Ухвала
від 08.01.2024 по справі 525/1381/23
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/1381/23

Провадження № 2/525/81/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

08.01.2024 селище Велика Багачка

Суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області Прасол Я.В., розглянувши матеріали позовної заявиПолтавської обласної військової адміністрації до ОСОБА_1 про зобов`язання повернути земельну ділянку, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальний заклад «Центр охорони та досліджень пам`яток археології» Полтавської обласної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Приватна агрофірма «Агроінвест»,

у с т а н о в и л а:

До Великобагачанськогорайонного судуПолтавської областінадійшла позовназаява Полтавської обласної військової адміністрації до ОСОБА_1 про зобов`язання повернути земельну ділянку, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальний заклад «Центр охорони та досліджень пам`яток археології» Полтавської обласної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Приватна агрофірма «Агроінвест».

Ухвалою суду від 25.12.2023 позовну заявуПолтавської обласної військової адміністрації було залишено без руху, у зв`язку з невідповідністю вимогам ст. 175 ЦПК України.

08.01.2024 на адресу суду надійшла заява позивача, якою недоліки позовної заяви усунуті.

Справа підсудна Великобагачанському районному суду Полтавської області.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175,177 ЦПК України. Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі.

Враховуючи вимоги ч. 4ст. 274 ЦПК України та характер спірних правовідносин, що виникли у справі, суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження. З урахуванням вищевикладеного, провадження по цивільній справі за вищевказаним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому засіданні, яке для даної категорії справ є обов`язковим.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 175, 177, 187, 274 ЦПК України,

п о с т а н о в и л а:

Прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі за позовною заявою Полтавської обласної військової адміністрації до ОСОБА_1 про зобов`язання повернути земельну ділянку, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальний заклад «Центр охорони та досліджень пам`яток археології» Полтавської обласної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Приватна агрофірма «Агроінвест».

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 11 год. 00 хв. 09 лютого 2024 року в залі суду в приміщенні Великобагачанського районного суду Полтавської області за адресою: 38300, селище Велика Багачка Полтавської області, вулиця Шевченка, 69.

Роз`яснити відповідачу право протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст.178ЦПКУкраїни і протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив, подати свої заперечення, які повинні відповідати частинами третьої - п`ятої статті 178 ЦПК. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справикопіювідзиву та доданих до ньогодокументів.

Роз`яснитивідповідачу, що в разіненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявнимиматеріалами.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов до позивача.

Встановити позивачустрок5 днівз дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбаченуст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст.178 ЦПК України.

Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спорумають право подати пояснення щодо позову в строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження справі, який складає15 дніввід дня отримання позову, а щодо відзиву - протягом5 дніввід дня його отримання, які направляються до суду з доказами відправлення відзиву та доданих до нього додатків до інших учасників справи (позивача, відповідачів), а також направляються до інших учасників справи (позивача, відповідача).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Я.В.Прасол

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116186778
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання повернути земельну ділянку,

Судовий реєстр по справі —525/1381/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні