Ухвала
від 22.12.2023 по справі 642/7413/21
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 642/7413/21 Номер провадження 22-ц/814/5324/23Головуючий у 1-й інстанції Миронець О.К. Доповідач ап. інст. Абрамов П. С.

У Х В А Л А

22 грудня 2023 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд у складі судді-доповідача Абрамова П.С., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника третьої особи у справі, Відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області, в особі начальника С. Лайкова, на рішення Київського районного суду м. Полтави від 10 листопада 2023 року

усправі запозовом ОСОБА_1 до Обласного комунального закладу «Харківський театр для дітей та юнацтва», третя особа Відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області, про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

УСТАНОВИВ:

Рішенням Київського районного суду м. Полтави від 10 листопада 2023 року у задоволенні позову ОСОБА_1 до Обласного комунального закладу «Харківський театр для дітей та юнацтва», третя особа Відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області, про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу відмовлено в повному обсязі.

Із вказаним рішенням не погодилась третя особа у справі (як орган державної влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю) - Відділення Національноїслужби посередництваі примиренняв Харківськійобласті, та оскаржили його в апеляційному порядку.

Вирішуючи питання відкриття апеляційного провадження, суд перевіряє дотримання скаржником строку на апеляційне оскарження, передбаченого статтею 354 ЦПК України, а також відповідність апеляційної скарги вимогамстатті 356 ЦПК України.

Щодо строку на апеляційне оскарження.

Відповідно доч.1ст.354ЦПК Україниапеляційна скаргана рішеннясуду подаєтьсяпротягом тридцятиднів здня йогопроголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

З матеріалів справи вбачається наступне.

10.11.2023 оголошено рішення суду, що оскаржується, повний текст якого складено 20.11.2023.

В силу положень ч. 1 ст. 354 ЦПК України, з урахуванням правил обчислення процесуальних строків, передбачених ст. ст. 123-124 ЦПК України, строк на апеляційне оскарження вказаного рішення підлягає обчисленню з дня складення повного судового рішення та становив до 20.12.2023 включно.

Апеляційна скарга представника третьої особи, Відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області, подана до апеляційного суду поштовим відправленням від 04.12.2023, тобто з дотриманням передбаченого законом процесуального строку на апеляційне оскарження.

Щодо відповідності апеляційної скарги вимогамстатті 356 ЦПК України.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються: копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, якщо така скарга та додані матеріали подаються до суду в електронній формі через електронний кабінет. У разі подання скарги та доданих матеріалів в електронній формі через електронний кабінет до неї додаються докази надсилання її копії та копій доданих матеріалів іншим учасникам справи з урахуванням положеньстатті 43цього Кодексу.

Апеляційна скарга представника третьої особи, Відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області, подана в паперовій формі, відповідно, до такої апеляційної скарги повинні бути додані її копії з додатками відповідно до кількості учасників справи, які суд апеляційної інстанції повинен самостійно надіслати всім учасникам справи у передбаченому законом порядку.

Всупереч вимогам п. 2 ч. 4 ст. 356 ЦПК України скаржником не додано копії апеляційної скарги з додатками відповідно до кількості учасників справи.

В апеляційній скарзі зазначено, що: «копії апеляційної скарги з додатками надіслані учасникам справи», що не відповідає вимогам процесуального закону щодо належного оформлення матеріалів апеляційної скарги. Крім того, докази такого надіслання до апеляційної скарги не додані.

За таких обставин, апеляційну скаргу необхідно залишити без руху на підставі ч. 2 ст. 357 ЦПК України та надати скаржнику строк для усунення недоліків.

Строк на усунення недоліків не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії ухвали (ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 357 ЦПК України).

Для належногоусуненнянедоліківскаржнику необхідно: у строк десять днів з моменту вручення копії даної ухвали надати до Полтавського апеляційного суду на ім`я судді-доповідача Абрамова П.С. заяву про усунення недоліків (із зазначенням номеру справи), до якої долучити копії апеляційної скарги з додатками відповідно до кількості учасників справи.

В силу п. 20 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» скаржник звільнений від сплати судового збору за подачу апеляційної скарги.

Керуючись статтями354, 356, ч. 2 ст. 357 ЦПК України

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційну скаргупредставника третьої особи у справі, Відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області, в особі начальника С. Лайкова, на рішення Київського районного суду м. Полтави від 10 листопада 2023 року залишити без руху.

Надати скаржнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

У разі не усунення недоліків у встановлений судом строк та порядок - апеляційна скарга буде визнана неподаною та повернута скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя П.С. Абрамов

Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115997652
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —642/7413/21

Постанова від 05.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Постанова від 05.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Рішення від 10.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні