Ухвала
від 13.12.2023 по справі 391/923/23
КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 391/923/23

Провадження № 2-а/391/7/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

13.12.2023 р.елище Компаніївка

Суддя Компаніївського районного суду Кіровоградської області Козюменська Валерія В`ячеславівна, розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до відділення поліції №2 (м.Кропивницький) Кропивницького районного управління поліції Головного Управління Національної поліції в Кіровоградській області про скасування постанови серія ЕНА №1040637 від 30.11.2023 про накладення адміністративного стягнення,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Компаніївського районного суду Кіровоградської області з вказаним позовом.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд прийшов до наступних висновків.

З матеріалів справи вбачається, що позивач ОСОБА_1 зареєстрований с.Раденськ, Херсонського району, Херсонської області. Відповідачем по справі ВП №2 (м.Кропивницький) Кропивницького районного управління поліції Головного Управління Національної поліції в Кіровоградській області, яке розташовано за адресою: Кіровоградська область, м. Кропивницький, вул. Кільцева, б. 34б.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 КАС України, адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно п. 2 ч.5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються, в тому числі:

повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

Позивач вказує в позові своє місце проживання: АДРЕСА_1 , однак доказів реєстрації вказаного місця проживання, як того вимагає ч.1 ст.25 КАС України, до позовної заяви не надано.

Тобто позивач, звертаючись до Компаніївського районного суду не надано доказів того, що справа підсудна Компаніївському районному суду Кіровоградської області, оскільки відсутні документи, які б підтверджували зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування, знаходження) позивача саме на території, яка підсудна Компаніївському районному суду Кіровоградської області.

Таким чином,з урахуваннямвищезазначеного,позивачу необхіднопривести позовнузаяву увідповідність довимог ст.25,160КАС України,надавши судудокументи напідтвердження зареєстрованогомісця проживання(перебування,знаходження)на території,яка відноситьдо юрисдикціїКомпаніївського районногосуду Кіровоградськоїобласті.

Згідно ч. 1 ч. 2ст. 169 КАС Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями160,161цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на вищевикладене, оскільки позовну заяву подано без додержання вимог, викладених уст. 25, ст. 160 КАС України, її слід залишити без руху, запропонувавши позивачу протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали усунути вищенаведені недоліки, а саме залучити до участі у справі належного відповідача.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення зазначених недоліків позовна заява буде повернута позивачу.

Керуючисьст. 25, ст. 169 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до відділення поліції №2 (м.Кропивницький) Кропивницького районного управління поліції Головного Управління Національної поліції в Кіровоградській області про скасування постанови серія ЕНА №1040637 від 30.11.2023 про накладення адміністративного стягнення- залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені недоліки у строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що у разі не усунення зазначених недоліків позовна заява буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Козюменська

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115605441
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення

Судовий реєстр по справі —391/923/23

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Козюменська В. В.

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Козюменська В. В.

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Козюменська В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні