Ухвала
від 01.03.2024 по справі 642/7413/21
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 642/7413/21 Номер провадження 22-ц/814/1282/24Головуючий у 1-й інстанції Миронець О.К. Доповідач ап. інст. Абрамов П. С.

У Х В А Л А

01 березня 2024 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого судді: Абрамова П.С.,

Суддів: Одринської Т.В., Пікуля В.П.,

розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Неонети А.В., та клопотання представника відповідача Обласного комунального закладу «Харківський театр для дітей та юнацтва» за довіреністю, Арестової І.В., про призначення відеоконференції

за апеляційною скаргою представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Неонети А.В.,

та апеляційною скаргою представника третьої особи, Відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області, начальника С. Лайкова,

на рішення Київського районного суду м. Полтави від 10 листопада 2023 року

усправі запозовом ОСОБА_1 до Обласного комунального закладу «Харківський театр для дітей та юнацтва», третя особа відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області, про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

УСТАНОВИВ:

В провадженні Полтавського апеляційного суду перебуває вищевказана цивільна справа, судове засідання по якій призначено на 05.03.2023на 10год 20хв з повідомленням учасників справи.

27.02.2024 за допомогою підсистеми ЄСІТС «Електронний суд» до апеляційного суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Неонети А.В. про проведення судового засідання 05.03.2024 о 10 год 20 хв в режимі відеоконференції в приміщенні Київського районного суду м. Харкова або Московського районного суду м. Харкова. Вказувала, що вона та представник третьої особи не може прибути за місцезнаходженням Полтавського апеляційного суду за територіальною віддаленістю від їх місця перебування (м. Харків).

Також, 27.02.2024 за допомогою підсистеми ЄСІТС «Електронний суд» до апеляційного суду надійшло клопотання представника відповідача Обласного комунального закладу «Харківський театр для дітей та юнацтва», Арестової І.В. про проведення судового засідання 05.03.2024 о 10 год 20 хв в режимі відеоконференції в приміщенні Московського районного суду м. Харкова, як найбільш наближеного суду.

Вирішуючи вказані клопотання колегія суддів апеляційного суду виходить з наступного.

Згідно з частинами 6, 8 статті 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом; у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Відповідно до Інструкції щодо роботи з технічними засобами фіксування судового засідання, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України № 156 від 06 червня 2022 року (пункти 1-4 розділу VI Інструкції), відповідно довимог процесуальногозаконодавства Україниучасники справиможуть братиучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду звикористанням власнихтехнічних засобівабо вприміщенні іншогосуду,визначеного судом. У такомувипадку засобамипідсистеми відеоконференцзв`язкуздійснюється бронюваннязалів судовихзасідань таінших приміщень,призначених длязабезпечення участіосіб всудовому засіданнів режимівідеоконференцзв`язкуяк безпосередньов самомусуді,так іу приміщеннііншого суду(далі-бронювання залівсудових засідань). Дляналежного функціонуваннямеханізму бронюваннявідповідальна особакожного судувносить впідсистему відеоконференцзв`язкуінформацію прозали судовихзасідань (їхкількість,доступну датуі часдля бронюваннятощо)та постійнопідтримує вактуальному станітаку інформацію. Суддяпід часрозгляду питанняпро можливістьвзяття участіучасника справив судовомузасіданні врежимі відеоконференціїможе використовуватинаявну інформаціюпро доступні/недоступнізали судовихзасідань вінших судах,що міститьсяв підсистемівідеоконференцзв`язку. Для визначення доступності залу судового засідання суддя отримує від секретаря судового засідання відповідну інформацію з підсистеми відеоконференцзв`язку та приймає рішення щодо бронювання необхідного залу судового засідання в іншому суді. Після прийняття рішення секретар судового засідання невідкладно здійснює таке бронювання.

Перевіривши в підсистемі відеоконференцзв`язку календар попереднього відображення інформації про вже заброньовані зали, встановлено, що на час проведення судового засідання у даній справі (05.03.2024 10:20) зала судового засідання (для конференцій) Московського районного суду м. Харкова вже заброньована.

Оскільки технічної можливості забезпечити проведення відеоконференції в приміщенні Московського районного суду м. Харкова не вбачається, таким чином, оскільки відповідно до ч. 6 ст. 212 ЦПК України право визначити суд, якому доручити її проведення, належить суду, колегія суддів апеляційного суду дійшла висновку про доручення забезпечити проведення відеоконференції за участю всіх заявників - Київському районному суду м. Харкова.

Керуючись ст. 212 ЦПК України

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Неонети А.В., про призначення відеоконференції задовольнити.

Клопотання представника відповідача Обласного комунального закладу «Харківський театр для дітей та юнацтва» за довіреністю, Арестової І.В., про призначення відеоконференції задовольнити частково.

Розгляд справи, призначений на 05.03.2024на 10год 20хв (зал судових засідань № 2) провести в режимівідеоконференції за участю: представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Неонети А.В., та представника відповідача Обласного комунального закладу «Харківський театр для дітей та юнацтва» за довіреністю, Арестової І.В., забезпечення проведенняякої доручити Київському районному суду м. Харкова.

Копію даної ухвали надіслати на електронну адресу суду, якому доручено забезпечення проведення відеоконференції, а також особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя П.С. Абрамов

Судді Т.В. Одринська

В.П. Пікуль

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117392028
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —642/7413/21

Постанова від 05.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Постанова від 05.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Рішення від 10.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні