Ухвала
від 29.01.2024 по справі 354/117/22
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/117/22

Провадження № 2/354/75/24

У Х В А Л А

29 січня 2024 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді Ваврійчук Т.Л.

за участю секретаря Старунчак Н.М.

представника позивача адвоката Неште А.І.

представника відповідача адвоката Гайтанюк М.М.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Яремче цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Ворохтянської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом в частині самовільно захопленої земельної ділянки,-

в с т а н о в и в:

У провадженні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області перебуває вказана цивільна справа.

Від представника відповідача у ході підготовчого провадження надійшло клопотання про витребування від Ворохтянської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області для огляду у судовому засіданні оригіналу земельно-кадастрової книги по смт. Ворохта, викопіювання з якої долучено до листа селищної ради №325/02-23 від 19.05.2022 року, наданого у відповідь на адвокатський запит. В обґрунтування даного клопотання зазначено, що із отриманого представником відповідача викопіювання із земельно-кадастрової книги, вбачається, що воно не посвідчене в установленому порядку, а також містить підчистки у записах, що містяться у рядках 3-10 навпроти прізвища матері відповідачки ОСОБА_3 .

У підготовчому судовому засіданні представник відповідача адвокат Гайтанюк М.М. вказане клопотання підтримала та просить його задовольнити, посилаючись на те, що зазначені обставини стосуються предмета доказування у даній справі та мають істотне значення для правильного вирішення спору.

Представник позивача адвокат Неште А.І. у підготовчому судовому засіданні вказала, що відносно вказаного клопотання покладається на розсуд суду, проте вважає, що у матерілах справи наявні належні та достатні докази, що підтверджують розміри та конфігурацію земельної ділянки, що перебуває у користуванні позивача.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору -Ворохтянської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області у підготовче судове засідання не з`явився, проте у матеріалах справи наявне клопотання про розгляду справи у відсутності представника селищної ради.

Відповідно до ч.1 ст.198, ч.1 ст.223 ЦПК Українинеявка учасників справи (представника) не перешкоджає проведенню підготовчого провадження.

Згідно ч.1 ст.189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, визначення обставин, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів.

Пунктом 10 ч.2 ст.197 ЦПК України передбачено, що у підготовчому судовому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

У відповідності до п.4 ч.5 ст.12 ЦПК Українисуд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених Кодексом.

За змістом ст.ст.76,81,95 ЦПК Українидоказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Одним із засобів встановлення таких даних є письмові докази (документи (крім електронних), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору). Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У клопотанні повинно бути зазначено:1) який доказ витребовується; 2)обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та(або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу-ч.2 ст.84 ЦПК України.

У разі задоволення клопотання у відповідності до ч.3 ст.84 ЦПК України суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Із врахуванням наведеного, проаналізувавши заявлене клопотання про витребування доказів та його мотиви, суд приходить до переконання, що воно є підставним та обґрунтованим, а тому з метою належного, повного та об`єктивного розгляду справи слід витребувати у Ворохтянській селищній раді Надвірнянського району Івано-Франківської області (78595, вул. Д. Галицького, 41 смт. Ворохта Надвірнянський район Івано-Франківська область) для огляду у судовому засіданні оригінал земельно-кадастрової книги по смт. Ворохта, викопіювання з якої долучено до листа селищної ради №325/02-23 від 19.05.2022 року, наданого у відповідь на адвокатський запит представника відповідача ОСОБА_2 адвоката Гайтанюк М.М.

У силу п.3 ч.2 ст.198 ЦПК Українисуд відкладає підготовче засідання в інших випадках, коли питання, визначені частиною другоюстатті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.84, 93, 126-127, 197, 258-261 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Ворохтянській селищній раді Надвірнянського району Івано-Франківської області (78595, вул. Д. Галицького, 41 смт. Ворохта Надвірнянський район Івано-Франківська область) для огляду у судовому засіданні оригінал земельно-кадастрової книги по смт. Ворохта, викопіювання з якої долучено до листа селищної ради №325/02-23 від 19.05.2022 року, наданого у відповідь на адвокатський запит адвоката Гайтанюк Мар`яни Миколаївни.

Підготовче судове засідання у даній справі відкласти на 13 год. 00 хв. 16 лютого 2024 року.

Копію ухвали направити для виконання Ворохтянській селищній раді Надвірнянського району Івано-Франківської області (78595, вул. Д. Галицького, 41 смт. Ворохта Надвірнянський район Івано-Франківська область) та зобов`язати надати запитувані судом документи в п`ятиденний строк з моменту отримання даної ухвали суду, але не пізніше 16.02.2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч.7 ст.84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі із причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом (ч.8 ст. 84 ЦПК України). Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази (ч.9 ст. 84 ЦПК України).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т. Л. Ваврійчук

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено30.01.2024
Номер документу116596185
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —354/117/22

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 17.08.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 24.05.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні