Ухвала
від 05.12.2023 по справі 343/1967/23
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/1967/23

Провадження №: 2/0343/528/23

У Х В А Л А

про поновлення судового розгляду

05 грудня 2023 року м. Долина

Долинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

судді - Монташевич С. М.,

з участю: секретаря судового засідання Шикор Г.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Долинського районного суду Івано-Франківської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу № 343/1967/23 за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , в інтересах яких діє ОСОБА_1 , до Вигодської селищної ради, ОСОБА_5 про визнання протиправним зняття із зареєстрованого місця проживання та скасування рішення про зняття особи із задекларованого/зареєстрованого місця проживання,

за участю: представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Костіва Р.Я.,

представника відповідача Вигодської селищної ради - Луцького В.Я.,

В С Т А Н О В И В:

позивачі звернулися до суду з позовом, в якому просять визнати протиправним внесення відомостей до реєстру територіальної громади про зняття їх з реєстрації місця проживання у АДРЕСА_1 , а також скасувати відомості про їх зняття з реєстрації місця проживання за вказаною адресою.

Після дослідження доказів та проведення судових дебатів суд вийшов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення. Однак під час ухвалення рішення виникла необхідність у вчиненні певної процесуальної дії, а саме в залученні органу опіки та піклування та долучення ним висновку на виконання своїх повноважень.

Так, відповідно до вимог ч. 4 ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Як вбачається з матеріалів справи, до них не долучено висновок органу опіки та піклування, хоча особа мала право самостійно звернутися до такого за захистом сімейних прав та інтересів. Крім того до позовної заяви долучено відповідь Вигодської селищної ради про те, що предметом розгляду комісії з питань захисту прав дитини було вирішення питання про захист житлових прав неповнолітніх дітей ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 . Однак саме рішення не долучено, як і не підтверджено, що таке прийнято в рамках даного спору.

Відповідно до ч. 2 ст. 244 ЦПК України, якщо під час ухвалення рішення виникає потреба з`ясувати будь-яку обставину шляхом повторного допиту свідків або вчинення певної процесуальної дії, суд, не приймаючи рішення, постановляє ухвалу про поновлення судового розгляду.

Оскільки в даному випадку має місце спір щодо зняття з місця реєстрації неповнолітніх дітей, з метою дотримання вимог СК України щодо обов`язкової участі органу опіки та піклування для подання письмового висновку щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживаня дитини, а також інших документів, які стосуються справи, захисту прав та інтересів неповнолітніх дітей, суд вважає за необхідне поновити судовий розгляд для участі органу опіки та пікування при розгляді даної справи та подання ним суду письмового висновку щодо розв`язання спору. Враховуючи, що неповнолітні діти на даний час проживають у АДРЕСА_2 , а спір виник щодо житла в АДРЕСА_1 , де вони були зареєстровані, що відноситься до Вигодської селищної ради Івано-Франківської області, тому до участі у справі слід залучити органи опіки та піклування як Вигодської селищної ради, так і Ямницької сільської ради, представлені належними юридичними особами.

На підставі викладеного, керуючись ст. 244 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

поновити судовий розгляд у справі № 343/1967/23 за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , в інтересах яких діє ОСОБА_1 , до Вигодської селищної ради, ОСОБА_5 про визнання протиправним зняття із зареєстрованого місця проживання та скасування рішення про зняття особи із задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

Залучити до участі у розгляді справи № 343/1967/23 за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , в інтересах яких діє ОСОБА_1 , до Вигодської селищної ради, ОСОБА_5 про визнання протиправним зняття із зареєстрованого місця проживання та скасування рішення про зняття особи із задекларованого/зареєстрованого місця проживання органи опіки та піклування Вигодської селищної ради та Ямницької сільської ради, яких зобов`язати надати висновки на виконання своїх повноважень щодо зняття із зареєстрованого місця проживання неповнолітніх ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали з копією позовної заяви та матеріалів справи направити для виконання органам опіки та піклування Вигодської селищної ради та Ямницької сільської ради.

Суддя: Монташевич С.М.

СудДолинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено06.12.2023
Номер документу115400732
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —343/1967/23

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Барков В. М.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Барков В. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Барков В. М.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні