Ухвала
від 04.12.2023 по справі 401/4363/23
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 401/4363/23

Провадження № 2-о/401/95/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2023 року Суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області Волошина Н.Л., розглянувши заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) про встановлення фактів, що має юридичне значення, заінтересовані особи Світловодський відділ Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області (вул. Михайла Грушевського, 7, м. Світловодськ Кіровоградської області), Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Світловодськ (вул. Б.Дніпровський, 20, м. Світловодськ Кіровоградської області), -

ВСТАНОВИВ:

Представник заявника ОСОБА_1 адвокат Сібільова Олена Вікторівна звернулась до суду з вищезазначеною заявою та просить встановити особу заявника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та факт його постійного проживання на території України, станом на 13 листопада 1991 року.

Справа відноситься до юрисдикції загального суду та підсудна Світловодському міськрайонному суду Кіровоградської області.

Заява відповідає вимогам ст.ст. 174-177, 318 ЦПК України.

Підстави для повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Оскільки в окремому провадженні проведення попереднього засідання не передбачено, справа призначається відразу до судового розгляду.

За наведених обставин справу слід призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Згідно ч.ч. 3, 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно ч. 9 ст. 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Представником заявника надано до суду заяву про виклик свідків: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 для допиту в судовому засіданні та підтвердження обставин, викладених у заяві.

Згідно ч. 3 ст. 91 ЦПК України - заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

На підставі вищенаведеного, для повного та всебічного розгляду справи суд вважає за доцільне задовольнити заяву представника заявника про виклик свідків.

Крім цього, представником заявника подано клопотання про витребування доказів, а саме адвокат Сібільова О.В. просить суд витребувати від Центральної виборчої комісії інформацію, що міститься у державному реєстрі виборців стосовно заявника ОСОБА_1 , обґрунтовуючи клопотання тим, що надана інформація може підтвердити факт проживання заявника на території України у певний час.

Зі змісту ч. 1, ч. 2 ст. 84 ЦПК України вбачається, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Розглянувши клопотання, суд приходить до висновку, що доказ, який підлягає витребуванню, є необхідними на підтвердження обставин справи та персональних даних заявника, відтак вказане клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 174-177, 184, 187, 294 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву ОСОБА_1 про встановлення фактів, що має юридичне значення, заінтересовані особи Світловодський відділ Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області, Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Світловодськ, до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі в порядку окремого провадження.

Призначити у справі судове засідання на 18 грудня 2023 року о 09 год. 00 хв. в залі судових засідань Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області за адресою вул. Приморська, 48, м. Світловодськ, Кіровоградська область.

Клопотання представниказаявника ОСОБА_1 адвоката СібільовоїО.В.про викликсвідків задовольнити та викликати у судове засідання для допиту як свідків наступних осіб:

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживає в санаторії АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , проживає в АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_4 , проживає в смт. Мостиська Львівської області;

- ОСОБА_5 , проживає в АДРЕСА_3 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Сібільової О.В. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Центральної виборчої комісії (01196, м. Київ, пл. Лесі Українки, 1) інформацію, що міститься у Державному реєстрі виборців стосовно ОСОБА_1 .

Витребувані докази подати суду у строк, що не перевищує 5 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Попередити про можливість застосування судом заходів процесуального примусу у вигляді штрафу за неповідомлення суду про неможливість подання доказів, витребовуваних судом, або неподання таких доказів без поважних причин, відповідно до положень п. 3 ч. 1 ст. 148 ЦПК України.

Роз`яснити заінтересованим особам право надіслати (надати) суду до судового засідання пояснення щодо заяви, з додержанням вимог ст. 181 ЦПК України.

У разі ненадання заінтересованими особами пояснень у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Про час та місце проведення судового засідання повідомити учасників справи.

Роз`яснити положення ст. 84 ЦПК України, а саме: будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до положень ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Роз`яснити сторонам, що у випадку подання пояснень, заяв, клопотань без дотримання вимог, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 183 ЦПК України, вони будуть повернуті без розгляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на веб-порталі судової влади України за веб-адресою www.court.gov.ua/sud1121.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 261 ЦПК України.

Суддя Світловодського міськрайонного суду

Кіровоградської області Н.Л. Волошина

СудСвітловодський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115455640
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —401/4363/23

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні