Ухвала
від 25.12.2023 по справі 149/2287/23
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

149/2287/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.12.2023 смт. Літин

Літинський районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Гопкіна П.В.,

за участю секретаря Іванової І.О.,

представника позивачки адвоката Якименка О.О.,

відповідачки ОСОБА_1 ,

представника відповідачки адвоката Коваля Т.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції в залі суду в смт. Літині цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Хмільницької міської ради Вінницької області, Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, треті особи на стороні відповідачів, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Вінницька регіональна філія Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру», фізична особа-підприємець ОСОБА_3 , про усунення порушення права власності,

ВСТАНОВИВ:

З 02.10.2023 в провадженні суду перебуває справа за вказаним позовом, яка надійшла з Хмільницького міського суду Вінницької області.

25.12.2023 представником позивачки ОСОБА_2 адвокатом Якименком О.О. (котрий уповноважений представляти інтереси позивача на підставі ордеру серії АВ № 1075699 від 14.07.2023 (а.с. 51 том 1) в якому зазначається, що повноваження адвоката не обмежуються) надіслав на електронну адресу суду заяву, відповідно до якої просить залишити без розгляду вказаний цивільний позов (а.с. 69 том 2).

У судовому засіданні в режимі відео конференції представник позивачки адвокат Якименко О.О. пояснив, що має повноваження, та дана позиція узгоджена із його довірителькою.

Позивач ОСОБА_2 до судового засідання 25.12.2023 не з`явилась.

Відповідачка ОСОБА_1 та її представник - адвокат Коваль Т.І. не заперечили проти задоволення заяви про залишення позову без розгляду та заявили про намір подати заяву про відшкодування витрат пов`язаних із розглядом даної справи.

Представники відповідачів Хмільницької міської ради Вінницької області та Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, треті особи на стороні відповідачів, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Вінницька регіональна філія Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру», фізична особа-підприємець ОСОБА_3 до судового засідання не з`явились, хоча про місце, дату та час судового засідання повідомлялись заздалегідь та належним чином (а.с. 58, 62, 63, 64 том 2).

Заслухавши заяви представників сторін та матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Так, відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Залишення заяви без розгляду на підставі заяви позивача (представника позивача) - це форма закінчення розгляду справи без ухвалення рішення. Зазначена процесуальна дія - це диспозитивне право позивача, передбачене нормами ЦПК України. При цьому суд не перевіряє підстави подання такої заяви.

Отже, саме по собі подання заяви про залишення позову без розгляду не є необґрунтованими діями позивача, так як це є його диспозитивним правом, передбаченим нормами ЦПК України.

Оскільки подання заяви про залишення позову без розгляду є правом позивача, яке не може бути обмежено судом, то заява позивача підлягає задоволенню.

Окрім того, як на думку суду, залишення даного позову без розгляду сприятиме найбільш прийнятному вирішенню конфлікту на взаємовигідних для обох сторін спору умовах.

Керуючись ст.ст. 197, 258-260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_2 - адвоката Якименка О.О. задовольнити.

Позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Хмільницької міської ради Вінницької області, Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, треті особи на стороні відповідачів, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Вінницька регіональна філія Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру», фізична особа-підприємець ОСОБА_3 , про усунення порушення права власності, залишити без розгляду.

Роз`яснити ОСОБА_2 , що після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду, вона має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом 15 днів з дня отримання її копії.

Суддя:П. В. Гопкін

Дата ухвалення рішення25.12.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115891086
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення порушення права власності

Судовий реєстр по справі —149/2287/23

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Гончарук-Аліфанова О. Ю.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Войнаревич М. Г.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Вергелес В. О.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Робак М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні