Ухвала
від 18.01.2024 по справі 635/396/22
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/396/22

Провадження № 2 /635/577/2024

УХВАЛА

18 січня 2024 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Савченка Д.М.,

секретар судового засідання Савченко В.В.,

за участю:

прокурора Сімоненко К.Ю.,

представника позивача Мартиненко О.С.,

відповідача ОСОБА_1 ,

представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 ,

відповідача ОСОБА_3 ,

представника Селянського (фермерського) господарства «Подалех» -Коломійцева А.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовною заявою керівника Харківської окружної прокуратури Харківської області, який діє в інтересах держави в особі Безлюдівської селищної ради, до Селянського (фермерського) господарства «Подалех», ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , Треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, на стороні відповідача: Державний реєстратор Харківської районної державної адміністрації Харківської області Михайлова Яна Олександрівна, Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Гуменна Любов Петрівна, Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, визнання недійсними договорів,-

ВСТАНОВИВ:

Керівник Харківської окружної прокуратури Харківської області Ільєнков О.О., який діє в інтересах держави в особі Безлюдівської селищної ради, звернувся до суду з позовною заявою до Селянського (фермерського) господарства «Подалех», ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , Треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача: Державний реєстратор Харківської районної державної адміністрації Харківської області Михайлова Яна Олександрівна, Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Гуменна Любов Петрівна, Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, в якій просить:

-визнати незаконним та скасувати рішення державного реєстратора Харківської районної державної адміністрації Харківської області Михайлової Я.О. про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу) індексний номер: 45681200, яким зареєстровано за Селянським (Фермерським) господарством Подалех право власності на нежитлову будівлю літ. «А-1» загальною площею 272,3 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1772812863251) та як наслідок запис про право власності 30437330 здійснений на підставі цього рішення;

-визнати договір купівлі-продажу нерухомого майна № 3924 від 27.08.2019 укладений між ОСОБА_4 та ОСОБА_3 , посвідчений приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Гуменною Л.П., недійсним;

-визнати договір купівлі-продажу нерухомого майна № 3683 від 06.09.2019 укладений між ОСОБА_3 та ОСОБА_1 , посвідчений приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Остапенко Є.М., недійсним;

-стягнути з відповідачів судовий збір, сплачений Харківською обласною прокуратурою.

Постановою Верховного Суду від 22 лютого 2023 р. скасовано ухвалу Харківського районного суду Харківської області від 21 січня 2022 р. та постанову Полтавського апеляційного суду від 13 вересня 2022 року, а дану справу направлено для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 23 березня 2023 р. відкрито провадження у справі, суд вирішив розгляд справи проводити за правила загального позовного провадження.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 18.01.2024 у задоволенні клопотання Безлюдівського селищного голови Кузьмінова М. про відмову від позову та закриття провадження у справі відмовлено.

В підготовчому судовому засіданні прокурор Сімоненко К.Ю. не заперечувала проти закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача Мартиненко О.С. не заперечувала проти закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

В підготовчому судовому засіданні представник ОСОБА_1 ОСОБА_2 не заперечувала проти закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

В підготовчому судовому засіданні відповідач ОСОБА_1 не заперечував проти закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

В підготовчому судовому засіданні відповідач ОСОБА_3 не заперечував проти закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

В підготовчому судовому засіданні представник Селянського (фермерського) господарства «Подалех» Коломійцев А.Ю. не заперечував проти закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

Сторонами надані всі докази в обґрунтування позову та заперечень проти нього, клопотань про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, витребування додаткових доказів, їх забезпечення не надходило, що надає суду можливість встановити порядок дослідження доказів під час судового розгляду справи по суті.

Клопотань про виклик у судове засідання експертів, залучення перекладача, спеціаліста, забезпечення позову, зустрічне забезпечення, інших заяв та клопотань також не надходило.

Згідно з п.8 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста.

В підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа - призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 189,196-198,200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадженняу цивільнійсправі за позовом керівника Харківської окружної прокуратури Харківської області, який діє в інтересах держави в особі Безлюдівської селищної ради, до Селянського (фермерського) господарства «Подалех», ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , Треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, на стороні відповідача: Державний реєстратор Харківської районної державної адміністрації Харківської області Михайлова Яна Олександрівна, Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Гуменна Любов Петрівна, Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, визнання недійсними договорів- закрити.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням учасників справи на 25 березня 2024 року на 14 годину 00 хвилин.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Савченко

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116389522
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо реєстрації або обліку прав на майно

Судовий реєстр по справі —635/396/22

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Постанова від 22.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 21.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 13.09.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні