Ухвала
від 02.01.2024 по справі 510/2217/23
РЕНІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 510/2217/23

У Х В А Л А

02.01.24 р. м. Рені

Суддя Ренійського районного суду Одеської області Дудник В.І., розглядаючи заяву представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Фомічова Ігоря Олеговича у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 (треті особи Служба у справах дітей Одеської міської ради, Служба у справах дітей Великодальницької сільської ради про визначення місця проживання дітей - про забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів, -

В С Т А Н О В И В:

Позивачка ОСОБА_1 , діюча через свого представника адвоката Фомічова І.О., звернулась із позовом до ОСОБА_2 (треті особи Служба у справах дітей Одеської міської ради, Служба у справах дітей Великодальницької сільської ради) із вимогами про визначення місця проживання дітей - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 із їх матір`ю ОСОБА_1 .

Підготовче судове засідання у справі було призначене на 31.01.2024р. об 11.00 год.

В матеріалах вищевказаної цивільної справи міститься клопотання представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Фомічова І.О.,яким вінпросив забезпечитипроведення вищевказаногосудового засіданняв режимівідеоконференції позамежами приміщення судуіз використаннямвласних технічнихзасобів через систему vkz.court.gov.ua. Необхідність проведення судового засідання саме в такому режимі викликана віддаленістю мешкання представника позивачки від Ренійського районного суду Одеської області (мешкає та працює в м. Одеса), а також у зв`язку із продовженням на території України воєнного стану в Україні.

Вивчивши заявлене клопотання, суд прийшов до висновку про його задоволення.

Відповідно до ч. 1 ст. 158 1 ЦПК України суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Як було встановлено, представник позивачки мешкає за межами Ізмаїльського району Одеської області (в м.Одесі), через віддаленість місця мешкання в нього виникають ускладнення із прибуттям до Ренійського районного суду Одеської області для розгляду даної справи. Таким чином, представник позивачки дістатися до Ренійського районного суду Одеської області не може з технічної ( логістичні труднощі, численні блокпости за маршрутами руху) та з інших об`єктивних причин.

Крім того, у зв`язку із форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили) військовою агресією Російської Федерації проти України, що стало підставою введення воєнного стану із 05 год.30 хв. 24.02.2022р. строком на 30 діб, відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 р. №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», який на даний час є подовженим, - вільне пересування по території Одеської області є ускладненим і може становити загрозу для життя громадян.

У зв`язку із вищенаведеним, доцільно проведення призначеного судового засідання у режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Беручи до уваги викладене, з метою недопущення створення можливої небезпеки здоров`ю людини та забезпечення процесуальних прав учасників цивільного провадження, суд вважає необхідним проведення призначеного судового засідання за участю представника позивачки в режимі відеоконференції позамежами приміщення судуіз використаннямвласних технічнихзасобів через систему відеоконференцзв`язку, програмне забезпечення щодо якого розміщене за посиланням на vkz.court.gov.ua.

На підставі викладеного, керуючись ст. 158 1 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представникапозивачки ОСОБА_1 адвоката Фомічова Ігоря Олеговича про забезпечення проведення призначеного судового засідання у справі за позовом ОСОБА_2 (треті особи Служба у справах дітей Одеської міської ради, Служба у справах дітей Великодальницької сільської ради про визначення місця проживання дітей - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 із їх матір`ю ОСОБА_1 - в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Забезпечити участьпредставника позивачки ОСОБА_1 адвоката Фомічова Ігоря Олеговича у розгляді справи в судовому засіданні, яке призначене на 31.01.2024 року на 11 год. 00 хв., в приміщенні Ренійського районного суду Одеської області за адресою: 68800. Одеська область, м. Рені,вул. Соборна,122, - в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему vkz.court.gov.ua.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему vkz.court.gov.ua. повідомити представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Фомічова Ігоря Олеговича.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вячеслав ДУДНИК

Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу116090205
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —510/2217/23

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Дудник В. І.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Дудник В. І.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Дудник В. І.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Дудник В. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Дудник В. І.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Дудник В. І.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Дудник В. І.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Дудник В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні