Ухвала
від 29.12.2023 по справі 391/923/23
КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 391/923/23

Провадження № 2-а/391/7/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.12.2023 р. селище Компаніївка

Суддя Компаніївського районного суду Кіровоградської області Козюменська В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до відділення поліції №2 (м.Кропивницький) Кропивницького районного управління поліції Головного Управління Національної поліції в Кіровоградській області, Головного управлінняНаціональної поліціїв Кіровоградськійобласті про скасування постанови серія ЕНА №1040637 від 30.11.2023 про накладення адміністративного стягнення,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Компаніївського районного суду Кіровоградської області з зазначеним адміністративним позовом.

Розглядаючи питання про відкриття провадження у справі, вважаю, що вищевказана позовна заява підлягає направленню за підсудністю до іншого суду за таких підстав.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 20КАС України, за предметною підсудністю вищевказаний позов належить до юрисдикції місцевих загальних судів як адміністративних судів.

Частиною 1ст. 25 КАС Українивстановлена територіальна юрисдикція (підсудність) для справ вказаної категорії, якою визначено, що адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної особи, вирішуються адміністративним судом за вибором позивача: судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або судом за місцем знаходження відповідача.

Позивач ОСОБА_1 має зареєстроване місце проживання - село Раденськ, Цюрупинського району, Херсонської області. Як зазначено в позові, ОСОБА_1 проживає на даний час: АДРЕСА_1 без реєстрації.

Відповідачі - відділення поліції №2 (м.Кропивницький) Кропивницького районного управління поліції Головного Управління Національної поліції в Кіровоградській області, юридична адреса 25014, м. Кропивницький, вул.Кільцева, 34Б, а також Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області, юридична адреса: м. Кропивницький, вул. Віктора Чміленка, 41.

За таких обставин, позов не є підсудним Компаніївському районному суду Кіровоградської області та підлягає розгляду за місцем знаходження відповідача.

Частиною 5ст. 171 КАС України, яка регулює питання відкриття провадження у справі, передбачено, що в разі встановлення судом того, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленомуст. 29 КАС України.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 29КАС Українивизначено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 1ст. 30 КАС Україниспори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

Виходячи з наведеного, беручи до уваги, що інститут територіальної юрисдикції розмежовує підсудність справ, суд приходить до висновку, що матеріали адміністративного позову слід направити до Третього апеляційного адміністративного суду з метою визначення суду (за місцем знаходження відповідачів), якому підсудна дана адміністративна справа.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.25,29,171,294 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 довідділення поліції№2(м.Кропивницький)Кропивницького районногоуправління поліціїГоловного УправлінняНаціональної поліціїв Кіровоградськійобласті, Головногоуправління Національноїполіції вКіровоградській області про скасування постанови серія ЕНА №1040637 від 30.11.2023 про накладення адміністративного стягнення - направити до Третього апеляційного адміністративного суду з метою визначення адміністративного суду (за місцем знаходження відповідачів), якому підсудна дана адміністративна справа.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду шляхом подачі в п`ятнадцятиденний строк з дня винесення ували, апеляційної скарги.

Суддя В.В.Козюменська

Дата ухвалення рішення29.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116036868
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення

Судовий реєстр по справі —391/923/23

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Козюменська В. В.

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Козюменська В. В.

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Козюменська В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні