Ухвала
від 04.03.2024 по справі 205/11428/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

04.03.2024 Єдиний унікальний номер 205/11428/23

Провадження № 2/205/1729/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2024 року м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Бізяєва Н.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради про визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулась до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська із позовом до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії. В резолютивній частині позову просила скасувати рішення Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосільківської селищної ради від 27.07.2023 року, прийняте на підставі протоколу засідання від 27.07.2023 року №3 та визнати дане рішення протиправним; визнати неправомірною бездіяльність служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області щодо неналежного забезпечення організації діяльності Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, а також бездіяльність щодо не виконання покладених на них повноважень та визнання протиправними, визнання протиправними дії Удачненської селищної ради та Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради щодо складання актів обстеження побутових умов сім`ї ОСОБА_2 у зв`язку з фальсифікацією та підробкою документів.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 16.11.2023 року відкрито провадження по справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Суддя, дослідивши матеріали справи, вважає, що зазначений позов не може бути прийнятий до розгляду Ленінським районним судом м. Дніпропетровська та підлягає направленню за підсудністю за наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Позивачем у позові зазначено, що юридична адреса відповідач: Служба у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області знаходиться за адресою: 85500, Донецька обл., смт. Велика Новосілка (3), вул.. Шкільна, 42, що відноситься до територіальної юрисдикції Великоновосілківського районного суду Донецької області.

Відповідач Удачненська селищна рада Покровського району Донецької області знаходиться за адресою: 52334, Донецька область, Покровський район, смт Удачне (пн), вул.. Залізнична, буд. 53, що відноситься до територіальної юрисдикції Красноармійського міськрайонного суду Донецької області.

Відповідач Служба у справах дітей Словянської сільської ради знаходиться за адресою: 52911, Дніпропетровська обл., Синельниківський район, с. Словянка, вул.. Центральна, буд. 36, що відноситься до територіальної юрисдикції Синельниківського міскрайонного суду Дніпропетровської області.

Такі місцезнаходження відповідачів зазначені в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Будь яких даних, які б вказували на можливість застосування альтернативної підсудності позивачем не наведено, а тому питання щодо підсудності вказаної справи вирішується судом на загальних підставах, відповідно до вимог ч.2 ст.27 ЦПК України, тобто за місцезнаходженням юридичних осіб, які є відповідачами за даним позовом.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи, що основні позовні вимоги позивача ОСОБА_1 пред`явлені до Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області: 85500, Донецька обл., с. Андріївка, вул. Миру, буд. 50, що відноситься до територіальної юрисдикції Великоновосілківського районного суду Донецької області, тому вважаю необхідним направити матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради про визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії за підсудністю до Великоновосілківського районного суду Донецької області.

Відповідно до ч. 3 ст. 31 ЦПК України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Керуючись ст. ст. 27, 31, 32, 187 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради про визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії, передати для розгляду за підсудністю до Великоновосілківського районного суду Донецької області.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Апеляційну скаргу на ухвалу може бути подано протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Дніпровського апеляційного суду.

Суддя: Н.О. Бізяєва

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117483407
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —205/11428/23

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні