сторінок трудової книжки ОСОБА_1 .

Витребувані доказислід надатибезпосередньо судув строкдо 28.12.2023.

Призначити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ст.ст. 274-279 ЦПК України в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін о 10:00годині 28грудня 2023року.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу та третій особі, надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, водночас з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачеві строк для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, - п`ять днів з дня отримання відзиву.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення, копія якого водночас з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив.

Попередити сторони, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://court.gov.ua/fair.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено06.12.2023
Номер документу115389919
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —671/2696/23

Постанова від 23.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Постанова від 23.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Андрущенко О. Ю.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Андрущенко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні