Ухвала
від 18.01.2024 по справі 153/1887/23
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"18" січня 2024 р. Справа153/1887/23

Провадження2/153/480/23-ц

Ямпільський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Швеця Р.В.

за участю секретаря судового засідання Гуцол Т.Ю.

представника позивача ОСОБА_1 адвоката Снітка В.А.,

представника відповідача Громадської організації «Спілка співвласників майнових паїв «Михайлівська» - Мельника М.І.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в місті Ямпіль Вінницької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Громадської організації «Спілка співвласників майнових паїв «Михайлівська», Ямпільської міської ради Могилів-Подільського району Вінницької області про визнання недійсним та скасування державної реєстрації,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває вказана вище цивільна справа.

Відповідно до ухвали Ямпільського районного суду Вінницької області від 18.12.2023 відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Снітко В.А., в прохальній частині позовної заяви заявив клопотання про витребування доказів, а саме: просив витребувати в Управлінні «Центр надання адміністративних послуг» Ямпільської міської ради Могилів-Подільського району Вінницької області копію реєстраційної справи щодо реєстрації прав власності за громадською організацією «Спілка співвласників майнових паїв «Михайлівська» (код ЄДРПОУ: 43867728), номер запису про право власності/довірчої власності: 42269751 від 01.06.2021 рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 58493640 від 02.06.2021 про реєстрацію за вказаною юридичною особою права власності на житловий будинок по АДРЕСА_1 .

В підготовчому судовому засіданні представник позивача - адвокат Снітко В.А., клопотання про витребування доказів підтримав і просив його задовольнити. Вказав, що не може самостійно отримати витребуванні докази, оскільки відповідно до закону копію реєстраційної справи можуть надати лише на підставі ухвали суду або на запит правоохоронного органу.

В підготовчому судовому представник відповідача Громадської організації «Спілка співвласників майнових паїв «Михайлівська» - Мельник М.І., заперечував проти задоволення заявленого клопотання, вважає вказане клопотання таким, що спрямоване на затягування розгляду справи. Вказав, що сторона позивача вже має копії вказаних документів, оскільки судом в іншій справі вже їх було витребувано.

Представник відповідача Ямпільської міської ради Могилів-Подільського району Вінницької області в підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлявся у встановленому законом порядку. Про причини неявки суд не повідомив.

Неявка представника відповідача не перешкоджає розгляду клопотання про витребування доказів.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно із частинами 6-8 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно із ст.17 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", витребування (вилучення) реєстраційних справ або документів із них здійснюється виключно за рішенням суду.

Отже, судом встановлено, що позивачу та її представнику в силу вимог ст.17 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" не можуть бути надані вищевказані докази, а тому метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, підтвердження та встановлення усіх обставин по справі, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача про витребування доказів.

У зв`язку із задоволенням клопотання про витребуванням доказів, суд на підставі ст. 198 ч. 5 п. 4 ЦПК України має підставу оголосити перерву у підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст.84, 198, 258, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О ВИ В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Снітка В.А., про витребування доказів задовольнити.

Витребувати в Управлінні «Центр надання адміністративних послуг» Ямпільської міської ради Могилів-Подільського району Вінницької області копію реєстраційної справи щодо реєстрації прав власності за громадською організацією «Спілка співвласників майнових паїв «Михайлівська» (код ЄДРПОУ: 43867728), номер запису про право власності/довірчої власності: 42269751 від 01.06.2021 рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 58493640 від 02.06.2021 про реєстрацію за вказаною юридичною особою права власності на житловий будинок по АДРЕСА_1 .

Керівнику Управління «Центр надання адміністративних послуг» Ямпільської міської ради Могилів-Подільського району Вінницької області витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у строк до 31 січня 2024 року.

Копію ухвали направити до Управління «Центр надання адміністративних послуг» Ямпільської міської ради Могилів-Подільського району Вінницької області (адреса: вулиця Свободи, 132 місто Ямпіль Могилів-Подільський район Вінницька область, 24500), для виконання.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України - особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 01 лютого 2024 року 08 години 45 хвилин.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Швець

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116368849
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним та скасування державної реєстрації

Судовий реєстр по справі —153/1887/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Матківська М. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Матківська М. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Матківська М. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Матківська М. В.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні