Ухвала
від 18.12.2023 по справі 205/11428/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

18.12.2023 Єдиний унікальний номер 205/11428/23

Провадження № 2/205/3910/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2023 рік м. Дніпро

Ленінський районний суду м. Дніпропетровська, у складі головуючого судді Бізяєвої Н.О., за участю секретаря судового засідання Тімофєєвої І.В., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судового засідання в м. Дніпро цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради про визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Ленінського районного суду м. Дніпропетровська через «Електронний суд» звернулась ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 з позовом до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 31.10.2023 року позовну заяву було залишено без розгляду та надано строк на усунення недоліків.

На виконання ухвали суду, 07.11.2023 року стороною позивача надіслане клопотання про усунення вказаних недоліків.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 09.11.2023 року позовну заяву було залишено без руху та надано строк на усунення недоліків, на підставі частин 1 та 2ст. 60 ЦПК України.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 16.11.2023 року відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання. Сторонам роз`яснено права, обов`язки та встановлено строки для вчинення процесуальних дій.

В судове засідання ОСОБА_1 не з`явилась, причини неявки не відомі.

Відповідачі по справі Комісія з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служба у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненська селищна рада, Служба у справах дітей Слов`янської сільської ради не з`явились, причини неявки суду не відомі.

ОСОБА_2 в судовому засідання, зазначила, що вона діє відповідно довіреності від 30.08.2023 року, відповідно якої ОСОБА_1 уповноважила останню представляти її інтереси, крім того вона отримала судову повістку про виклик до суду, у зв`язку з чим вважає, що вона може приймати участь та представляти інтереси в судових засіданнях по даній справі.

Суд, дослідивши матеріали справи, та враховуючи пояснення ОСОБА_2 приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання про представлення інтересів в суді ОСОБА_2 - ОСОБА_1 .

Відповідно до ст. 60 ЦПКУкраїни, представником у суді може бути адвокат або законний представник. Під час розгляду спорів, що виникають з трудових відносин, а також справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених уст. 61ЦПК України.

Згідно з ч. 4 ст. 19ЦПК України загальнепозовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Дана справа з огляду на предмет позову, характер правовідносин, складність справи призначена до розгляду в загальному позовному провадження і у відповідності до вимог ч. 1 ст. 60 ЦПКУкраїни вданому провадженні в якості представника має право брати участь тільки адвокат.

Враховуючи вищевикладене, а саме те, що дана справа розглядається за правилами загального позовного провадження, підстави для участі у справі представника позивача Громової К.Д., яка не є адвокатом - відсутні.

Крім того, ухвалою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 09.11.2023 року було залишено позов без руху, з підстав ст.. 60 ЦПК України, а саме підписання позову ОСОБА_1 представником за довіреністю Громовою К.Д.

Відповідно до ч. 1ст. 261 ЦПК України, ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2ст. 261 ЦПК України, ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Керуючись ст. ст.60,61,261,353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 за довіреністю ОСОБА_2 про представлення інтересів ОСОБА_1 в суді за позовом ОСОБА_1 до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради про визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії - відмовити.

Роз`яснити позивачу ОСОБА_1 , що вона може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника, повноваження якого підтверджуються документами, що визначені ч. 4 ст. 62 ЦПК України. Оскільки представник ОСОБА_2 не є адвокатом, вона не може представляти інтереси ОСОБА_1 , як позивача у цивільній справі №205/11428/23.

Ухвала набирає чинності з моменту підписання її суддею 18 грудня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О. Бізяєва

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено19.12.2023
Номер документу115696884
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —205/11428/23

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні